АНТОАНЕТА БОЯНОВА: „НИЕ СЕ ПРЕВРЪЩАМЕ В ТОВА, КОЕТО МИСЛИМ!“

АНТОАНЕТА БОЯНОВА: „НИЕ СЕ ПРЕВРЪЩАМЕ В ТОВА, КОЕТО МИСЛИМ!“

* Проф. Любомир Стойков: „Тя е не само интелигентна, красива и харизматична, но и естетически отговорна!“

Антоанета Боянова е родена в гр. София. Завършва средното си образование в ЧЕСУ „Дорис Тенеди“. Училището й предоставя възможността успоредно да се запише и в 3-годишен професионален курс по „Бизнес право“, „Маркетинг“ и „Мениджмънт“ в Техническия университет, от където получава допълнителна квалификация. Заминава за Милано, където завършва специалност „Интериорен дизайн“ в Istituto Europeo di Design (IED).

Антоанета Боянова е участвала в събития като Milano Fashion Week, „Златна игла“, социално-културния проект „Вечери на стила“, различни пресконференции и фотосесии. Тя е дефилирала и на сцената на „БГ модна икона“, като тази година е избрана да бъде лице на престижното събитие.

За нея проф. Любомир Стойков - председател на Академията за мода, споделя: „Антоанета Боянова е топмодел от класа и освен красота, харизматичност и силно индивидуално присъствие притежава такива важни качества като интелигентност, дисциплинираност и чувство за естетическа отговорност!“.

Антоанета Боянова

Как се самоопределяте – кои са най-силните и най-слабите Ви страни?
Смело мога да кажа, че съм човек, който знае какво иска – както в живота, така и в личните отношения и кариерата. Самоопределям се като амбициозна, постоянна, много търпелива и на моменти доста инатлива. Това много пъти ми е помагало да постигам целите си, дори и с по-малки крачки, но и много пъти ме е задържало на едно място по-дълго, отколкото е трябвало.

Антоанета Боянова

Какво дете бяхте?
Пълна противоположност на това, което съм сега. По мои спомени бях доста тихо и срамежливо дете, или както казва мама „беше дете мечта“.

Кои бяха любимите Ви предмети в училище?
Още от малка проявявах силен интерес към различни изкуства – музика, рисуване, уроците по трудово обучение, а малко след това психологията също стана мой любим предмет. Днес тези неща продължават да са част от живота ми.  

Кога, как и защо започнахте да се занимавате с моделство?
Всичко започна съвсем случайно през 2015 г., когато за първи път посетих салон „Магама“ и се запознах със собственичката г-жа Вили Боршукова. Това беше малко преди събитието „БГ модна икона 2015“, в което тя щеше да вземе участие и ме покани да бъда неин модел. Там се запознах с проф. Любомир Стойков, който изигра много важна роля в кариерата ми.

Кои според Вас са най-важните принципи и правила, за да бъде един модел успешен?
Да обича това, което прави. Да не забравя, че ключът към успеха е постоянството и може би най-важното - да уважава идеите и желанията на клиента относно визията и концепцията на проекта.

Кои са най-запомнящите Ви изяви на българската модна сцена? А на чуждестранната?
Всичките ми изяви са запомнящи. От 2015 г. досега съм била част от събития като „БГ модна икона“, „Златна игла“, социално-културния проект на Академията за мода „Вечери на стила“, а през 2020 г. взех участие в ревю на Milano Fashion Week 2020 отново на български дизайнер.

Антоанета Боянова

Академията за мода Ви покани да бъдете лица на събитието за най-успешни и стилни българи – БГ модна икона 2024“. Какво означава това за Вас?
За мен това е чест и голямо удоволствие. Благодарна съм на проф. Любомир Стойков за поканата и възможността. Първото ми участие в ревю беше именно в „БГ модна икона“ през 2015 година. От тогава до сега съм част от всяко събитие на Академията за мода. „БГ модна икона“ е изиграла изключително важна роля в моя живот и съм много щастлива, че ще бъда лице точно на това събитие.

