РАЗХОДКА ИЗ МАГИЧНАТА ПЕТРА, ЙОРДАНИЯ

РАЗХОДКА ИЗ МАГИЧНАТА ПЕТРА, ЙОРДАНИЯ

*Какво прави Петра предпочитана дестинация за инфлуенсъра?

Даяна Балчева

Петра, Йордания е магическо място с над 2000 години история, което се нарежда сред най-желаните дестинации, особено за новата вълна инфлуенсъри в социалните мрежи. През последните няколко години местността е любимо място за посещение, заради уникалните си гледки, страхотната архитектура, пустинята и енергията, която носи.

РАЗХОДКА ИЗ МАГИЧНАТА ПЕТРА, ЙОРДАНИЯ

Историята на града разказва, че е създаден през V век пр. Хр от набатейци –номадско племе, което полага основите на Петра. По-късно през XIX век древният град бива открит от швейцарски изследовател, чието име е Йохан Лудвиг Буркхарт.

Петра е разположен в планинската долина Вади Муса, още наричана Долината на Мойсей. Днес градът е една от най-често посещаваните туристически дестинации, а тайната за запазването на автентичността му се крие в неговата недостъпност – и до днес до там се стига само пеш или с кон. Маршрутът, по който се минава представлява тесен проход, от който има участъци широки едва 1,80 м., а от двете му страни се извисяват огромни и опасни скали.

РАЗХОДКА ИЗ МАГИЧНАТА ПЕТРА, ЙОРДАНИЯ

Петра е известен със своите красиви сгради, сред които съкровищници и няколко гробници, издълбавани, за да продължат живота след смъртта. Древният град притежава изключителна архитектура и макар повечето къщи да са били разрушени от земетресения, гробниците от своя страна са запазени непокътнати и до днес, а броят им надвишава 500. Именно те служат като перфектната атракция за туристите заради загадъчните си тъмни отвори и прекрасна архитектура. В червения скален град, както още наричат Петра, има и автентичен театър в римски стил. В района са разположени и два музея – Археологическия и Набатейския музей на Петра, в които се съхраняват разкопки от древния град.

РАЗХОДКА ИЗ МАГИЧНАТА ПЕТРА, ЙОРДАНИЯ

Йордания, и по-конкретно Петра, става тотален хит сред младите хора, като повечето избират дестинацията заради архитектурата и величието й, а други, за да заснемат няколко красиви кадъра в древния град. С големия приток от инфлуенсъри можем да наблюдаваме и неофициално състезание помежду им, за това кой ще публикува по-оригинална снимка. Тази надпревара до такава степен е запалила посетителите, че някои от тях прекарват часове наред в заснемане на точния кадър –сменят различни тоалети, носят със себе си специална фотографска апаратура, дори някои се оказват на косъм от смъртта, качвайки се на 300 метра надморска височина в руините на града.

РАЗХОДКА ИЗ МАГИЧНАТА ПЕТРА, ЙОРДАНИЯ

За по-безопасното преминаване на прохода, след който се разкрива уникална гледка, се грижат местни мъже – гидове. Макар и малък като разстояние, пътят, по който се преминава, крие своите опасности. Силното слънце и високите скали с много стръмни стъпала са малка част от факторите, които представляват трудност за придвижването. Въпреки рисковете тълпата от туристи не спира, като по-приключенски настроените посетители избират неофициалния маршрут, който крие дори още по-големи опасности.

РАЗХОДКА ИЗ МАГИЧНАТА ПЕТРА, ