ЧЕРВИЛОТО: НАЧИН НА УПОТРЕБА

ЧЕРВИЛОТО: НАЧИН НА УПОТРЕБА

Случвало ли ви се е да си купите червило, да го пробвате вкъщи и да се разочаровате, защото цветът не ви подхожда? Причислявате ли това червило към купчинката козметични продукти, които не използвате, но сърце не ви дава да изхвърлите поради високата цена, която сте заплатили за тях?

Архив “Макс Фактор” и “Еверет София”

Според проучване, проведено от “Макс Фактор”, средно 65% от жените харчат пари за червила, като главната причина е покупка на неправилен цвят. Всъщност, една от всеки пет жени има повече от шест червила, които са напълно неизползваеми. Проучването показва също, че дамите са склонни да експериментират с цвета на червилото си, но голяма част от тях не са сигурни кой нюанс би им подхождал. Изкуствената светлина и огромните цветови гами са сред основните причини, които правят избора на червило още по-труден и подтикват преставителките на нежния пол да си купят добре познатия стар цвят, въпреки желанието им да опитат нещо ново.

Архив “Макс Фактор” и “Еверет София”

Всъщност основното правило при избора на червило е неговият цвят да подхожда на тена на кожата. Естественият цвят на устните, независимо дали е по-светъл или наситен, не променя особено цвета на червилото, за разлика от тена на кожата, който подчертава цвета на устните и контрастта между червилото и устните.

Архив “Макс Фактор” и “Еверет София”

Гамата на тена на лицето е доста по-широка, ето защо оказва голямо влияние върху цвета на червилото. Например, когато цветът на устните се доближава или слива с тена на кожата се постига уморено излъчване.

Архив “Макс Фактор” и “Еверет София”В сътрудничество с Пат Макгрейт и с жени по целия свят, козметичният гигант “Макс Фактор” разработва най-добрите нюанси червила за различния тен на кожата. Констатирано, че колкото кожата става по-тъмна, толкова жените имат нужда от по-наситен цвят червило, за да може то да се различи от тена на тяхната кожа.

С новата колекция червила “Colour Collections”, “Макс Фактор” създава три експертно разработени цветни линии и десет топ нюанса, които да подхождат на тена на кожата - независимо дали той е светъл, среден или тъмен. Тази колекция позволява на дамите да избират от широката гама цветове - от розово до кафяво, като са сигурни, че който и цвят да изберат от колекцията, той ще подхожда на тена на тяхната кожа. Всъщност, това, което трябва да направите е да определите тена на вашата кожа и да изберете нюанс от колекцията, който ще ви подхожда - червено, розово, неутрално или кафяво.

В допълнение към широкия спектър от нюанси, колекцията червила Colour Collections има и други предимства. Основни съставки на червилото са масло от шея, познато със силното си подхранващо и хидратиращо действие, възстановява нивото на влага в дълбочина; екстракт от зелен чай и Витамин Е.

Снимки:

© Архив “Макс Фактор” и “Еверет София”.
Прочетено: 8362 пъти                                             © Fashion Lifestyle Magazine, брой 15, Октомври 2008

 ОЩЕ ПУБЛИКАЦИИ:
   БРОЙ 14: МАГИЧЕСКО ПРЕОБРАЗЯВАНЕ В ЧЕРНО
   БРОЙ 13: Нина Цончева - Художник, чието платно е човешкото лице
   БРОЙ 12: Драматизъм и кукленско излъчване в летния грим
   БРОЙ 11: Изпепеляваща Съблазън
   БРОЙ 10: ГРИМЪТ ПРЕЗ ЛЯТОТО: FEMME FATALE

Дрехи с отстъпка
Завивки с пух
Рокля с рисунка
 Българският портал за мода Личен сайт на Любомир Стойков Luxury Life
Другото Кино - сайтът за независимо кино сребърни бижута Capino

Мода - Рецепти - Домашни любимци - Свободно време - Лунна диета - Бални рокли - Дамски рокли - Nixita - Print on demand clothing