МАРИЯ КАРАГАНОВА ЗА ЛЕТНИТЕ ПРИЧЕСКИ: „ИЗБЕРЕТЕ БОБ БОКС И НЯМА ДА СЪЖАЛЯВАТЕ!“

МАРИЯ КАРАГАНОВА ЗА ЛЕТНИТЕ ПРИЧЕСКИ: „ИЗБЕРЕТЕ БОБ БОКС И НЯМА ДА СЪЖАЛЯВАТЕ!“

* Изтъкнатият артист-коафьор препоръчва перлено руси нюанси в комбинация с нежен френски балеаж

** Особено важни са хидратиращите и слънцезащитни продукти

В разгара на лятото артист-коафьорът Мария Караганова разкрива кои са актуалните прически. Като абсолютна тенденция този сезон навсякъде - от модата и грима до цвета на косата, коафьорът определя French balayage pearls, който включва нови нюанси и техники за оформяне на лицето. Актуални ще бъдат перлено русите нюанси, съчетани с нежен френски балеаж с плавно преливане. При дългите коси предпочитана визия е Butterfly cut – една съвременна форма, която съчетава плътност, текстура, движение и релеф.

Хитът в прическите - fashion.bg

Octopus haircut - в съчетание със силното завръщане на топлите цветове и боядисването Color Box, но в топли, медни, златни и червени цветове. Редом с тези предложения Мария Караганова разкрива още няколко, за които ще научите повече в интервюто.

Хитът в прическите - fashion.bg

Хитът в прическите - fashion.bg

Хитът в прическите - fashion.bg

Хитът в прическите - fashion.bg

През летния сезон дамите предпочитат да носят прически, които са свежи, леки, ефирни и подходящи за топлото време. Имам предвид така актуалните вече няколко сезона плажни вълни, които придават естествен и безгрижен вид. За тях можете да използвате преса, маша, или специален продукт, в който има солена вода за текстуриране и плажен ефект на косата. Високата опашка или плитки в кок са чудесен начин да държите косата си извън лицето и да се освежите по време на летните дни. За дамите, които предпочитат къси прически, лятото е отлично време за смели и свежи къси коси. Това лято боб бокс (bob box) е името на най-популярната прическа. Карето като вечната класическа форма. Модерният събран силует и скритата игра с пропорции в комбинация с непринудения брeтон са в основата на новия прочит на класическата визия.

Хитът в прическите - fashion.bg

Хитът в прическите - fashion.bg

Какви аксесоари би препоръчала, които да са едновременно модерни, но и да защитават косата?

Тюрбанът е сред най-предпочитаните аксесоари и това лято. Изключително актуален моден аксесоар, той е неизменна част от колекциите и ревютата на топ дизайнерите на „Гучи“, „Мисони“, „Долче и Габана”,  „Марк Джейкъбс“ и др. През летните дни успешно предпазва косата от жаркото слънце.

Хитът в прическите - fashion.bg

Хитът в прическите - fashion.bg

Как още бихме могли да защитим нашата коса в големите горещини?

За да запазим косата в добра форма през лятото, е необходимо да полагаме редовни грижи за нея. От изключително значение са хидратиращите и слънцезащитни продукти, предназначени преди и след излагане на слънце. Слънцезащитните продукти обвиват с невидим филм косъма и не позволяват на вредителите да проникнат в дълбочина и да го изтощят. Същевременно са леки за всекидневна употреба. Много е важно на плажа да ползваме продукт под формата на спрей или мляко, който предпазва косъма и има силен хидратиращ ефект.

С какво прически 2023 г. са по-различни от тези през 2022 г.?

Старите тенденции остават в миналата година, с новата идват следващите трендове в прическите. В оцветяванията хит беше Face Framing (контрастна рамка около лицето), която озарява излъчването и погледа. Самото оцветяване беше по-контрастно или по-преливащо на различни дължини. Естествените нюанси и текстури на косата преобладаваха. Безспорен хит в подстригванията беше long bob и видим контраст. През 2023 г. се запазва тенденцията от изминалите няколко години. Всеизвестно е, че трябва да вглеждаме в миналото, за да черпим вдъхновение от него. На мода в подстригванията се завръщат мълет, шаг, боб, както и силно увеличения обем. И през 2023 г. визията се диктува от стила боб - вечната прическа. Тя предоминира вече втора година. Дължината до брадичката е много шик и може да се оформя по най-различни начини, тъй като подхожда на всякакъв тип коса. Бретоните все още са актуални – къси, равни, много дълги, тънки или тип завеса на слоеве.

Хитът в прическите - fashion.bg

Хитът в прическите - fashion.bg

Интервюто взе Хелена Тодорова

1. Артист-коафьорът Мария Караганова.
Фото: © Личен архив на Мария Караганова
2. Актуалната прическа French balayage pearls.
Фото: © L’Oreal
3. Прическата Butterfly cut.
Фото: © L’Oreal
4. Butterfly cut в красиви руси нюанси.
Фото: © Pinterest
5. Octopus haircut в топли цветове.
Фото: © L’Oreal
6. Предпочитаната прическа Box bob.
Фото: © L’Oreal
7. Box bob е хитът в прическите това лято.
Фото: Instagram / Glamour.com
8. – 9. Мария Новак с актуалния тюрбан като аксесоар за лятото.
Фото: © Личен архив на Мария Новак
10. Актуална прическа с бретон.
Фото: © L’Oreal
11. Face flaming е тенденция и тази година.
Фото: © Личен архив на Мария Караганова
Прочетено: 1749 пъти                                             © Fashion Lifestyle Magazine, брой 124, Август 2023

 ОЩЕ ПУБЛИКАЦИИ:
   БРОЙ 123: АЛЕКСАНДЪР ИВАНЧЕВ ЗА СБЪДВАНЕТО НА МЕЧТИТЕ
   БРОЙ 123: БАМБУКОВОТО РУСО – ХИТОВ ЦВЯТ ЗА КОСАТА
   БРОЙ 122: МАРИЯ КАРАГАНОВА И АВАНГАРДНАТА Ѝ ПРИЧЕСКА ,,ЕСТЕТИЗИРАН НЕОПЪНК,,
   БРОЙ 119: ГРИЖАТА ЗА КОСАТА КАТО ТЕРАПИЯ ЗА ТЯЛОТО И ДУШАТА
   БРОЙ 118: НАЙ-АКТУАЛНИТЕ ТЕНДЕНЦИИ ПРИ ПРИЧЕСКИТЕ ЗА 2022

Дрехи с отстъпка
Завивки с пух
Рокля с рисунка
 Българският портал за мода Личен сайт на Любомир Стойков Luxury Life
Другото Кино - сайтът за независимо кино сребърни бижута Capino

Мода - Рецепти - Домашни любимци - Свободно време - Лунна диета - Бални рокли - Дамски рокли - Nixita - Print on demand clothing