СВЕТОВНИ ШАМПИОНИ И ЗВЕЗДНО ЖУРИ ПРИСТИГАТ ЗА SOFIA OPEN DANCE FESTIVAL

СВЕТОВНИ ШАМПИОНИ И ЗВЕЗДНО ЖУРИ ПРИСТИГАТ ЗА SOFIA OPEN DANCE FESTIVAL

*Международният танцов фестивал с пето издание на 26-27.10.2019 г.

Поредното пето издание на Международния танцов фестивал SOFIA OPEN DANCE FESTIVAL – „Изкуството на Балните танци” ще се проведе на 26-27.10.2019 г. в зала ЕФЕ, хотел „Маринела“, София. Специални гости на фестивала са 10-кратните световни шампиони по Бални танци – АРУНАС БИЖОКАС и КАТЮША ДЕМИДОВА (САЩ), които ще имат свое професионално танцово шоу по време на гала вечерта на 26-ти октомври.

Световни шампиони и звездно жури пристигат за Sofia Open Dance Festival

Гостите на Фестивала ще имат възможност да се насладят на прекрасните танцови изпълнения на едни от най-добрите танцови двойки в латино-американските и европейски състезателни бални танци от различни европейски държави – Англия, Германия, Италия, Израел, Полша, Малта, Гърция, Румъния, Русия, България и др. Те ще се състезават за шампионските звания на WDC AL Sofia Open Latin & Ballroom Championships в категории: деца, юноши, младежи, възрастни и сеньори.

Световноизвестни съдии, чието участие допълнително свидетелства за високата класа на събитието, също пристигат специално за SOFIA OPEN DANCE FESTIVAL. Звездното жури е в състав: Барбара МакКол, Маурицио Весково, Андрей Скуфка и Уорън Бойс. Те, заедно с шампионите – Арунас Бижокас и Катюша Демидова, ще проведат Международен уъркшоп по Стандартни и Латино-Американски бални танци на 27-ми октомври (неделя), след приключване на състезателната програма на Фестивала.

Световни шампиони и звездно жури пристигат за Sofia Open Dance Festival

ПРОГРАМА:
26.10 (събота): Открит Шампионат на София по състезателни Бални и Латино-Американски танци под егидата на Аматьорската Лига на Световния Танцов Съвет;
26.10 (събота): ГАЛА ШОУ с участието на 10-кратните Световни шампиони за професионалисти по СТТ - Арунас Бижокас и Катюша Демидова;
27.10 (неделя): Открито Състезание на София по състезателни Бални и Латино-Американски танци (соло и танцови двойки) за Начинаещи (2 танца) и Средно напреднали (4 танца);

Световни шампиони и звездно жури пристигат за Sofia Open Dance Festival

Заявки за участие във фестивала и уъркшопа се подават онлайн на адрес:
www.sofiaopendancefestival.com
Билетите за събитията от програмата на Фестивала вече са в продажба:
https://www.eventim.bg/bg/bileti/sofia-open-dance-festival-2019-efe-hotel-marinela-526214/event.html?fbclid=IwAR16w-sXAk2hzQGYMuA2RZNfkcI8MjnW0nqZ2vmOU1u4dKt7-e2O0OxNrx0

Световни шампиони и звездно жури пристигат за Sofia Open Dance Festival
Прочетено: 976 пъти                                             © Fashion Lifestyle Magazine, брой 101, Юни 2019

ДЪРЖАВНИЯТ ГЛАВА РУМЕН РАДЕВ ВРЪЧИ НА ПРОФ. ЛЮБОМИР СТОЙКОВ ПРЕЗИДЕНТСКИЯ ПОЧЕТЕН ЗНАК

* Популярният журналист и университетски преподавател бе отличен за принос към българската култура, наука и образование

Силвия Тодорова

Държавният глава Румен Радев връчи на проф. д.н. Любомир Стойков Почетния знак на президента на Република България. Известният наш университетски преподавател, журналист, естет и моден критик получи високото отличие за значимия му принос към българската култура, наука и образование, както и по повод на неговата 65-годишнина.

Държавният глава Румен Радев връчи на проф. Любомир Стойков президентския почетен знак

В словото по случай награждаването президентът Румен Радев изтъкна колко е важно това, което прави проф. Стойков и в сферата на стила и възпитанието на младото поколение. Той използва случая и, за да му благодари, че за втора поредна година се включва в президентската инициатива „Подкрепи една мечта“ за абитуриенти, лишени от родителски грижи.

