ПОДХОДЯЩ ГРИМ СПОРЕД ВЪЗРАСТТА

ПОДХОДЯЩ ГРИМ СПОРЕД ВЪЗРАСТТА

Елизабет Астарджиева

Гримът е едно вълшебно средство за подчертаване на естествената красота на жената. Той може да накара всяка дама да се почувства привлекателна и да ѝ придаде самочувствие. Съществуват най-различни техники за прилагането му, а пазарът е пренаситен с продукти. Много важно е правилното подбиране и прилагане на продуктите върху кожата, за да изглежда по най-добрия начин.
Когато говорим за грим, трябва да вземем предвид факта, че той може както да ни направи неустоими, така и да причини обратния ефект. Именно затова е необходимо да знаем как да се гримираме според възрастта си.

Грим през 20-те ни години
В тази възраст кожата все още е млада и жизнена, затова най-доброто решение е използването на по-лека формула на фон дьо тен. При образуване на себум по лицето нанасянето на матов продукт или фина пудра в омазнената област спомагат за перфектния завършек. Скулите се подчертават с топли цветове контур и руж. Не се страхувайте да експериментирате с цветовете върху очите, сега е най-подходящият момент!
Не забравяйте преди да извършите тези стъпки, да нанесете продукт за слънцезащита, за да запазите еластичността и свежия вид на кожата си максимално дълго.

Грим през 30-те ни години
Това е времето, в което можем да забележим първите бръчки и в това няма нищо страшно. Старайте се всекидневно да хидратирате кожата на лицето си, защото това ще ви помогне да я запазите млада за максимално дълго време.
Когато прехвърлите 30-те години, може би е време да дадете път на семплото и класно излъчване и да избягвате тежките сенки, ярките червила, както и младежките визии.

Грим през 40-те ни години
На 40 години кожата вече не е онова, което някога е била. Бръчките, петната и черните точки стават все по-забележими, но това не трябва да ви притеснява. С употребяването на хубав коректор, може да прикриете всички несъвършенства и да си осигурите свеж вид.
Желателно е нанасянето на светли сенки, като оставите настрана тежките очни линии или излишния руж. Текстурата на козметиката е много важна, защото ако изберете продукт като пудра, рискувате тя да се натрупа в гънките на кожата ви. Относно червилото, препоръчителни са меките тонове.

Грим през 50-те ни години
Типът продукт, който използвате, винаги трябва да е този, който най-добре подхожда на кожата ви. В този случай това са кремообразните текстури. За да изглежда гримът ви свеж и привлекателен, трябва да избягвате излишъците, тъй като те могат да придадат на лицето ви изкуствен вид. Също така тъмните цветове, които подсилват тъмните кръгове, не са за препоръчване, редом с тъмните моливи за вежди и блестящи сенки или пудри, тъй като подчертават още повече бръчките.
Ружът, но в меки тонове като бледо розово, е идеален. Относно молива за устни, хубаво е, цветът максимално да се приближава до този на червилото, но да не е прекалено тъмен.

Снимки:

  1. Фото: © Digitalafbetaling
  2. Фото: © Psypost
  3. Фото: © PinterestПрочетено: 1198 пъти                                             © Fashion Lifestyle Magazine, брой 121, Декември 2022

 ОЩЕ ПУБЛИКАЦИИ:
   БРОЙ 120: Диоптричните рамки, които ще Ви подмладят
   БРОЙ 119: Защо е важно медицинските униформи да бъдат качествени
   БРОЙ 117: КАМИЛА ГУДИС – „БРАЗИЛСКИЯТ МАГЬОСНИК“ НА ДИЕТИТЕ
   БРОЙ 116: Как да изберем сенки за очи
   БРОЙ 116: Наистина ли сутиените предотвратяват увисването на гърдите

Дрехи с отстъпка
Завивки с пух
Рокля с рисунка
 Българският портал за мода Личен сайт на Любомир Стойков Luxury Life
Другото Кино - сайтът за независимо кино сребърни бижута Capino

Мода - Рецепти - Домашни любимци - Свободно време - Лунна диета - Бални рокли - Дамски рокли - Nixita - Print on demand clothing