МАРК ЗУКЪРБЪРГ С НАЙ-НОВОТО ДОПЪЛНЕНИЕ НА META

МАРК ЗУКЪРБЪРГ С НАЙ-НОВОТО ДОПЪЛНЕНИЕ НА META

Мина Сапаревска

Threads, най-новата съпътстваща програма на Instagram, подобно на Twitter включва текстови публикации, които потребителите могат да харесват и коментират, както и да споделят повторно. Главната разлика е, че липсва възможност за директна комуникация. Meta описват Threads като „текстово базирано приложение за разговори“.

Threads от Марк Зукърбърг

Марк Зукърбърг вече беше обвинен, че се възползва от търговски тайни. От Twitter твърдят, че Зукърбърг злоупотребява с интелектуална собственост, като наема бивши служители, за да създаде подобно приложение. Апликацията, създадена от екипа на Instagram, се появява в момент, в който потребителите на Twitter търсят алтернатива, в опит да избегнат строгия надзор на Илън Мъск върху платформата. Това е и причината Тhreads да постигне страхотен успех в регистрацията на нови потребители веднага след старта си. Статистика на SimilarWeb сочи, че първоначалните регистрации  са 49 милиона още в първата седмица от съществуването на приложението. Threads, обаче, губят повече от половината си потребители веднага след това, поради неактивност в приложението.  

Threads от Марк Зукърбърг

От Fortune коментират, че на Threads все още ѝ липсват някои фундаментални функции и че програмата засега не се е доказала като достойна за честа употреба или директна замяна на Twitter. След този момент Meta добавя нови функции като „следване“, страница „за теб“, като разширява възможностите и точността на превод на публикациите. От друга страна се оказва, че платформата на Мъск, Twitter, също страда от спад в редовното потребление - от 19% през май 2022 година, до 16% през май тази година.

Threads от Марк Зукърбърг

Екипът на Meta в момента се фокусира върху задържането на потребителите и завръщането им към услугата. Зукърбърг коментира, че въпросния метод „все още не е перфектен“. Идеята е хората, които са в Instagram да виждат и Threads в своят explore page.

През 2022 г. от Meta влагат много пари в рекламни средства, които обаче не носят голям успех. Това е и причината за скептицизма в коментарите на директорите, въпреки че тази година компанията изненада инвеститорите приятно с добра прогноза за растеж на приходите. Главният изпълнителен директор на Meta, Марк Зукърбърг е уверен, че екипът ще постигне търсения ефект на задържане на потребителите, след което ще насочат вниманието си към разрастване на общността. „Почвали сме много такива проекти (Facebook, Instagram, Stories, Reels и др.) и знам, че Threads също е на добър път“, добавя той в изявлението си.

Снимки:

  1. Главният изпълнителен директор на Meta Марк Зукърбърг.

Фото: trud.bg

  1. Threads, приложение от

Фото: https://www.threads.net/@iamsamboad?hl=bg

  1. Главният изпълнителен директор на Meta, Марк Зукърбърг, представя новото приложение

Фото: ladyzone.bg

Източници:

  1. https://gizmodo.com/threads-has-lost-more-than-80-of-daily-active-users-1850707329
  2. https://www.reuters.com/technology/twitter-is-threatening-sue-meta-over-threads-semafor-2023-07-06/
  3. https://www.reuters.com/business/media-telecom/meta-plans-retention-hooks-threads-more-than-half-users-leave-app-2023-07-28/

https://newseu.cgtn.com/news/2023-07-06/Threads-secures-10-million-users-in-seven-hours-after-launch-1ldUHoWzjji/index.html
Прочетено: 1544 пъти                                             © Fashion Lifestyle Magazine, брой 124, Август 2023

 ОЩЕ ПУБЛИКАЦИИ:
   БРОЙ 123: ПРОФЕСИОНАЛНА ДИСЕКЦИЯ НА ПУБЛИЧНАТА КОМУНИКАЦИЯ
   БРОЙ 121: ТЕНДЕНЦИИТЕ В СОЦИАЛНИТЕ МЕДИИ
   БРОЙ 120: ИНФОРМАЦИОННИТЕ ИЗТОЧНИЦИ В МЕТАВСЕЛЕНАТА
   БРОЙ 117: ПЛАТФОРМАТА „ТИКТОК“ И ЗАЩО ПОТРЕБИТЕЛИТЕ СЕ УВЕЛИЧАВАТ?
   БРОЙ 116: ДАНИЕЛ БЪРНСТЕЙН: ЗА ШЕСТ МЕСЕЦА ПРЕВЪРНАХ “WEWORERHAT” В МОЙ БИЗНЕС

Дрехи с отстъпка
Завивки с пух
Рокля с рисунка
 Българският портал за мода Личен сайт на Любомир Стойков Luxury Life
Другото Кино - сайтът за независимо кино сребърни бижута Capino

Мода - Рецепти - Домашни любимци - Свободно време - Лунна диета - Бални рокли - Дамски рокли - Nixita - Print on demand clothing