Fashion Lifestyle Magazine Списание за мода и лайфстайл - брой 107

Гал Сасон: Най-добрата формула за щастлив живот е да приемеш!

Станимира Янакиева

Гал Сасон е световноизвестен астролог и учител по Kабала. Преподава Kабала, митология и астрология в Юдаисткия университет в Лос Анджелис и Университета на Тел Авив в Израел. Води редовни семинари и духовни практики в Европа, Израел, Турция, Хонг Конг, Мексико и САЩ. Участва в мултимедийния проект на Дипак Чопра ”Моят потенциал”. Книгата му „Едно желание може да промени вашия живот” е лично одобрена от Негово светейшество четиринадестия Далай Лама. Как да използваме древната мъдрост на Кабала, за да превърнем мечтите си в реалност е сред любимите книги и на Мадона.

Гал Сасон: Най-добрата формула за щастлив живот е да приемеш!

Като комбинира неостаряващите прозрения на астрологията с дълбоката архетипна мъдрост на Кабала, Гал Сасон дава възможност да се изясни смисъла на живота и на много въпроси, вълнуващи хора с различни житейски пътища, независимо от тяхната културна среда, възраст, пол и професия.

Защо всеки се стреми към духовен живот, но не иска да се откаже от материалния си комфорт?
Веднъж един учител каза: Ние не сме материални същества, които се опитват да бъдат духовни, ние сме духовни същества, които се опитват да бъдат материални. Нашият източник е Божественото, Светлината, Душата – това сме ние. Да се обличаме и държим като човешки същества е нещо като костюм, който носим. Ние балансираме духовната си същност с материалния костюм, който носим в този живот.

Човек може да избере как да живее, но може ли да избере как да умре?
Според повечето мистици, ние решаваме къде да се родим, кога да се родим, какви да са родителите ни, така че да имаме съвършения генетичен материал и най-добрата среда, за да израснем на духовно ниво. Същото нещо важи и за края ни. Както сценаристът решава по какъв начин неговите герои ще се развият, какви решения ще вземат, кога ще си тръгнат и каква ще е финалната сцена, така и нашето раждане и край са взаимосвързани. Ние избираме как да живеем и как да умрем. Понякога не помним своите избори, тоест преди да се родим сме решили, че ще умрем при катастрофа или в съня си. Но ние не помним това и така изглежда, че проявяваме свободната си воля или че имаме повече избор.

Защо се страхуваме толкова от смъртта или по скоро не я приемаме като част от жизнения ни път?
Винаги се страхуваме от смъртта, понеже това е нещото, което сме сигурни, че ще ни се случи и не можем да го контролираме. Тоест страхуваме се от нещо, което знаем, че неизбежно ще се случи и знаем, че това ще сложи край на нашето съществуване, което задейства инстинкта ни за самосъхранение и страха ни от пускането, освобождаването. Освен това не знаем как ще умрем, така че разбира се това поражда страх и трудности.

Може ли да променим живота си чрез различни методи, техники и медитации?
Разбира се. Все едно да ме попитате, мога ли да сменя къщата си, ако имам инструменти, гвоздеи, чук и скици. Правим го постоянно. Дори и чрез това интервю, получаваме информация, с която да подобрим себе си. Йога ни помага, бойните изкуства също, молитвата, медитациите – има много различни техники, с които да променяме начина си на хранене, настройките си, приятелите си, взаимоотношенията си и това подобрява живота ни.

Гал Сасон: Най-добрата формула за щастлив живот е да приемеш!

А защо ни е толкова трудно да направим правилната "промяна" за която толкова често говорим, но реално не прилагаме?
Понякога ни е трудно да направим промяна, понеже промяната изисква дисциплина. Едно от най-трудните неща за нас е да се откажем от навиците си, нещата, които сме свикнали да правим. Фройд е установил термина “вторична полза”, което основно означава, че всички ние извличаме скрита полза от нашите проблеми и страдания. Например, ако сме във връзка, която не работи добре за нас, все пак получаваме някаква полза. Дори и да има насилие от страна на партньора ни, все пак присъства енергията на ползата някъде в тези отношения, иначе няма да останем в тях. Каквато и да е скритата полза, човек трябва да я надмогне, за да може наистина да се излекува. Така че когато искаме да се променим, първо трябва да си зададем въпроса, какво печелим от проблема си? Разбира се, това е в несъзнателния ум, в подсъзнанието – и как можем да се освободим от желанието си да получаваме тази полза.

Каква е формулата за щастлив живот?
Най-добрата формула за щастлив живот е да приемеш! Да приемеш къде живееш, какъв е животът ти. И само след като приемеш, да направиш необходимите промени. Не да се опитваш да промениш нещата, без да си ги приел. Формулата за щастлив живот е да приемеш това, което имаш, без да искаш да го промениш, след което да си зададеш въпроса дали това, което искаш е това, от което имаш нужда. И ако това е едно и също нещо, тогава ще можеш да осъществиш всичко, което искаш в живота си.

Гал Сасон ще бъде в България от 10 – 16.12.2014 година и ще проведе няколко интересни семинара: „Силата на името”, „Алхимия на отношенията” и „2015 – Годината на безграничните възможности”.

За повече информация: http://kibea.net/events

Снимки:
1. – 2. Гал Сасон
Фото: Личен архивДобави коментар
Вашето име:
Вашият коментар:
Въведете символите: captcha
 

Модерните сайтове:   Мода - Рецепти - Домашни любимци - Свободно време - Лунна диета - Бални рокли - Дамски манта - Рокли