ИВЕЛИНА КУНЧЕВА ПРЕДСТАВИ „СПОМЕНИ ОТ ЗВЕЗДЕН ПРАХ“

ИВЕЛИНА КУНЧЕВА ПРЕДСТАВИ „СПОМЕНИ ОТ ЗВЕЗДЕН ПРАХ“

*Едни от най-големите звезди на червения килим грейнаха в интерактивната изложба

Телевизионната водеща от Канал 3 Ивелина Кунчева изненада ценителите на красивото с бляскаво кино парти в галерия „Нирвана“. Интерактивната мултимедийна изложба "Спомени от звезден прах" събра звезди от кинофестивала в Кан, сред които Никол Кидман, Джордж Клуни, Уил Смит и Джоди Фостър, в арт пространството на Ники Младжов. В трите зали на галерията десет плазмени телевизори излъчваха моменти от червения килим и заедно с 60 автографа от кинозвезди, снимки и прожекционен апарат, превърнал една от стените в кино екран, потопиха гостите в атмосферата на седмото изкуство.

ИВЕЛИНА КУНЧЕВА ПРЕДСТАВИ „СПОМЕНИ ОТ ЗВЕЗДЕН ПРАХ“

ИВЕЛИНА КУНЧЕВА ПРЕДСТАВИ „СПОМЕНИ ОТ ЗВЕЗДЕН ПРАХ“

ИВЕЛИНА КУНЧЕВА ПРЕДСТАВИ „СПОМЕНИ ОТ ЗВЕЗДЕН ПРАХ“

Красивата блондинка, която всяка година отразява кинофестивала в Кан с подкрепата на Ники Младжов и се среща с най-известните представители на филмовата индустрия, които се борят за "Златната палма", блестеше в червена рокля. "Като че ли е излязла от филм на Фелини", коментира проф. Любомир Стойков, който откри изложбата и сподели, че Ива е една от най-добрите му студентки, защитила блестящо магистратура на тема „Кинофестивалът в Кан“.

ИВЕЛИНА КУНЧЕВА ПРЕДСТАВИ „СПОМЕНИ ОТ ЗВЕЗДЕН ПРАХ“

ИВЕЛИНА КУНЧЕВА ПРЕДСТАВИ „СПОМЕНИ ОТ ЗВЕЗДЕН ПРАХ“

ИВЕЛИНА КУНЧЕВА ПРЕДСТАВИ „СПОМЕНИ ОТ ЗВЕЗДЕН ПРАХ“

"Тази година са забранени селфитата на кинофестивала в Кан, чието 71-во издание стартира на 8 май. Церемонията по връчването на наградите ще е в неделя, а не в събота, както е било досега. Има още една новина – тази година за журналистите няма да се правят специални прожекции, те ще гледат филмите заедно с останалите гости на фестивала", сподели новини от кухнята на събитието на Френската Ривиера Ники Младжов.

ИВЕЛИНА КУНЧЕВА ПРЕДСТАВИ „СПОМЕНИ ОТ ЗВЕЗДЕН ПРАХ“

ИВЕЛИНА КУНЧЕВА ПРЕДСТАВИ „СПОМЕНИ ОТ ЗВЕЗДЕН ПРАХ“

Сред гостите на партито се откроиха – председателят на съюза на артистите в България – Христо Мутафчиев, актьорът Ники Сотиров с половинката си Анна Каридова, Мис България Наталия Гуркова, известна със страстта си към любимите на кинозвездите диаманти, прочутата бижутерка Мирела Ненчова, София Борисова, Ива Екимова, Меги Савова, младата художничка Моника Тошева и колежката й Лили Сотирова, скулпторката Кунка Димитрова, както и други актьори, певци, бизнесмени, писатели и светски красавици. Официалното откриване и коктейлът продължиха повече от четири часа. В галерията се влизаше по червен килим, а шампанско, музика от кинохитове и приглушена светлина допълваха усещането за изискан коктейл, който пренесе присъстващите на Лазурния бряг. Сред гостите в черни фракове и папионки бяха и операторите Христо Янков и Таси Асенов, които всяка година придружават Ива на пътешествията й до Кан.