На свой ред проф. д.н. Любомир Стойков изрази своята благодарност и подчерта, че приема тази голяма награда като признание за дългогодишните му усилия като учен, журналист и преподавател. Професорът изтъкна и, че този приз не би бил възможен без участието и помощта на всички, които са го разбирали и подкрепяли в неговия професионален път - колеги, студенти, екипи, асистенти и съмишленици.

Държавният глава Румен Радев връчи на проф. Любомир Стойков президентския почетен знак

Държавният глава Румен Радев връчи на проф. Любомир Стойков президентския почетен знак

Снимки:
1. Президентът Румен Радев удостои проф. д.н. Любомир Стойков с почетния знак на държавния глава.
2. – 3. Почетен знак на президента на Република България.
Фото: © Прессекретариат
Прочетено: 1071 пъти                                             © Fashion Lifestyle Magazine, брой 101, Май 2019

"НОВ ТЕАТЪР – НДК" ПРОДЪЛЖАВА МИСИЯТА НА ПЪРВИЯ ЧАСТЕН ТЕАТЪР "ДИАЛОГ"

Силвия Тодорова

Режисьорът Бойко Илиев чества 30 години от създаването на първия частен театър в България – „Диалог“. Неговото идейно продължение „Нов театър – НДК“ ще отбележи годишнината на 29 май с документален филм за трудната съдба на „Диалог“. След прожекцията на филма (първа част „Диалог“ и втора част „Нов театър – НДК“) на сцената ще бъде представен спектакълът „Антихрист“ с участието на актьорите: Елена Петрова, Любомир Ковачев, Ники Сотиров и Веселин Калановски.

„Театър „Диалог“ се роди като бунт срещу статуквото и продължи като непокорно дете на прохождащата демокрация, създавайки спектакли, които спореха с общоприетите канони. „Нов театър“ – НДК от своя страна е един от малкото независими театри, извън структурата на държавните и е кулминация на търсенето на онзи свободен театър, който изразява творческата воля на актьора.“, споделя основателят на „Диалог“ и директор на „Нов театър – НДК“ – Бойко Илиев.

В основата на създаването на театър „Диалог“ през пролетта на 1989 г. в София стои неудовлетворението от съществуващата театрална организация, от това, което се предлага като позиция от сцената – съобразена, съгласувана и удобно представена, както и неудовлетвореност от условията на живот. „Във всяка изява на трупата трябва да се чете тази НЕУДОВЛЕТВОРЕНОСТ в театрален и социален смисъл…“ – това са думи споделени от Бойко Илиев при една от първите срещи с актьорската трупа на театър „Диалог“.

Сред знаковите спектакли на първия частен театър в България са: „Убийството на Гонзаго“ на Н. Йорданов, „Това е абсурд“ от Иван Кулеков /спрян от ГПУ на 4.11. 1989 г./, „Житие и страдание“ по С. Врачански, „Подли, отчаяни, ненужни“ по Д. Милев, „Скопеният“ от Фр. Крьоц, „Реквием за Хамлет“ по Х. Мюлер и Том Стопард, „Бог“ и „Смърт“ по Уди Алън, „Свобода в Бремен“ от Фасбиндер, „Калигула“ от Камю, „Идиот“ от Достоевски, „Макбет“ от Х. Мюлер, „Постоянството на веселието и мръсотията“ по Ерофеев и Кьоно и др.

Театър „Диалог“ сменя много зали – ЦДНА, Софийски университет, Славянска беседа, зала „Славейков“, зала „Подкрепа“, където завършва първият период на Театър „Диалог“. След това той се възражда на два пъти и през 2006 г. се преименува в продуцентска къща „Евро Диалог“, в чиято дейност влиза правеното на документални и игрални филми – „Чужденецът“, „Живи легенди“, „Нокаут“ и други. През 2015 г. Продуцентска къща „Евро Диалог“ е в основата на създаването на „Нов театър – НДК“, с първа премиера „Амадеус“ по Моцарт и П. Шафър. Следват „Поручик Бенц“ по Д. Димов, „Откриването“ от П. Турини, „Краят на дъгата“ от П. Куилтър, „В часа на синята мъгла“ по Яворов, „Пилето, което казва КУ“ от Ал. Урумов, „Антихрист“ по Ем. Станев и много други.

