Гал Сасон: Най-добрата формула за щастлив живот е да приемеш!

Гал Сасон: Най-добрата формула за щастлив живот е да приемеш!

Станимира Янакиева

Гал Сасон е световноизвестен астролог и учител по Kабала. Преподава Kабала, митология и астрология в Юдаисткия университет в Лос Анджелис и Университета на Тел Авив в Израел. Води редовни семинари и духовни практики в Европа, Израел, Турция, Хонг Конг, Мексико и САЩ. Участва в мултимедийния проект на Дипак Чопра ”Моят потенциал”. Книгата му „Едно желание може да промени вашия живот” е лично одобрена от Негово светейшество четиринадестия Далай Лама. Как да използваме древната мъдрост на Кабала, за да превърнем мечтите си в реалност е сред любимите книги и на Мадона.

Гал Сасон: Най-добрата формула за щастлив живот е да приемеш!

Като комбинира неостаряващите прозрения на астрологията с дълбоката архетипна мъдрост на Кабала, Гал Сасон дава възможност да се изясни смисъла на живота и на много въпроси, вълнуващи хора с различни житейски пътища, независимо от тяхната културна среда, възраст, пол и професия.

Защо всеки се стреми към духовен живот, но не иска да се откаже от материалния си комфорт?
Веднъж един учител каза: Ние не сме материални същества, които се опитват да бъдат духовни, ние сме духовни същества, които се опитват да бъдат материални. Нашият източник е Божественото, Светлината, Душата – това сме ние. Да се обличаме и държим като човешки същества е нещо като костюм, който носим. Ние балансираме духовната си същност с материалния костюм, който носим в този живот.

Човек може да избере как да живее, но може ли да избере как да умре?
Според повечето мистици, ние решаваме къде да се родим, кога да се родим, какви да са родителите ни, така че да имаме съвършения генетичен материал и най-добрата среда, за да израснем на духовно ниво. Същото нещо важи и за края ни. Както сценаристът решава по какъв начин неговите герои ще се развият, какви решения ще вземат, кога ще си тръгнат и каква ще е финалната сцена, така и нашето раждане и край са взаимосвързани. Ние избираме как да живеем и как да умрем. Понякога не помним своите избори, тоест преди да се родим сме решили, че ще умрем при катастрофа или в съня си. Но ние не помним това и така изглежда, че проявяваме свободната си воля или че имаме повече избор.

Защо се страхуваме толкова от смъртта или по скоро не я приемаме като част от жизнения ни път?
Винаги се страхуваме от смъртта, понеже това е нещото, което сме сигурни, че ще ни се случи и не можем да го контролираме. Тоест страхуваме се от нещо, което знаем, че неизбежно ще се случи и знаем, че това ще сложи край на нашето съществуване, което задейства инстинкта ни за самосъхранение и страха ни от пускането, освобождаването. Освен това не знаем как ще умрем, така че разбира се това поражда страх и трудности.

Може ли да променим живота си чрез различни методи, техники и медитации?
Разбира се. Все едно да ме попитате, мога ли да сменя къщата си, ако имам инструменти, гвоздеи, чук и скици. Правим го постоянно. Дори и чрез това интервю, получаваме информация, с която да подобрим себе си. Йога ни помага, бойните изкуства също, молитвата, медитациите – има много различни техники, с които да променяме начина си на хранене, настройките си, приятелите си, взаимоотношенията си и това подобрява живота ни.

Гал Сасон: Най-добрата формула за щастлив живот е да приемеш!

А защо ни е толкова трудно да направим правилната "промяна" за която толкова често говорим, но реално не прилагаме?
Понякога ни е трудно да направим промяна, понеже промяната изисква дисциплина. Едно от най-трудните неща за нас е да се откажем от навиците си, нещата, които сме свикнали да правим. Фройд е установил термина “вторична полза”, което основно означава, че всички ние извличаме скрита полза от нашите проблеми и страдания. Например, ако сме във връзка, която не работи добре за нас, все пак получаваме някаква полза. Дори и да има насилие от страна на партньора ни, все пак присъства енергията на ползата някъде в тези отношения, иначе няма да останем в тях. Каквато и да е скритата полза, човек трябва да я надмогне, за да може наистина да се излекува. Така че когато искаме да се променим, първо трябва да си зададем въпроса, какво печелим от проблема си? Разбира се, това е в несъзнателния ум, в подсъзнанието – и как можем да се освободим от желанието си да получаваме тази полза.

