ГРИМ ТИП КОНТУРИРАНЕ

ГРИМ ТИП КОНТУРИРАНЕ

Натали Петкова

От доста време насам у нас навлезе модерният грим „контуриране", но дали това изобщо е вид грим и какво представлява? Използвайки фон-дьо-тен ние прикриваме недостатъците на лицето си и изравняваме тена, но по този начин губим формата и цвета му. Тук идва момента на контурирането като обръщаме внимание на чертите си и ги подсилваме.

ГРИМ ТИП КОНТУРИРАНЕ

Това често дори се счита за дневен грим и напълно достатъчен. Да, това е така, контурът е чудесен вариант за грим набързо сутрин, който да ни придава вид през целия ден. Истината обаче е, че това далеч не е наименование за грим. Възможно е в последствие на прекаленото търсене, той да се разбира по такъв начин, но контурирането го е имало винаги. През целия процес на процедурата, той присъства и е задължително парче от пъзела. Това е неразделна част от грима, а не негова разновидност.

ГРИМ ТИП КОНТУРИРАНЕ

ГРИМ ТИП КОНТУРИРАНЕ

Контурът е голяма „магия", той придава завършен вид на грима и изменя изражението на човек до такава степен, че е възможно дори да не се познаем. Прави лицето по-изразително и внушително. Оптически може да направи челото или брадичката по-малки, като по този начин, ще изпъкнат скулите и ще се промени формата на лицето.

Когато правим лицето, поставяме по-тъмни нюанси на местата, които искаме да бъдат по-изразени или стеснени (брадичка, чело, скули, нос) и по-светъл тон, за да придадем на дадена зона оптическа промяна. За всяка форма и цел има и определена зона и начин за поставяне на продуктите, така че да е подходящо за самото лице.

ГРИМ ТИП КОНТУРИРАНЕ

Всеки човек има свое предпочитание за продуктите, които използва. Възможни са кремообразни, течни или сухи материали под най-различни форми (стик, пудра, течен коректор и др.). Едно обаче е задължително при всички, а именно да се избягва примеса на блясък и брокат в контурирането на тези зони. Хубаво е да следваме правилата и да не прекаляваме с наслагването, защото така доста често постигаме обратен ефект на нашите цели.

ГРИМ ТИП КОНТУРИРАНЕ

Това, което може да си позволим като хайлайтър, е да нанесем по-малко само в зоната под веждата, вътрешния край на окото, над вече оформената скула, нослето, лъка на Купидон и брадичката. Това обаче далеч не означава, че трябва да поставим блясък и на 6-те места. Да, те са позволените, но трябва да се съобразите с вашата тип кожа и форми. При мазна кожа и по-голям нос или брадичка, поставянето на хайлайтър в зоните са противопоказни.

ГРИМ ТИП КОНТУРИРАНЕ

Грешки при контурирането
Често се допускат груби грешки, когато става въпрос за контуриране. Крайният резултат след това може много да ни изненада, но не към хубаво. Най-важно е първо да изясним целите на нашата дейност. Какво искаме да изразим по-силно и какво оптически да умалим.

Трябва да определим цветовата си гама и подходящите нюанси за кожата ни. Така, ще бъде по-лесно след това да изберем и материалите за нанасяне. От огромно значение е количеството, което ще нанесем. За да придадем нежен и озаряващ ефект всичко трябва да умерено. Слага се малко продукт и се разнася равномерно. За това са ни необходими четки за грим.

Голяма грешка е опитът на гримиране с пръсти. С леки потупвания професионалният гримьор е способен да работи с ръцете си в някои случаи, но за масата хора това е "мисията невъзможна".

Снимки:
1. – 6. Грим тип „контуриране“.
Фото: Личен архив
Прочетено: 2058 пъти                                             © Fashion Lifestyle Magazine, брой 97, Септември 2018

 ОЩЕ ПУБЛИКАЦИИ:
   БРОЙ 96: ТАЙНАТА НА ЕСТЕСТВЕНАТА КРАСОТА
   БРОЙ 94: ДЪГА ОТ ЦВЕТОВЕ ИЗГРЯ НАД МОДНАТА СЕДМИЦА В ЛОНДОН
   БРОЙ 91: НОКТИ С ЦВЕТОВЕТЕ НА БЪДЕЩЕТО
   БРОЙ 90: МАНИКЮРЪТ ЗА ЛЯТОТО С ЕФЕКТИ НА СТЪКЛО, 3D ЦВЕТЯ, ХОЛОГРАМИ, КОНФЕТИ И ЦВЕТНА ДЪГА
   БРОЙ 90: ЙОАНА БУКОВСКА С УНИКАЛЕН МАНИКЮР

Дрехи с отстъпка
Завивки с пух
Рокля с рисунка
 Българският портал за мода Личен сайт на Любомир Стойков Luxury Life
Другото Кино - сайтът за независимо кино

Модерните сайтове:   Мода - Рецепти - Домашни любимци - Свободно време - Лунна диета - Бални рокли - Дамски манта - Дамски рокли