ОСЕМ ЛОКАЦИИ ЗА БРОШКИ – ЗА СТИЛ И ИНДИВИДУАЛНОСТ НА ВИЗИЯТА

ОСЕМ ЛОКАЦИИ ЗА БРОШКИ – ЗА СТИЛ И ИНДИВИДУАЛНОСТ НА ВИЗИЯТА

Противно на общественото мнение, брошките чудесно се комбинират не само с дрехи, но и с придружаващи ги аксесоари, които придават вкус и индивидуалност на всеки тоалет. Брошки могат да се използват с чанти, обувки, тюрбани и портмонета. Прикрепят се към ръкавици, към шапки/зимни и летни/, благодарение на което последните се превръщат от скучни топли дрехи в оригинални предмети, отличаващи своя притежател и неговият стил.
Специалистите дават осем основни локации за носене на брошки:

Брошка

1.На гърдите. Най-традиционната и банална локация. Но тя е и най-популярна. Пък и именно там се е появила за първи път. Най-разпространената грешка при използването на една брошка е прикрепването близо да шията. Трябва да е по-встрани, към рамото.

2.Върху яката. Тогава брошката може да превърне всяка риза в невероятно стилен предмет. Може да е в основата на яката на ризата, отляво или отдясно на яката.

3.На рамото. Този вариант е по-рядко срещан, защото е нужен специален аксесоар. Това трябва да са висящи брошки, които органично лягат на женското рамо. Ако нямате такова бижу, може да демонстрирате на рамото няколко неголеми брошки, обединени тематично. Например кристално водно конче, седефена муха и скарабей – перфектна ентомологична комбинация.

4.На гърба. Странно местоположение, нали? И доста неочаквано. Но, ако си спомняте как журналисти засипват с комплименти знаменитости, които излизат на червения килим с брошки на гърба, тогава и на вас ще ви се прииска да пробвате.

5.На главата. Брошката идеално може да се комбинира с шапка – от панама, плетена, от кашмир, лятна, барета, тюрбан. Ако изберете правилното бижу, тогава тривиалната шапка ще се превърне в номер едно в гардероба ви.

6.На талията. Стилен начин да се носи брошка. Днес е един от най-смелите и популярни начини да се носи аксесоар. Може да се използва за симулиране на катарама на колана. Но може и да е отстрани. В съчетание с падаща блуза или рокля – невероятна комбинация.

7.На ръкава. Брошката се позиционира върху маншета или върху ръкава. Или бутона от маншета се заменя с брошка. Или просто да се закрепят аксесоарите симетрично върху ръкавите, ако няма копчета.

8.В края на полата. В Неделята на модата в Милано тази година, италианците демонстрираха нов начин за поставяне на брошка – върху подгъва на пола, рокля, сукман, туника. Този способ още не е особено популярен. Но ако започнете да го използвате сега, ще прекарате пътя на миланската мода.

Фото: TargeBox
Прочетено: 847 пъти                                             © Fashion Lifestyle Magazine, брой 111, Март 2021

СМАРТ МАСКИТЕ ЗА ЛИЦЕ – НОВИЯТ АКСЕСОАР ПО ВРЕМЕ НА ПАНДЕМИЯ

Елица Димитрова

Предпазните маски се превърнаха в необходимост и задължителен аксесоар по време на пандемията от Ковид-19. Те намират място заедно в избора на всеки един елемент от облеклото. Докато една част от хората залагат  на обикновените текстилни маски, които са достъпни вече навсякъде,  други държат на своята индивидуалност и  търсят по-екстравагантни и пъстри варианти. Именно това предизвика интереса на мнозина дизайнери в цял свят да включат още един компонент в модните си колекции в знак на борбата срещу пандемията. Креативното мислене на творците доведе до създаването на предпазни маски, украсени изцяло в перли, цветя, най-разнообразни щампи, изобразяващи поп-арт стила, с лика на известни личности,  надписи с различни послания и дори маски, избродирани изцяло с диаманти, коприна и злато. Навсякъде в социалните мрежи се появиха и видеа, как сами да изобретим предпазни маски с подръчни материали. Идея, която дори даде началото на десетки благотворителни каузи.

Маска

На фокус последните няколко месеца остана японският стартъп Donut Robotics,  който забеляза възможност в създаването на предпазни маски, но не каквито и да е, а интелигентни такива, позволяващи усилване на  гласа на потребителя и още по голямото предимство – възможността да превежда речта на осем различни езика.  Изработени от бяла пластмаса и силикон, те имат вграден микрофон, който се свързва със смартфона на потребителя чрез Bluetooth. Интелигентните маски обаче не предпазват от Ковид-19, а са проектирани да се носи върху стандартна маска за лице.

Все по-често се засилва производството на подобни смарт продукти. Вече съществуват и такива, които освен да предпазват от вируса, измерват дишането, притежават вградени безжични слушалки и  проследяват местоположението ви.  Интелигентните маски се нареждат с появата на смарт часовниците, смарт гривните и дори слънчевите очила, които до една степен улесняват ежедневието  с един клик от смартфона ни.

Източници:
https://edition.cnn.com/2020/08/03/business/japanese-robotics-smart-face-mask-spc-intl/index.html

Снимки:
https://edition.cnn.com/videos/health/2020/06/28/innovative-masks-michael-holmes-pkg-vpx.cnn
Прочетено: 873 пъти                                             © Fashion Lifestyle Magazine, брой 111, Март 2021

 ОЩЕ ПУБЛИКАЦИИ:
   БРОЙ 110: ПЪТЕВОДИТЕЛ В ИЗБОРА НА МЪЖКИ ЧАСОВНИЦИ
   БРОЙ 107: МОДА ПО ВРЕМЕ НА COVID-19 – МАСКАТА КАТО ВОДЕЩ АКСЕСОАР
   БРОЙ 106: ПРИНЦЕСА МИРИАМ ДЕ УНГРИЯ ПОЛУЧИ „ЗЛАТНА ИГЛА“ ЗА БИЖУТА
   БРОЙ 106: ПРИНЦЕСА МИРИАМ ДЕ УНГРИЯ ЩЕ Е СПЕЦИАЛЕН ГОСТ НА „ЗЛАТНА ИГЛА 2020“
   БРОЙ 103: АЛБЕРТО ВЕДЕЛАГО ЗА АКСЕСОАРИТЕ В МЪЖКИЯ ГАРДЕРОБ
   БРОЙ 103: ИРИНА САРДАРЕВА С ПРЕСТИЖНА НАГРАДА В МЕЖДУНАРОДЕН КОНКУРС ЗА ДИЗАЙН НА ШАПКИ

Дрехи с отстъпка
Завивки с пух
Рокля с рисунка
 Българският портал за мода Личен сайт на Любомир Стойков Luxury Life
Другото Кино - сайтът за независимо кино сребърни бижута Capino

Модерните сайтове:   Мода - Рецепти - Домашни любимци - Свободно време - Лунна диета - Бални рокли - Дамски манта - Дамски рокли