ТВОРЧЕСКИЯТ ДИРЕКТОР НА MOSCHINO ПОЧИНА НА 46 ГОДИНИ

ТВОРЧЕСКИЯТ ДИРЕКТОР НА MOSCHINO ПОЧИНА НА 46 ГОДИНИ

Давиде Рене - новият творчески директор на Moschino и бивш дългогодишен представител на дизайнерския екип на Gucci почина десет дни след като официално започна работа в модната къща.

Давиде Рене

„Няма думи, които да опишат болката, която изпитваме в този драматичен момент. Давиде се присъедини към нас само преди няколко дни, когато внезапно заболяване го взе от нас твърде рано. Все още не можем да повярваме какво се случва“, споделя в изявление Масимо Ферети – председател на компанията майка на Moschino  Aeffe SpA.

Рене започва работа в Moschino на 1 ноември тази година, а първата му есенна колекция трябваше да дебютира през февруари 2024 година по време на Седмицата на модата в Милано. Той наследи поста на Джеръми Скот, който напусна модния бранд след 10-годишна съвместна работа.

Снимка:

1. Творческият директор на Moschino Давиде Рене.

Фото: © MOSCHINO / wwd.com

Източник: wwd.com
Прочетено: 567 пъти                                             © Fashion Lifestyle Magazine, брой 125, Ноември 2023

ОТКРАДНАХА ПОСЛЕДНАТА КОЛЕКЦИЯ НА BALMAIN

Десетки облекла от последната колекция на френския моден бранд Balmain са откраднати от група хора от камион за доставки на марката, споделя артистичният директор на компанията Оливие Рустейн. Предполагаемият обир е извършен около две седмици преди представянето на новите дизайни по време на Седмицата на модата в Париж.
В изявление, публикувано в Instagram, Рустейн пише, че повече от 50 от новите артикули са били откраднати. Споделя, че инцидентът е станал, докато облеклата са били доставяни от летището до централата на компанията в центъра на Париж, но без да уточнява кое е летището.

Бутик на Balmain в Париж, Франция.

Снимка: Бутик на Balmain в Париж, Франция.
Фото: © Marc Piasecki
Източник: https://edition.cnn.com/style/balmains-theft-olivier-rousteing/index.html
Прочетено: 769 пъти                                             © Fashion Lifestyle Magazine, брой 125, Октомври 2023

FENTY И PUMA С НОВА ОБЩА КОЛЕКЦИЯ

Брандът за спортно облекло продължава колаборацията си със суперзвездата Риана, която е и креативен директор на Fenty. Тя представи нов дизайн маратонки, наречен Avanti. „Това е като семейно събиране. Завръщането при Puma като майка, позволява нови перспективи и идеи“, споделя пред Vogue Риана.
Съвместната работа между Fenty и Puma стартира през 2015 година с маратонки и е съвсем естествено марката да се завърне с нов дизайн на спортни обувки. Лейбълът стартира с емблематичния си стил Creeper и продължава дебюта си с други успешни обувки, докато успява да разшири дейността си и в облеклото. Новото издание на Avanti е умишлено завръщане към корените на маратонките на Fenty и Puma.

Риана с новия дизайн маратонки Avanti.

Снимка: Риана с новия дизайн маратонки Avanti.
Фото: © Fenty x Puma
Източник: https://www.vogue.com/article/rihanna-relaunches-fenty-puma-sneakers
Прочетено: 771 пъти                                             © Fashion Lifestyle Magazine, брой 125, Октомври 2023

ЗА ПЪРВИ ПЪТ: ЧЕРНОКОЖА ЖЕНА НАЧЕЛО НА БРИТАНСКИЯ VOGUE

Британският Vogue обяви, че Чиома Ннади замени Едуард Енинфул като ръководител на редакционния отдел. Ннади, описана като „ветеран на Vogue е първата чернокожа жена, която редактира модното списание. Тя заема поста ръководител на редакционното съдържание, вместо да наследи настоящия пост на Енинфул на главен редактор.
В изявление Анна Уинтур – главен редактор на Vogue, споделя: „Чиома е обичана сред колегите си във Vogue и е редактор и писател с безупречна репутация – както тук, така и в модната индустрия като цяло. Толкова съм благодарна на Едуард Енинфул за всичко, което постигна в списанието, и всички очакваме с нетърпение продуктивни и творчески отношения с него в новата му роля. Не мога да се сетя за по-достоен човек, който да следва стъпките му от Чиома.”

Новият ръководител на редакционния отдел на британския Vogue Чиома Ннади.

Снимка: Новият ръководител на редакционния отдел на британския Vogue Чиома Ннади.
Фото: © Arturo Holmes

Източник: https://edition.cnn.com/style/british-vogue-editor-chioma-nnadi-edward-enninful/index.html
Прочетено: 771 пъти                                             © Fashion Lifestyle Magazine, брой 125, Октомври 2023

 ОЩЕ ПУБЛИКАЦИИ:
   БРОЙ 124: Актуалните възможности за финансиране и растеж на иновативни компании бяха разгледани на конференция, организирана от РТИК
   БРОЙ 124: ФАРЕЛ УИЛЯМС ДЕБЮТИРА ЗА „ЛУИ ВЮИТОН“
   БРОЙ 124: „НАЙК“ С НОВА ТЕХНОЛОГИЯ В ОБЛЕКЛАТА ЗА СПОРТИСТИ
   БРОЙ 124: “PLEASING” С ПЪРВИ ИЗПЪЛНИТЕЛЕН ДИРЕКТОР
   БРОЙ 123: ДЖЕРЕМИ СКОТ НАПУСКА „МОСКИНО“
   БРОЙ 123: ОЛИВИЕ БЯЛОБОС С НОВА ПОЗИЦИЯ В „ДИОР“
   БРОЙ 123: MESSIKA С НОВИ ЛИЦА ЗА ПОСЛЕДНАТА СИ КАМПАНИЯ

Дрехи с отстъпка
Завивки с пух
Рокля с рисунка
 Българският портал за мода Личен сайт на Любомир Стойков Luxury Life
Другото Кино - сайтът за независимо кино сребърни бижута Capino

Мода - Рецепти - Домашни любимци - Свободно време - Лунна диета - Бални рокли - Дамски рокли - Nixita - Print on demand clothing