Антоанета Боянова

Каква според Вас е ролята на Академията за мода в нашето общество и култура?
Академията за мода играе ключова роля в обединението на хората, които създават и харесват качествена мода. През годините е показала и доказала, че има български дизайнери на световно ниво, мотивирайки ги да продължават да се развиват и да покоряват нови върхове, благодарение на  организираните  събития и предоставянето на най- важната информация за промените в модната индустрия в България и по света.

Кои са любимите Ви дизайнери? Защо точно те?
Аз съм от хората, които харесват както бързата, така и устойчивата мода. Съответно имам много любими марки и дизайнери, но ако в момента трябва да избера една, то бих казала Zimmermann. Влюбена съм в кройките, материите и шарките на дрехите им. 

Кои световни топмодели Ви вдъхновяват и с какво?
Определено моделите на 80-те и 90-те години, които не само са допринесли много за модата, но са използвали влиянието си, за да променят света към по-добро. Част от моделите, които харесвам, са: Наоми Кембъл, Линда Еванджелиста, Клаудия Шифър, Синди Крауфорд, Адриана Лима. Не съм фен на сегашните изкривени представи за визиите на топмоделите, по-скоро бих искала отново да видя на мода модели тип „ангелите на Victoria’s Secret“.

Кои световни знаменитости бихте определила като модни икони и защо?
Имена като Одри Хепбърн, принцеса Даяна, Виктория Бекъм, чийто стил винаги ще е на мода. Мадона, Ким Кардашиян, Карл Лагерфелд също са част от имената, за които се сещам, когато стане въпрос за екстравагантност.  

Антоанета Боянова

На кои модни икони се възхищавате – български и чуждестранни? Защо?
Първият образ, който винаги ми изскача в съзнанието, когато някой каже модна икона, е на Сара Джесика Паркър в ролята на Кари Брадшоу. Съчетанието на висша и винтидж мода, характерните ѝ визии, които са се превърнали в емблема на нейния персонаж и начинът, по който винаги се откроява, и никога не изглежда скучно.

Антоанета Боянова

Какво означава за Вас модата? А успехът?
Модата е едно от средствата, чрез които човек изразява себе си, стила си, дори емоциите и настроенията си, а успехът е наградата, която получава за дълго извървения път към откриването на истинското си Аз.

Какво според Вас означава кичозна и безвкусна мода?
Това е моментът, в който преминеш тънката граница в стремежа задължително  да си „в крак с модата“, но едновременно с това искаш да изразиш себе си достатъчно ясно чрез екстравагантност. Понякога прекаленото престараване не дава добър резултат.

Вие сте инфлуенсър с над десет хиляди последователи. На какво се дължи това и кои са най-важните правила, които трябва да знае всеки, който иска да има влияние в Instagram, а и въобще в социалните мрежи?
Към момента не мога да кажа, че се възприемам като инфлуенсър, тъй като не отделям нужното за социалните мрежи време. Споделям нещата, които ме вълнуват и с които се занимавам, а явно хората намират това за интересно. Най- важното е да имаш смислено и интересно съдържание, снимки с висока резолюция и да създадеш връзка с хората, които те следват.

Антоанета Боянова

Посещавате различни дестинации – и поради ангажименти, но и за почивка. Коя и с какво Ви е оставила най-силно впечатление?
Обожавам да пътувам без значение дали е по работа или за почивка! За мен това е начин да се „презаредя“ и да се докосна до различните култури. Имам по нещо любимо във всяка една държава, която съм посетила. Може би доста силно впечатление имам от Бахамските острови и то защото имах доста по-различни очаквания от това, което беше в действителност.

Антоанета Боянова

Освен модата имате и други професионални интереси, като един от тях е интериорния дизайн. Как се насочихте към него?
Завършила съм „Интериорен дизайн“ в Милано, но честно казано никога не съм го усещала като моето нещо. Модата и всичко свързано с нея винаги ме е привличало много повече и почти веднага след дипломирането ми животът ми се насочи в тази посока. Явно това ми е отредено.

