Какво е дермокозметика и за какво се използва

Какво е дермокозметика и за какво се използва

 

Много са хората, които имат по-чувствителна кожа и се нуждаят от специални продукти. Дори и да използват професионална и скъпа козметика, те не са застраховани от зачервявания и алергии. Тогава на помощ идва дермокозметиката със своите полезни свойства.

Дермокозметика

За кого е предназначена тя

Дермокозметиката е деликатна козметика, подходяща за хора, чиято кожа е предразположена към раздразнение. Тя съдържа вещества щадящи епидермиса. В състава ѝ обикновено се избягват, или се съдържат в минимални количества, вещества, които се считат за алергени, като аромати и етерични масла. Нейното предназначение е не само за краткотрайна грижа, но и за постигане на дълготраен ефект. Произвежда се при най-добри условия, а в разработването на състава ѝ се включват висококвалифицирани специалисти. Дермокозметиката за лице и тяло е подходяща и за хора с не толкова чувствителна кожа, за по-интензивна грижа. Подхранващите ѝ свойства и нейната деликатност я правят подходяща козметика за бебета и деца. 

Какви вещества се съдържат в дерматологичните продукти

Като дермокозметика се определят козметични продукти, чиито съставки са подбрани внимателно, според действието им при различни нужди. Обикновено, когато търсите козметика от такъв по-висок клас, е най-добре да се ориентирате според вашите специфични потребности. Голяма част от дермокозметичните продукти могат да се класифицират като:

  • подходящи за проблемна кожа; 

  • за грижа забавяща стареенето; 

  • за чувствителна кожа, влияеща се от външните фактори; 

  • за интензивно подхранване и възстановяване

Какви са предимствата на дермокозметиката пред обикновената козметика

Основната разлика между дермокозметиката и обикновената е, че първата е специализирана - създава се с определено предназначение, било то подхранване, дълбоко почистване, или успокояване на проблемна кожа. Обикновената козметика, от друга страна, е насочена основно към поддържане на красотата и е с доста широко приложение, което не я ограничава до определен тип кожа, или специфична нужда. 

Мицеларни води, почистващи гелове, кремове против акне, шампоани и серуми за коса, слънцезащитни продукти с висок фактор – ако за вас е важно да имате здрава и хидратирана кожа, е добре да замените всички тези продукти от ежедневието си с дерматологични, съветват от онлайн магазин Лили Дрогерие. Така ще си осигурите здраве, но и добър външен вид на своите лице, тяло и коса.
Прочетено: 17 пъти                                             © Fashion Lifestyle Magazine, брой 115, Ноември 2021

 ОЩЕ ПУБЛИКАЦИИ:
   БРОЙ 114: Менопауза - ръководство за мъже
   БРОЙ 114: МАНИКЮРЪТ: ГОРЕЩИ ТЕНДЕНЦИИ 2021 / 2022
   БРОЙ 113: КОЯ Е ПОДХОДЯЩАТА ДАМСКА РОКЛЯ ЗА МЕН?
   БРОЙ 113: Какво води до ранна поява на бръчки
   БРОЙ 113: ИЗБЕЛВАНЕ НА ЗЪБИ У ДОМА - КАКВО ТРЯБВА ДА ЗНАЕМ?

Дрехи с отстъпка
Завивки с пух
Рокля с рисунка
 Българският портал за мода Личен сайт на Любомир Стойков Luxury Life
Другото Кино - сайтът за независимо кино сребърни бижута Capino

Модерните сайтове:   Мода - Рецепти - Домашни любимци - Свободно време - Лунна диета - Бални рокли - Дамски манта - Дамски рокли