ЗАЩО ТРЯБВА ДА ИЗПОЛЗВАМЕ СЛЪНЦЕЗАЩИТЕН КРЕМ ЗА ЛИЦЕ ЧЕСТО?

ЗАЩО ТРЯБВА ДА ИЗПОЛЗВАМЕ СЛЪНЦЕЗАЩИТЕН КРЕМ ЗА ЛИЦЕ ЧЕСТО?

Слагането на слънцезащитен крем е един от най-добрите и най-лесните начини за защита на всякакъв тип кожа. Използван редовно, помага за предотвратяване на слънчево изгаряне, рак на кожата и преждевременно стареене.

слънцезащитен крем

За ежедневна употреба изберете слънцезащитен крем, който е най-малко 30-ти фактор. Ако прекарвате време на открито, изберете продукт със SPF 60 или повече.

Когато слънцезащитният крем е най-малко SPF 30, водоустойчив и нанесен около 20 минути преди да излезете навън, няма значение в какъв ред са поставени останалите продукти.Някои хора смятат, че е най-лесно да се работи с чиста кожа – преди да се добави грим или продукт за хидратация, но всяка кожа е индивидуална и всеки сам трябва да намери правилната рутина за себе си.

Много от грим продуктите съдържат защитен фактор, но те не са достатъчни, за да защитят кожата, дори да имат висок SPF. Въпреки съдържанието на фактор, придържайте се към самостоятелен слънцезащитен крем. Препоръчително е да се нанася на всеки два часа, особено след плуване или изпотяване.

Когато търсите ежедневен слънцезащитен крем, уверете се, че е лек и подходящ за Вашето лице. Вземете предвид личните си предпочитания и типа кожа, и по този начин по-лесно ще Ви стане всекидневен навик.

Винаги четете етикета и следвайте указанията за употреба. Нанасяйте крема 20 минути преди излизане. Избягвайте продължително излагане на слънце. Нанасяйте отново на всеки 2 часа след плуване, избърсване с кърпа и изпотяване в съответствие с указанията.

Фото: www.unsplash.com  
Източник:
https://www.laroche-posay.com.au/article/why-you-need-to-wear-sunscreen-every-day
Прочетено: 1784 пъти                                             © Fashion Lifestyle Magazine, брой 115, Декември 2021

Какво е дермокозметика и за какво се използва

 

Много са хората, които имат по-чувствителна кожа и се нуждаят от специални продукти. Дори и да използват професионална и скъпа козметика, те не са застраховани от зачервявания и алергии. Тогава на помощ идва дермокозметиката със своите полезни свойства.

Дермокозметика

За кого е предназначена тя

Дермокозметиката е деликатна козметика, подходяща за хора, чиято кожа е предразположена към раздразнение. Тя съдържа вещества щадящи епидермиса. В състава ѝ обикновено се избягват, или се съдържат в минимални количества, вещества, които се считат за алергени, като аромати и етерични масла. Нейното предназначение е не само за краткотрайна грижа, но и за постигане на дълготраен ефект. Произвежда се при най-добри условия, а в разработването на състава ѝ се включват висококвалифицирани специалисти. Дермокозметиката за лице и тяло е подходяща и за хора с не толкова чувствителна кожа, за по-интензивна грижа. Подхранващите ѝ свойства и нейната деликатност я правят подходяща козметика за бебета и деца. 

Какви вещества се съдържат в дерматологичните продукти

Като дермокозметика се определят козметични продукти, чиито съставки са подбрани внимателно, според действието им при различни нужди. Обикновено, когато търсите козметика от такъв по-висок клас, е най-добре да се ориентирате според вашите специфични потребности. Голяма част от дермокозметичните продукти могат да се класифицират като:

  • подходящи за проблемна кожа; 

  • за грижа забавяща стареенето; 

  • за чувствителна кожа, влияеща се от външните фактори; 

  • за интензивно подхранване и възстановяване

Какви са предимствата на дермокозметиката пред обикновената козметика

Основната разлика между дермокозметиката и обикновената е, че първата е специализирана - създава се с определено предназначение, било то подхранване, дълбоко почистване, или успокояване на проблемна кожа. Обикновената козметика, от друга страна, е насочена основно към поддържане на красотата и е с доста широко приложение, което не я ограничава до определен тип кожа, или специфична нужда. 

Мицеларни води, почистващи гелове, кремове против акне, шампоани и серуми за коса, слънцезащитни продукти с висок фактор – ако за вас е важно да имате здрава и хидратирана кожа, е добре да замените всички тези продукти от ежедневието си с дерматологични, съветват от онлайн магазин Лили Дрогерие. Така ще си осигурите здраве, но и добър външен вид на своите лице, тяло и коса.
Прочетено: 1820 пъти                                             © Fashion Lifestyle Magazine, брой 115, Ноември 2021

 ОЩЕ ПУБЛИКАЦИИ:
   БРОЙ 114: Менопауза - ръководство за мъже
   БРОЙ 114: МАНИКЮРЪТ: ГОРЕЩИ ТЕНДЕНЦИИ 2021 / 2022
   БРОЙ 113: КОЯ Е ПОДХОДЯЩАТА ДАМСКА РОКЛЯ ЗА МЕН?
   БРОЙ 113: Какво води до ранна поява на бръчки
   БРОЙ 113: ИЗБЕЛВАНЕ НА ЗЪБИ У ДОМА - КАКВО ТРЯБВА ДА ЗНАЕМ?

Дрехи с отстъпка
Завивки с пух
Рокля с рисунка
 Българският портал за мода Личен сайт на Любомир Стойков Luxury Life
Другото Кино - сайтът за независимо кино сребърни бижута Capino

Модерните сайтове:   Мода - Рецепти - Домашни любимци - Свободно време - Лунна диета - Бални рокли - Дамски манта - Дамски рокли