Снимки:
1. Ивелина Кунчева и проф. Любомир Стойков.
2. Ивелина Кунчева, проф. Любомир Стойков и Ники Младжов.
3. – 4. Кадри от изложбата.
5.Ивелина Кунчева
6. Ивелина Кунчева, проф. Любомир Стойков и Ники Младжов.
7. Ники Младжов, Ивелина Кунчева, проф. Любомир Стойков, Ива Екимова и Христо Мутафчиев (от ляво на дясно).
8. Проф. Любомир Стойков заедно с Ники Сотиров и Анна Каридова, които също бяха сред гостите на събитието.
Фото: Личен архив на Ивелина Кунчева


Коментари (0)Прочетено: 461 пъти                                             © Fashion Lifestyle Magazine, брой 94, Май 2018

МУЗИКА, МОДА, ЖИВОПИС И ТАНЦ ЗАВЛАДЯХА ЗАЛА „БЪЛГАРИЯ“

* Мерлин Арно представи иновативния проект „Еволюция“

Силвия Стоянова

На 17 март музиката, модата, живописта и танца завладяха пространството на зала „България“, където беше представен иновативният музикален пърформанс „Еволюция“. Вниманието на публиката спечелиха музиката на Quarto Quartet, екстравагантните тоалети на носителката на „Златна игла“ 2017 в категория „Модна иновация“ Мерлин Арно, огромното арт пано на художника авангардист Иван Яхнаджиев и пленителните балерини на Vaya Dance Studio.

Музикалният проект е единствен по рода си и е създаден по идея на Мерлин Арно – меценат, дизайнер и спортист, основател и председател на сдружение „Нов свят за животните“, което подпомага увеличаването на популацията от изчезващи видове диви птици. Тя създава уникални облекла от перата на екзотични птици и с проекта „Еволюция“ обедини своя иновативен творчески подход в сферата на модата с музиката и живописта.

Музика, мода, живопис и танц завладяха зала

За идеята на проекта дизайнерката Мерлин Арно споделя: „Щастлива съм, че Иван Яхнаджиев се присъедини към творческия ни екип, а Иван Пенчев разви темата в музикално отношение и даде името на проекта „Еволюция“. В забързания свят, в който живеем, е хубаво да отделяме повече време за изкуство и да се разхождаме сред природата, да се любуваме на красотата на различните видове животни и растения. С дрехите, които създавам, както и с този проект, се стремя тази красота да достигне до хората и всички заедно да обърнем поглед към заобикалящия ни свят.“

Музика, мода, живопис и танц завладяха зала

Музикантите от Quarto Quartet към Софийска филхармония – Иван Пенчев (цигулка), Светлана Станчева (цигулка), Татяна Тодорова (виола) и Димитър Тенчев (виолончело), представиха екстравагантна и неочаквана комбинация от грегорианска, класическа и модерна музика, чрез която разказаха една вълнуваща и завладяваща „приказка“ за еволюцията. В музикалния пърформънс „Еволюция“ участие взеха и Николай Пеев (китара), Стоил Иванов (саунд дизайн и перкусии) и гости от Софийска филхармония. Всички заедно очароваха публиката с музиката на Бах, Шуберт, Бокерини, Моцарт, Освалдо Голихов, Пиацола и показаха колко малка е границата между класиката и поп музиката.

Музика, мода, живопис и танц завладяха зала

Междувременно на сцената чрез танцови изпълнения беше представена колекцията на Мерлин Арно, за която тя черпи вдъхновение от последното си пътуване до Борнео. Перата, които е използвала за направата на впечатляващите тоалети, са от бойни петли, щраус, паун, фазан, нанду, ему, а основното е, че при създаването на развихрящите въображението облекла, няма нито една пострадала птица. Роклите, които дизайнерката показа, са от пера, събрани в линеещия период на птиците. Нейните уникални тоалети бяха представени от балерините от Vaya Dance Studio с хореограф Ваня Рошкова. Всяка балерина беше със специално подготвен артистичен грим и прическа. Марина Младенова, носител на „Златна игла 2018“ в категория „Моден гримьор“ се погрижи за грима, а прическите бяха дело на Надежда Радева от салон за красота „Бюти клуб“.