Снимки:
1. Режисьорът Бойко Илиев, основател на театър „Диалог“ и „Нов театър – НДК“.
2. Работен момент от спектакъла „Последната нощ на Сократ“, театър „Диалог“.
Фото: Архив на Бойко Илиев
3. – 6. Моменти от спектакъла „Антихрист“.
Фото: © Адрияна Янкулова-Чапкънова
Прочетено: 1094 пъти                                             © Fashion Lifestyle Magazine, брой 101, Май 2019

ОБЕЩАВАЩА ПРЕМИЕРА НА "КОТКА ВЪРХУ ГОРЕЩ ЛАМАРИНЕН ПОКРИВ" В "НОВ ТЕАТЪР – НДК"

Бойко Илиев чества 30 години от създаването на първия частен театър в България – „Диалог“

Силвия Тодорова

Режисьорът Бойко Илиев, директор на „Нов театър–НДК“ и актрисата Йоана Буковска-Давидова представиха най-новия спектакъл в програмата на театъра – „Котка върху горещ ламаринен покрив” по едноименната пиеса от американския драматург Тенеси Уилямс. Премиерата в София на сцената на „Нов театър – НДК“ е предвидена за 16 май 2019 г.

По време на пресконференцията с водещ проф. Любомир Стойков стана ясно също, че на 29 май със спектакъла „Антихрист“ ще бъдат чествани 30 години от създаването на първия частен театър – „Диалог“. Неговият основател Бойко Илиев сподели значими моменти и трудности, свързани с развитието и трансформациите на частния театър в България. Той отбеляза също, че „Нов театър – НДК“ е идейно продължение на неговите търсения през годините. Провокиран от изказването на режисьора Бойко Илиев, проф. Любомир Стойков сподели, че според него: „Бойко Илиев няма нищо общо с фалшивите критици, а е представител на истинските дисиденти, които не остават на нивото на механичното отхвърляне и разрушаване, а създават и надграждат нови, интересни и значими проекти, и продукти в изкуството, бизнеса, икономиката и социума.“

Обещаваща премиера на

Обещаваща премиера на

Спектакълът „Котка върху горещ ламаринен покрив” е създаден съвместно с Ямболския театър „Невена Коканова“. Постановката е дело на режисьора Бойко Илиев, който сподели, че: „Интерпретацията на пиесата е концентрирана около битката на главната героиня Меги (Маргарет), която се бори на живот и смърт за любов – за човешка любов“. Знаковата роля е поверена на Йоана Буковска-Давидова, която сподели, че „Меги – котката е мечтана роля за всяка актриса, а Тенеси Уилямс е училище по театър, учебник по драматургия и емоционална зрялост. Това е школа, която след като преминеш като актьор, излизаш променен и като човек. Меги е от онези образи, които като ти се случат, животът ти става по-богат.“ Йоана Буковска-Давидова сподели също и философията на своята героиня Меги, изразена с думите, че: „Дори, когато всички илюзии за живота изчезнат, той трябва да продължава.“

Обещаваща премиера на

Обещаваща премиера на

В актуалната постановка на емблематичната пиеса „Котка върху горещ ламаринен покрив” Йоана Буковска-Давидова си партнира с актьорите Янина Кашева, Радослав Владимиров, Михаил Лазаров, Мария Панайотова и Анатолий Ставрев. Въздействието на спектакъла е подсилено с умело разработените от Жанета Иванова сценография и костюми. Всички те заедно пресъздават изострените до крайност, но прикрити с лицемерие и лъжи отношения в семейството на най-богатия плантатор на Юга. Дали богатството и алчността са в основата на тази разруха, или липсата на искреност, внимание и любов, ще стане ясно, когато всички се съберат на неговия последен рожден ден.

Обещаваща премиера на

Обещаваща премиера на

Пиесата на Тенеси Уилямс „Котка върху горещ ламаринен покрив” има три екранни версии, награда „Пулицър“ за драматургия и множество респектиращи рецензии на критиката, в продължение на седем десетилетия печели признание от публиката на всички сцени по света, включително и в България.

