Как момчето става мъж

Как момчето става мъж

 

Май месец е периодът в годината, свързан с абитуриентските трепети и вълнения. Довчерашните момчета се превръщат в мъже, гордо облечени в костюми. Изпитанието не е малко, като се има предвид, че облеклото в училище години наред се е състояло от дънки, тениски, суичъри и якета. А за бала е необходим официален мъжки костюм. Как да направим успешно прехода от момчешките дрехи към елегантното мъжко облекло?

Често абитуриентският бал е първият случай, в който момчето ще облече мъжки костюм. Затова и въпросите около избора на официално мъжко облекло са толкова много и точно в този момент не са излишни няколко отправни точки за успешното начинание. От LAZARINI сме винаги готови да ви помогнем в постигането на най-добрата стилна версия, предлагайки десетки модели мъжки костюми в колекцията си всеки сезон. И не забравяйте, че във физическите ни магазини винаги може да разчитате на модните ни консултанти, които ще отговорят на всеки ваш въпрос. Те ще ви предложат най-добрите опции за вашия конкретен случай, според фигурата ви и според повода.

Lazarini
Източник на изображение: lazarini.eu

И така, коя е първата отправна точка за вашия избор на идеалния мъжки костюм за бал? Като начало, преценете каква визия желаете да постигнете: класическа или по-нестандартна? Това зависи от вашия характер: дали предпочитате да не привличате много погледи и да се слеете с тълпата или пък държите да изпъкнете и дълго след събитието да се говори за вашата поява.

Днес абитуриентите имат на разположение наистина богат избор от официални мъжки костюми. Във физическите магазини попадате на класически мъжки костюми или спортно-елегантни мъжки костюми с най-различни кройки, материи и цветове. Всеки един от тези елементи има своето значение за радваща окото цялостна абитуриентска визия. Затова, щом даден мъжки костюм ви привлече погледа, обърнете специално внимание на тези елементи.

Като цяло ви съветваме да избягвате прекалено класическите мъжки костюми, защото придават по-делови и скован вид, особено ако до този момент никога в живота си не сте обличали костюми. От друга страна, това е безопасният избор за всяко момче, което не желае да рискува с по-смели модни решения и би се чувствало неловко, ако изпъква сред връстниците си.

Съветваме ви, преди да пристъпите към търсене на облекло за бала, тактично да разберете горе-долу към какви стилове и модели са се ориентирали съучениците ви, за да имате яснота относно удачния мъжки костюм, който би стоял ненатрапчиво на фона на множеството или пък рязко би ви отличил. И така, кои са елементите, на които да обърнете внимание при избора на стилно облекло за бала?

Lazarini
Източник на изображение: lazarini.eu

Кройката на абитуриентския мъжки костюм

Какви са наличните варианти?

  • Небрежна и свободна кройка, такава е тази на блейзърите. Те са много добър избор за абитуриентския бал. Предлагат се в най-различни цветове и можете да осъществите с тях ефектно съчетание с дънки и по-екстравагантна риза.

Перфектен е за всеки абитуриент, който се стресира прекалено много от идеята да облече официален мъжки костюм.

  • Актуалните спортно-елегантни мъжки костюми са с вталена кройка и са много подходящи за по-слабите и спортни натури.

Подходящата материя при избор на костюм за бала

Струва си да инвестирате в модел от по-качествена материя. Има материи, които ви позволяват да носите своя официален мъжки костюм през всички сезони, а това прави покупката на такова облекло много изгодна. Бихте могли да се появите с него дори на лятна сватба, без да изпитате какъвто и да било дискомфорт.

Когато харесате определен модел мъжки костюм, разтворете го и потърсете етикета на производителя с информацията за състава на плата. Качествената материя е тази, в която преобладава процента вълна (поне 80%). Тя придава стегнат вид на костюма и, тъй като е дишаща материя, не запарва. Добре е вълнената нишка да е по-тънка.

Като приемлива алтернатива на вълната, може да се спрете на комбинацията от вълна и вискоза. Комбинацията с лек примес на полиестер също е подходящ вариант, защото по-този начин материята се запазва за дълъг период от време.

Костюмът с преобладаващ процент вълна в състава си или с комбинацията от вълна и вискоза/полиестер се глади по-лесно и при носене се мачка по-трудно, за разлика от мъжките костюми от други материи.

Реверите на вашия абитуриентски мъжки костюм

Те определят типа на яката на ризата, която ще изберете, както и ширината на вратовръзката. Реверите със средна ширина позволяват комбинирането на сакото с ризи с тънка или широка яка, както и с широка или по-тънка вратовръзка. 

Тънките ревери са най-задължаващи относно ширината на вратовръзката и на яката на ризата. 

Актуалните цветове за бала

За абитуриентския сезон на 2022-ра най-добре се котират моделите в светлосиньо и екрю, както и пастелните тонове. При избора на официален мъжки костюм в екрю или в друг светъл цвят, не забравяйте да изберете и обувки в съответния нюанс. Кралско синият цвят (наситеното синьо) също е отличен избор за вашия костюм. Пепел от рози е другият актуален цвят за 2022-ра година. Комбинира се отлично с обувки в кафеникави нюанси.

Lazarini
Източник на изображение: lazarini.eu

Надяваме се тези съвети да помогнат на много млади мъже. И не забравяйте най-важното нещо по време на бала… забавлявайте се, защото този момент се помни цял живот!
Прочетено: 1491 пъти                                             © Fashion Lifestyle Magazine, брой 114, Май 2022

 ОЩЕ ПУБЛИКАЦИИ:
   БРОЙ 113: РАДОСТИНА ИЛИЕВА РАЗКРИ ПРЕДВАРИТЕЛНАТА СИ СВАТБЕНА КОЛЕКЦИЯ ADORABLE WHITE 2022
   БРОЙ 111: ДОМАШНОТО НАСИЛИЕ – ВСЕ ПО-ЧЕСТО В СЪВРЕМЕННОТО ОБЩЕСТВО
   БРОЙ 110: ЕТО КАК БЪРЗО ДА ИЗПЛАЩАТЕ КРЕДИТИТЕ СИ
   БРОЙ 110: НАЙ-ДОБРИТЕ КОЛЕДНИ ПОДАРЪЦИ ЗА ЖЕНА
   БРОЙ 110: Съвети при избор на ъглов диван

Дрехи с отстъпка
Завивки с пух
Рокля с рисунка
 Българският портал за мода Личен сайт на Любомир Стойков Luxury Life
Другото Кино - сайтът за независимо кино сребърни бижута Capino

Мода - Рецепти - Домашни любимци - Свободно време - Лунна диета - Бални рокли - Дамски рокли - Nixita - Print on demand clothing