През цялото време на сцената Иван Яхнаджиев твореше на живо и създаде арт инсталация от бои и пера. Ексцентричната творба на виртуоза с четка е с внушителните размери два на два метра и освен с пълна гама бои, е инкрустирана с над 900 пера, в най-пъстроцветни палитри. Върху нейното създаване е работено два месеца, като впечатляващото ѝ довършване художникът авангардист направи пред очите на публиката.
„Това е една абстрактна композиция, която показва част от нашия свят, който ни заобикаля. Използвах венецианско стъкло, керамика, въжета и апликации на платове. Добавих и копчета, защото става дума за дрехи от пера, а те изглеждат като очи на птици. Иван Пенчев сподели, че иска да има музика и добавих ноти. Птиците пеят и живеят благодарение на слънцето, затова в картината перата им са обагрени от слънцето. С помощта на перата платното сякаш оживява.“, споделя за творбата си Иван Яхнаджиев.

Музика, мода, живопис и танц завладяха зала

Сред гостите, които присъстваха на музикалния пърформанс, бяха посланикът на Аржентина в България Н.Пр. Алберто Алфредо Мануел Труеба, представители на посолствата на Корея и Италия и на Министерство на вътрешните работи, световната и олимпийска шампионка на двойка скул Здравка Йорданова, галеристката Цена Бояджиева – внучка на Златю Бояджиев, актрисата Нели Топалова, оперният певец Стоян Бончев, поетесата Ирина Александрова.

Музика, мода, живопис и танц завладяха зала

Снимки:
1. Всички участници в проекта „Еволюция“ на финала на музикалния пърформанс.
2. Мерлин Арно и Иван Яхнаджиев с част от балерините и гости заедно с картината на художника.
3. Надежда Радева, Мерлин Арно, Марина Младенова, Иван Пенчев и Ваня Рошкова (от ляво на дясно).
4. Мерлин Арно и оперният певец Стоян Бончев.
5. Мерлин Арно с Надежда Радева (в ляво) и Марина Младенова (в дясно).
Фото: © Design Image Co


Коментари (0)Прочетено: 536 пъти                                             © Fashion Lifestyle Magazine, брой 94, Март 2018

 ОЩЕ ПУБЛИКАЦИИ:
   БРОЙ 93: МАЯ ЦАНКОВА С РЕТРОСПЕКТИВНА ИЗЛОЖБА ЖИВОПИС
   БРОЙ 93: МАЯ ЦАНКОВА ПОКАЗВА ЕКСПРЕСИВНА И ЧУВСТВЕНА ЖИВОПИС
   БРОЙ 93: КУП ЗВЕЗДИ НА ПРЕМИЕРАТА НА „ПРИВЛИЧАНЕ“
   БРОЙ 93: ИЗКУСТВОТО – ОБЕКТ НА ИНТЕРЕС ЛИ Е ЗА ЛОНДОНЧАНИ?
   БРОЙ 92: МАЯ ЦАНКОВА РИСУВА „ТЪМНА СВЕТЛИНА“
   БРОЙ 92: СВЕТЛИНА И ТЪМНИНА В ЕДНА КАРТИНА
   БРОЙ 92: БАЛЕНСИАГА – НОВАТОР И ВДЪХНОВИТЕЛ Българският портал за мода Личен сайт на Любомир Стойков Luxury Life
Другото Кино - сайтът за независимо киноМодерните сайтове:   Мода - Колекции - Готварски рецепти - Домашни любимци - Свободно време - Дамски обувки - Дрехи