Обещаваща премиера на

Обещаваща премиера на

Снимки:
1. Актрисата Йоана Буковска-Давидова играе главната роля в спектакъла „Котка върху горещ ламаринен покрив“.
2. Проф. Любомир Стойков, Йоана Буковска-Давидова и Бойко Илиев.
3. Бойко Илиев и проф. Любомир Стойков.
4. Йоана Буковска-Давидова, проф. Любомир Стойков и Бойко Илиев.
5. Режисьорът Бойко Илиев, директор на „Нов театър – НДК“.
6. Актрисата Йоана Буковска-Давидова.
7. Йоана Буковска-Давидова и Бойко Илиев.
8. Йоана Буковска-Давидова и проф. Любомир Стойков.
Фото: Хайлайф / От игла до конец
Прочетено: 1166 пъти                                             © Fashion Lifestyle Magazine, брой 101, Май 2019

МОДНИЯ СВЯТ В ПОДКРЕПА НА ПАРИЖКАТА СВЕТА БОГОРОДИЦА

Ивана Стоянова

Една от най-големите трагедии за християнството се разигра пред очите на целия свят и остави голяма празнина в историята и културата. На 15 април красивата катедрала „Нотр Дам" избухна в пламъци, което доведе до рухването на една от кулите й и срутването на почти целия покрив. Част от шедьоврите в Парижката “Света Богородица” са унищожени, но най-ценните артефакти са спасени и съхранени. Причините довели до трагедията останаха неясни.

МОДНИЯ СВЯТ В ПОДКРЕПА НА ПАРИЖКАТА СВЕТА БОГОРОДИЦА

Вековната катедрала е един от върховете във френското изкуство, характеризиращ се с удивително равновесие на пропорциите. Според експерти за реставрацията на този шедьовър ще са нужни десетки години труд и милиарди евро средства. Модният свят не остана безучастен към тази трагедия. От първите дарили крупни суми за възстановяване на „Нотр Дам“ е Бернар Арно – един от най-богатите мъже в света според „Форбс“. Бизнесменът, собственик на над 70 световни бранда, включително „Луи Вюитон“, „Марк Джейкъбс“, „Селин“, „Диор“ и „Живанши“, дари 200 милиона евро за каузата. Арно обеща своя принос във вторник – ден след големия пожар, в социалната мрежа Twitter.

МОДНИЯ СВЯТ В ПОДКРЕПА НА ПАРИЖКАТА СВЕТА БОГОРОДИЦА

Милиардерът Франсоа-Анри Пино, собственик на луксозния конгломерат „Керинг“, от който са част брандовете „Гучи“, „Ив Сен Лоран“, „Баленсиага“ и „Аликзандър Маккуин“, също подпомогна фонда за реставрация на „Нотр Дам“. Бизнесменът обяви в изявление, че ще допринесе със 100 милиона евро за спасяването на катедралата и призова всички да се борят за това.

МОДНИЯ СВЯТ В ПОДКРЕПА НА ПАРИЖКАТА СВЕТА БОГОРОДИЦА

Козметичната група „Лореал“ също ще направи дарение на стойност 200 милиона евро. Това става ясно от изявление на мажоритарния акционер Франсоаз Бетанкур-Майерс, според информация на Ройтерс.

Много водещи фигури в модната индустрия също бяха съпричастни с трагедията и поднесоха съболезнованията си на Париж. Дизайнерът на „Бърбъри“ Рикардо Тиши сподели своята „любов и подкрепа с всички засегнати“, а легендарният фризьор Сам Макнайт изрази тъгата си с думите „Тази вечер сърцето ми е с цял Париж.“.

МОДНИЯ СВЯТ В ПОДКРЕПА НА ПАРИЖКАТА СВЕТА БОГОРОДИЦА src=

Мъката си от случилото се споделиха още креативният директор на „Живанши“ – Клеър Уаит Келър, модният директор на Harper’s Bazaar – Карин Ройтфелд и творческия директор на Christian Dior Makeup – Питър Филипс.

МОДНИЯ СВЯТ В ПОДКРЕПА НА ПАРИЖКАТА СВЕТА БОГОРОДИЦА

„Лумналият пожар в Парижката "Света Богородица" заплашва да унищожи едно от най-великите творения на човешкия гений - готически шедьовър не само на френската архитектура, но и на световната култура и цивилизация. Нека да бъдем съпричастни в този тежък момент с Франция, с френския народ и с католическата общност! Дано Бог да помогне щетите да са по-малки и пораженията по-леки...Рухването на Notre-Dame de Paris ще бъде голяма духовна рана за целия свят, но това не трябва да се случи и...няма да се случи!“, пише проф. Любомир Стойков за трагедията.