Сред проектите, по които сте работили, кои определяте като ключови за своето професионално израстване?
Не обичам да деля проектите. Мисля, че всеки един от тях е допринесъл дори и с малко за професионалното ми израстване и ме е научил на нещо ново.  

Какво правите през свободното си време?
Пътувам! При всеки удобен момент дори и да е само за два дни. Ако говорим за свободното време през всекидневието, тогава го прекарвам с близките ми или правя неща, от които ще се почувствам по-добре и по-пълноценно – тренирам, чета или гледам обучителни видеа на теми, които ме вълнуват в дадения момент.

Антоанета Боянова

Антоанета Боянова

Антоанета Боянова

За какво мечтаете?
Да видя останалата част от света, до която все още не съм се докоснала, да имам още много време за създаване на хубави спомени с любимите хора, за здраве, за да съм пълноценна както за себе си, така и за останалите и да чувствам удовлетворение от нещата, които правя.

Кой е Вашият девиз?
В последно време може би „Ние се превръщаме в това, което мислим“ или „Когато човек силно желае нещо, цялата вселена му съдейства“. Като цяло девизи, които описват силата на мисълта и как човек може да постигне всичко, което иска, стига да вярва достатъчно силно в себе си.

Антоанета Боянова

Антоанета Боянова

Антоанета Боянова

Какво Ви предстои в професионален план в близко бъдеще?
В професионален план годината ми започна страхотно и се надявам да продължи по същия начин. В момента има няколко проекта, по които работя и ново хоби, което тепърва развивам. Вярвам, че поне половината неща, които съм си поставила за цел за тази година, ще се осъществят.

Интервюто взе Хелена Тодорова

Антоанета Боянова

Антоанета Боянова

Антоанета Боянова

Антоанета Боянова

Снимки:

1. – 5. Топмоделът Антоанета Боянова.
4. Антоанета Боянова заедно с проф. Любомир Стойков.
5. Антоанета Боянова, която е в тоалет на Alegra заедно с дизайнерката Радостина Долапчиева.
6. Антоанета Боянова по време на „БГ модна икона 2022“.
7. Антоанета Боянова в тоалет на Alegra по време на Вечерта на стила на тема „Флора“.
8. Антоанета Боянова по време на „Златна игла 2018“.
9. – 18. Топмоделът Антоанета Боянова.
Фото: Кирил Александров: 4, 5, 13, 14
Фото: Пейо Пеев: 1, 2, 3, 10, 11, 12
Фото: Личен архив на Антоанета Боянова: 7, 9, 15, 16, 17, 18
Фото: Академия за мода / Петър Станев: 6, 8
Прочетено: 673 пъти                                             © Fashion Lifestyle Magazine, брой 127, Май 2024

 ОЩЕ ПУБЛИКАЦИИ:
   БРОЙ 125: ЛИЛА MOС ХАК ПРОПРАВЯ СВОЙ ПЪТ В МОДАТА
   БРОЙ 124: МАЙЛС МАКМИЛЪН – ЖОНГЛИРАНЕ МЕЖДУ ДВА СВЯТА
   БРОЙ 123: БАРБАРА ВАЛЕНТЕ: „ОТ ДЕТЕ НАЙ-ВАЖНАТА МИ ЦЕЛ БЕШЕ СВОБОДАТА“
   БРОЙ 122: ХЕЙЛИ БИЙБЪР – ОТ МЕЧТА ЗА БАЛЕРИНА ДО СВЕТОВНО-ИЗВЕСТЕН МОДЕЛ
   БРОЙ 120: МАРКУС ШЕНКЕНБЕРГ – НАЙ-ТЪРСЕНИЯТ МОДЕЛ ПРЕЗ 90-ТЕ

Дрехи с отстъпка
Завивки с пух
Рокля с рисунка
 Българският портал за мода Личен сайт на Любомир Стойков Luxury Life
Другото Кино - сайтът за независимо кино сребърни бижута Capino

Мода - Рецепти - Домашни любимци - Свободно време - Лунна диета - Бални рокли - Дамски рокли - Nixita - Print on demand clothing