Fashion Lifestyle Magazine Списание за мода и лайфстайл - брой 126

анелия пешев – различните лица на модата

 

* Като модел, дизайнер и организатор на ревюта, българката е опознала всички страни на модния бизнес

анелия пешев – различните лица на модатаВ световната модна практика не са малко примерите за модели, които се насочват към дизайнерското поприще в определен етап на своята кариера. Един от най-успешните примери е партньорството на Кейт Мос с “Топшоп” и колекциите, които създава тя за прочутия бранд. Когато обаче стане въпрос за избор на малко по-различна ниша от модната индустрия, обвързана с повече креативност и въображение, трудно биха могли да бъдат посочени много имена. За гордост на нашата страна, една млада и талантлива българка се вписва именно в тази категория.

Анелия Пешев е родена в София, но от 20 години живее в Австрия. Там е завършила гимназиалното си образование и Икономически университет. Над десет години е дефилирала по световните подиуми. Участвала е в ревюта на Джорджо Армани и Валентино, красила е модните сцени в Ню Йорк, Париж, Милано, Виена като модел на агенциите “Ellite” и “Next”.

В последствие Анелия започва да се занимаава с моден PR и организиране на ревюта. Първият й клиент е Атил Кутоглу - базиран във Виена известен моден дизайнер. Българката работи заедно с него като асистент-дизайнер. С него тя прави и първите си стъпки в новото поприще, които се оказват успешни, но не удовлетворяват изцяло амбициите й. През 2008 г. Анелия създава първия си дизайнерски проект - рокли, изработени от вестници. Инсталацията е създадена по поръчка на Елена Филипчева и е изложена в българския културен институт във Виена. Успехът на Анелия е безспорен, тъй като хартиените тоалети са с безупречна кройка, изпипани до най-малкия детайл. Тази специфична креативност и нестандартно творческо вдъхновение впечатляват организаторката на виенската седмица на модата, която кани младата дизайнерка на престижното модно събитие. Пешев събира смелост и създава колекцията “Longing for Orpheus” (“Блян по Орфей”), вдъхновена от древните тракийци. За изработването на своя проект получава ценна помощ от друга талантлива българка - Ива Шатц, която е креативен консултант. Двете дами се запознават по време на седмицата на модата в Ню Йорк, където Анелия работи в продължителност на осем години.

Поради големия интерес към тоалетите на Анелия Пешев, тя вече работи по нова колекция. За ушиването на моделите отново се доверява на още една българка в екипа си - Людмила Харизанова, която превръща идеите й в реалност. Преди дни представи и розов тишърт с тибетски символи носещи щастие. Приходите от продажбата му ще отидат във фондация „Розова панделка”, бореща се с рака на гърдата.

анелия пешев – различните лица на модатаанелия пешев – различните лица на модата

анелия пешев – различните лица на модатаанелия пешев – различните лица на модата

анелия пешев – различните лица на модатаанелия пешев – различните лица на модата

анелия пешев – различните лица на модатаанелия пешев – различните лица на модата

Фото: www.aneliapeschev.com

ВИДЕО:


Добави коментар
Вашето име:
Вашият коментар:
Въведете символите: captcha
Коментари от други потребители
Billybob:
10 Януари
01:49
I love these airtcles. How many words can a wordsmith smith?
aeliq:
17 Май
17:40
strahtno

Дрехи с отстъпка
Завивки с пух
Рокля с рисунка
 Българският портал за мода Личен сайт на Любомир Стойков Luxury Life
Другото Кино - сайтът за независимо кино сребърни бижута Capino





Мода - Рецепти - Домашни любимци - Свободно време - Лунна диета - Бални рокли - Дамски рокли - Nixita - Print on demand clothing