МОДНИЯ СВЯТ В ПОДКРЕПА НА ПАРИЖКАТА СВЕТА БОГОРОДИЦА

МОДНИЯ СВЯТ В ПОДКРЕПА НА ПАРИЖКАТА СВЕТА БОГОРОДИЦА

МОДНИЯ СВЯТ В ПОДКРЕПА НА ПАРИЖКАТА СВЕТА БОГОРОДИЦА

Снимки:
1. Пламъците изгарят покрива на катедралата „Нотр-Дам“ в Париж.
Фото: Ian Langsdon / https://eu.indystar.com/story/news/2019/04/16/notre-dame-indiana-and-notre-dame-cathedral-paris-not-related/3483567002/
2. Изявление на Бернар Арно в Twitter / https://twitter.com/LVMH/status/1118064478560641026?ref_src=twsrc%5Etfw%7Ctwcamp%5Etweetembed%7Ctwterm%5E1118064478560641026&ref_url=https%3A%2F%2Fwww.prdaily.com%2Fnotre-dame-fire-elicits-a-flood-of-donations-from-brands-worldwide%2F
3. Франсоа-Анри Пино, главен изпълнителен директор на „Керинг“.
Фото: Reuters/Benoît Tessier / http://www.leparisien.fr/economie/le-groupe-kering-de-francois-henri-pinault-aurait-soustrait-2-5-milliards-d-euros-d-impots-16-03-2018-7612854.php
4. Франсоаз Бетанкур-Майерс – наследница на „Лореал“.
Фото: Associated Press / https://www.businessinsider.com/all-about-franoise-bettencourt-meyer-heir-to-the-79-billion-loreal-fortune-2017-9
5. Пост на Рикардо Тиши в Instagram / https://www.instagram.com/p/BwSYvoFhTp0/?utm_source=ig_embed
6. Пост на Сам Макнайт в Instagram / https://www.instagram.com/p/BwSZ2sxBoWw/?utm_source=ig_embed
7. Пост на Клеър Уаит Келър в Instagram / https://www.instagram.com/p/BwSR_fzAkOZ/?utm_source=ig_embed
8. Пост на Питър Филипс в Instagram / https://www.instagram.com/p/BwSR6xLAuhY/?utm_source=ig_embed

Източници:
1. https://www.nytimes.com/2019/04/16/world/europe/notre-dame-fire-investigation.html
2. https://www.prdaily.com/notre-dame-fire-elicits-a-flood-of-donations-from-brands-worldwide/?utm_source=RDH&utm_medium=email&utm_campaign=RDH+(2019-04-16)&utm_content=article+title&utm_term=1
3. https://www.refinery29.com/en-us/2019/04/230017/notre-dame-fire-rebuild-luxury-brands-pledge
4. https://www.harpersbazaar.com/uk/fashion/fashion-news/a27160792/fashion-world-responds-to-notre-dame-fire/
5. Twitter
6. Instagram
Прочетено: 1191 пъти                                             © Fashion Lifestyle Magazine, брой 101, Май 2019

 ОЩЕ ПУБЛИКАЦИИ:
   БРОЙ 100: ПЕРСОНАЛНИЯТ МЪЖКИ СТИЛ E КЛЮЧ КЪМ УСПЕХА В БИЗНЕСА
   БРОЙ 100: ЕСТЕТИЧЕСКО ОБЪРКВАНЕ И АСЕКСУАЛНИ ПОСЛАНИЯ
   БРОЙ 99: НОВ ТЕАТЪР – НДК СЪС СИЛЕН СТАРТ НА 2019-ТА ГОДИНА
   БРОЙ 98: ПИКЛЬОТО ОТ КАЛИН ИЛИЕВ С ПРЕМИЕРА В НОВ ТЕАТЪР – НДК
   БРОЙ 98: РОКЛИТЕ НА ЖИВКО СЕДЛАРСКИ – СКУЛПТУРИ С ДУША
   БРОЙ 98: НОВ ТЕАТЪР – НДК ПРЕДСТАВЯ АНТИХРИСТ В НОЩТА НА ТЕАТРИТЕ
   БРОЙ 98: СИЛНИТЕ ПОСЛАНИЯ НА АНТИХРИСТ
   БРОЙ 98: САНЯ БОРИСОВА БЛЕСТИ С РОКЛЯ НА BLINK В ИТАЛИЯ

Дрехи с отстъпка
Завивки с пух
Рокля с рисунка
 Българският портал за мода Личен сайт на Любомир Стойков Luxury Life
Другото Кино - сайтът за независимо кино

Модерните сайтове:   Мода - Рецепти - Домашни любимци - Свободно време - Лунна диета - Бални рокли - Дамски манта - Дамски рокли