Каква е формулата за щастлив живот?
Най-добрата формула за щастлив живот е да приемеш! Да приемеш къде живееш, какъв е животът ти. И само след като приемеш, да направиш необходимите промени. Не да се опитваш да промениш нещата, без да си ги приел. Формулата за щастлив живот е да приемеш това, което имаш, без да искаш да го промениш, след което да си зададеш въпроса дали това, което искаш е това, от което имаш нужда. И ако това е едно и също нещо, тогава ще можеш да осъществиш всичко, което искаш в живота си.

Гал Сасон ще бъде в България от 10 – 16.12.2014 година и ще проведе няколко интересни семинара: „Силата на името”, „Алхимия на отношенията” и „2015 – Годината на безграничните възможности”.

За повече информация: http://kibea.net/events

Снимки:
1. – 2. Гал Сасон
Фото: Личен архив


Коментари (0)Прочетено: 5137 пъти                                             © Fashion Lifestyle Magazine, брой 75, Декември 2014

Наталия Гуркова: „Диамантите не са най-добрите ми приятели!“

От доста време не си давала интервюта за медии. Защо се отдръпна от светския живот?
След дългото ми присъствие в светския живот загубих интерес към това да се появявам непрекъснато по медиите и по партита. Общо взето в България светският живот протича по един и същи начин и с едни и същи хора. Така че нормално бе в един момент всичко това да ми омръзне. Не изпитвам удоволствие и потребност от това да се изявявам публично. Отдавна съм се доказала на себе си и на останалите. Сега в живота ми има и други приоритети. Ако преди на първо място бе кариерата ми, днес е семейството. Именно смяната на приоритетите налага моето така да се каже дистанциране от светския живот.

Наталия Гуркова: „Диамантите не са най-добрите ми приятели!“

В днешно време не е много популярно да си модел и да имаш няколко деца…
Да, така е. Все пак кариерата на модел и отговорностите на титлата Мис България са до определена възраст. След това е нормално една жена да се омъжи, да създаде семейство, да народи деца. В днешно време младите хора рядко се женят, да не говорим да имат деца или ако имат, то ще е само едно. Моята визия за семейство е малко по-различна. В това отношение съм по-консервативна, дори традиционалист. За мен двама души първо трябва да сключат брак, а след това да се появят и децата. Аз така и направих. Със съпруга ми сме заедно вече над10 години, което е един достатъчно дълъг период. Дълго време живяхме на семейни начала, последва сватба. Роди се първо дъщеря ни, която е вече на 5 години, а сега се грижа за сина ни, който е на година и половина. Това е моята идея за семейство, съвсем традиционна и консервативна, която може би не се вписва в днешния начин на живот.

Наталия Гуркова: „Диамантите не са най-добрите ми приятели!“

Каква е твоята формула за спокоен живот?
Спокойствието трябва да бъде вътрешно усещане, което човек сам си изгражда. Човек трябва да има вътрешен мир и равновесие. Всеки решава за себе си и поставя граници докъде трябва да се навлиза в личното му пространство. Така че спокойният живот е нещо много относително. Това се отнася и за щастието. За едни е кариерата, за други е семейството. За мен формулата за щастие е, че човек трябва да има работа, семейство, приятели, забавления. Генерално погледнато, за да бъде той щастлив, трябва да има от всичко по малко или от всичко по много. Трябва да има баланс между здраве, кариера и семейство. Те са взаимосвързани и допълващи се. Те определят щастието на човек. Това се отнася и за човешките отношения. Трудното в брака е всекидневната борба за баланс, а той се постига с компромиси и от двете страни.

