ЗАЩО МЪЖЕТЕ ТРЯБВА ДА СПОРТУВАТ ПОВЕЧЕ?

ЗАЩО МЪЖЕТЕ ТРЯБВА ДА СПОРТУВАТ ПОВЕЧЕ?

Жените намаляват риска от смъртност заради проблеми със сърцето с 15 %, ако практикуват спорт за по-малко от два часа и половина на седмица, докато на мъжете са необходими поне пет часа, за да получат същите ползи. Това показват резултатите от 20-годишно проучване на Smidt Heart Institute към медицинския център Сидарс-Синай в САЩ, които са публикувани в списанието на Американския колеж по кардиология. Оказва се, че жените могат да спортуват два пъти по-рядко от мъжете, но получават по-добри ползи за сърдечно-съдовата си система, в сравнение с представителите на силния пол.

Здраве

Изследователите са анализирали данни на повече от 412 000 човека в САЩ, които са предоставили информация относно физическата си активност през свободното си време. Установено е, че мъжете имат най-голяма полза от извършването на физическа активност, като например бързо ходене или каране на колело, в продължение на пет часа седмично, но след това време подобрението на здравето им се забавя. Междувременно жените постигат в същата степен ползи за здравето от упражнения в продължение на 140 минути на седмица (малко под два часа и половина), като ползите за тях се увеличават, ако се постигнат пет часа упражнения на седмица.

Препоръката за възрастни между 18 и 64 години е да извършват 150 минути активност с умерена интензивност на седмица, или 75 минути интензивна активност.

„Исторически и статистически жените изостават от мъжете в практикуването на спорт“, заявява Марта Гулати, професор по кардиология в Сидарс-Синай. Според статистическите данни около 45% от мъжете правят упражнения или спортуват поне веднъж седмично, в сравнение с 37% от жените в Европейския съюз.

Снимка: Жените постигат резултат за своето здраве два пъти по-бързо от мъжете, установи ново проучване в САЩ.

Фото: Food Network
Източник: Vogue
Прочетено: 675 пъти                                             © Fashion Lifestyle Magazine, брой 127, Май 2024

 ОЩЕ ПУБЛИКАЦИИ:
   БРОЙ 126: КАК ВЛИЯЕ КЕТОГЕННАТА ДИЕТА НА ДИАБЕТА?
   БРОЙ 125: Управление на хронични заболявания с помощта на онлайн аптеките
   БРОЙ 125: КАКВО ПРЕДСТАВЛЯВА ДЕПРЕСИЯТА?
   БРОЙ 124: DESSERTO AGAVE – СЪЗДАВАНЕ НА ЕКОЛОГИЧНИ СЪОБРАЗЕНИ ПРОДУКТИ
   БРОЙ 123: Силата на хранителните добавки

Дрехи с отстъпка
Завивки с пух
Рокля с рисунка
 Българският портал за мода Личен сайт на Любомир Стойков Luxury Life
Другото Кино - сайтът за независимо кино сребърни бижута Capino

Мода - Рецепти - Домашни любимци - Свободно време - Лунна диета - Бални рокли - Дамски рокли - Nixita - Print on demand clothing