Как да си изберем точния спортен екип?

Как да си изберем точния спортен екип?

Преслава Великова

Можете да изберете спортни дрехи в интернет или в някой от магазините във вашия град. Онлайн пространството изобилства със спортни дрехи и екипи за мъже, жени и деца, подходящи за фитнес или каквито други видове физическа активност предпочитате. Много добри варианти като цени и качество можете да намерите на този уебсайт: магазин декатлон каталог. Съществува и голямо разнообразие, от което да изберете. Предимството на пазаруването в интернет е, че имате достъп до много различни видове и марки модели спортно облекло, можете да разглеждате и пазарувате електронно по всяко време на денонощието. От друга страна, във физически магазин можете лично да пробвате дрехите, за да се уверите, че са ви по мярка и удобни. Ако имате време, можете да разгледате какво предлагат моловете и магазините във вашия град и да сравните. Можете да премерите моделите, които ви харесат, и да видите дали няма да ги намерите на по-добра цена онлайн. За начало, можете да си вземете 2 или 3 екипа, които ще са достатъчни, дори и ако решите всеки ден да тренирате. С времето тялото ви ще започне да се променя, особено ако и спазвате подходящи здравословни хранителни режими. Ще отслабнете, ще бъдете по-тонизирани, ще се чувствате по-стегнати, така че не бързайте да се обзавеждате с много спортни екипи в началото. Ако планирате да тренирате с приятелка, може заедно да разглеждате и да си изберете екипи, така че да сте в тон една с друга.

Спортен екип

Изберете подходящия размер за вас
Ако си купувате спортни екипи онлайн, е важно да обърнете внимание на точните мерки в сантиметри, не толкова какво пише за номер. Някои материи, от които се правят спортни облекла, се разтягат, така че погледнете до колко е написано, за да можете да прецените дали ще се чувствате комфортно в тях. Плътните материи, които нямат еластичност, могат да създадат усещане за дискомфорт като притискат прекалено тялото или се свличат. Ако изберете неразтегаема материя, гледайте за връзки, ластик, цип или друг начин, чрез който да можете да си осигурите удобство при носене на дрехата.

Изберете подходящите материи
Важно е материите, от които са направени облеклата, които ползвате за спорт, да не са прекалено твърди, да не притискат прекалено тялото и да не пречат на неговото движение. За това е добре да използвате специално предназначени за спорт дрехи, които да гарантират, че ще се чувствате добре, докато се движите. Обикновените, ежедневни облекла, не са пригодени и не всички ще можете да ползвате спокойно за спортни цели. Важно е материите, от които са направени дрехите, с които ще тренирате, да са  дишащи, да не запарват тялото, като например памук. Изцяло синтетичните дрехи задържат влагата по кожата на тялото и улесняват появата на неприятни миризми и инфекции.

Какъв да бъде вида на спортния екип?
Когато си избирате спортно облекло, не се водете само и единствено от външния вид. Днешните спортни дрехи до голяма степен се правят с вкус, така или иначе, а гледайте да отговаря на другите ви условия и да се чувствате добре в него. Какъв цвят дрехи ще изберете и какъв модел са подробности, въпрос на личен вкус, и нямат значение за качеството на тренировката. Тениска или потник за горната част на тялото, комбиниран с клин или къси панталонки ще ви свършат чудесна работа.
Важно е и при какви условия и къде ще спортувате. На закрито (в зала или у вас) можете да  се облечете по-леко. Вземете си и хавлия, която да можете да използвате, ако се потите много по време на тренировка или ако няма как възможност да си вземете душ непосредствено, след като приключите с тренировката. Ако ще тренирате навън, изберете дишащи материи, които да не запарват, но и да пазят от вятър. Добре би било за навън да вземете и блуза с дълъг ръкав, ако смятате, че ще стане по-хладно, например, ако излизате по залез слънце.

Какви обувки са подходящи за тренировка?
Добре е да са специални обувки за спорт, отново дишаща материя, която да не запарва краката, да са меки, да не притискат ходилото. Дори и да тренирате лятото, не е добра идея да го правите със сандали или друг вид обувки, различни от маратонки – каишките или лентите по тях могат се впият в крака, от изпотяването ходилото да не е стабилно в тях и в резултат – дори да не можете спокойно да ходите с тях. Ако имате възможност, заложете на по-висок клас спортни обувки. Освен че ще получите повече качество, ще можете да ги ползвате интензивно няколко години заради по-добрите материи, от които са изработени по-скъпите, маркови маратонки. След като се снабдите с подходящите обувки, остава да ги поддържате по подходящ начин и да се наслаждавате на новото си хоби.

Има ли цената значение
Всички искаме да имаме колкото се може повече приходи и по-малко разходи, да имаме достъп до евтини дрехи, които да са с добро качество, но не винаги това е възможно. Понякога евтиното излиза скъпо. При дрехите на много ниски цени има риск да не са изработени добре, да е нискокачествен плата и т.н. Ако нямате възможност да инвестирате по-голяма сума в дрехи за спорт, потърсете среден клас или реплики. Можете да спортувате, да се чувствате комфортно в дрехите си, дори и те да не са Nike или Adidas. Днес пазарът на спортни облекла предлага немалко разнообразие от добро качество на разумни цени, така че тази задача няма да е трудна.
От тук насетне остава да започнете и да действате. Какъв спорт сте си избрали?
Прочетено: 1022 пъти                                             © Fashion Lifestyle Magazine, брой 100, Март 2019

 ОЩЕ ПУБЛИКАЦИИ:
   БРОЙ 99: АКСЕЛ ХАРДИ СЪЗДАДЕ УНИКАЛНО ПЛЕТИВО
   БРОЙ 96: ТМТ ЕКСПО – ИЗЛОЖЕНИЕТО ЗА МАТЕРИАЛИ И ТЕХНОЛОГИИ В ТЕКСТИЛНАТА ИНДУСТРИЯ
   БРОЙ 86: БОГАТА ПАЛИТРА OT МАТЕРИИ И ТЕКСТИЛ ЗА ЗИМАТА
   БРОЙ 84: ЛЮБИМИЯТ НА ВСИЧКИ ДЕНИМ
   БРОЙ 82: ШЕВИЦАТА НА СВЕТОВНИЯ МОДЕН ПОДИУМ

Дрехи с отстъпка
Завивки с пух
Рокля с рисунка
 Българският портал за мода Личен сайт на Любомир Стойков Luxury Life
Другото Кино - сайтът за независимо кино

Модерните сайтове:   Мода - Рецепти - Домашни любимци - Свободно време - Лунна диета - Бални рокли - Дамски манта - Дамски рокли