Наталия Гуркова: „Диамантите не са най-добрите ми приятели!“

Съпругът ти се занимава с различни бизнеси, като един от тях е диамантеният бизнес. Съгласна ли си с Мерилин Монро, че „диамантите са най-добрият приятел на жените“?
Аз обичам диамантите, но те не са най-добрите ми приятели. За мен на този етап най-важно е семейството и особено децата, защото те са все още много малки и имат нужда от моята подкрепа и внимание. Разбира се, всеки обича красивото, луксозното, да се чувства уютно. Да, имам диаманти, радват ме, но в никакъв случай те не са най-добрите ми приятели.

Наталия Гуркова: „Диамантите не са най-добрите ми приятели!“

Титулуват те като Мис България на всички времена. Как успяваш да поддържаш форма, особено след двете раждания?
Благодаря за комплимента. Като цяло успявам да поддържам килограмите и мерките, които имах преди. Особено след второто раждане влязох бързо във форма. Помогна ми фактът, че кърмех и тренирах. Дори и бременна тренирах. Не спазвам диети, но се храня здравословно и следвам определен хранително-двигателен режим, изграден през годините, който се превърна за мен в начин на живот. Много е важно човек да се движи – няма значение дали ще е посещение във фитнес залата, разходка в парка, бягане, каране на колело или друго физическо натоварване. Всеки трябва да практикува това, което му допада. Относно хранителния режим – аз не пия и не пуша, не ям тестени, сладки и пържени храни, не консумирам месо. Наблягам предимно на зеленчуци, плодове, риба и други морски продукти.

С какво се занимаваш сега?
В момента съм единствено и само майка. Никога не съм си представяла, че отглеждането на деца може да е толкова трудно. Имам юридическо образование и последно имах бизнес с бижута в ЮАР. Когато синът ми стане на 2 години, планирам да тръгне на градина и така ще имам време да започна отново работа. Какво точно, още не съм решила, но ще бъде нещо различно.

Наталия Гуркова: „Диамантите не са най-добрите ми приятели!“

Съгласи се да направиш фотосесия за списание Coiffure Beauty. На какво дължим тази чест?
На дългото ми приятелство с Вили Боршукова. Ние сме приятелки от 20 години и тя е един уникален и благороден човек. Винаги се изумявам на силата й да съчетава всичко в едно – да бъде майка и бизнесдама, да помага на толкова много хора в нужда. Възхищавам се на голямото й сърце и на това, че е толкова широкоскроен човек. Как намира време и енергия да прави всичко наведнъж. За мен тя е един много специален човек и, дай Боже, да има повече такива българи. Аз съм патриот и винаги може да разчитате на моето съдействие.

Пълното интервю с Наталия Гуркова можете да прочетете на страниците на списание Coiffure Beauty за декември!

Снимки:
1. Корицата на сп. Coiffure Beauty за декември.
2. – 5. Снимки от фотосесията на Наталия Гуркова за списанието.
Коса и грим салон Магама
Фотограф: © Стефан Неделчев
Интериор КАRE


Коментари (0)Прочетено: 5136 пъти                                             © Fashion Lifestyle Magazine, брой 75, Декември 2014

 ОЩЕ ПУБЛИКАЦИИ:
   БРОЙ 74: Итай Пинки: „Магията е навсякъде и по всяко време!”
   БРОЙ 72: Актьорът Роберт Янакиев: „Не знам кой съм, но знам кой не съм!”
   БРОЙ 71: Йордана Димитрова – Съвременната жена се бори за мечтите си и уважава себе си!
   БРОЙ 70: СТИЛИЯН ДИЧЕВ – МЕЖДУ ЖИВОПИСТА, ДИЗАЙНА И АРХИТЕКТУРАТА
   БРОЙ 70: ВЕСЕЛКА КРАЧУНОВА: МОДА С НЕПОДПРАВЕН ШИК Българският портал за мода Личен сайт на Любомир Стойков Luxury Life
Другото Кино - сайтът за независимо кино

Модерните сайтове:   Мода - Рецепти - Домашни любимци - Свободно време - Лунна диета - Бални рокли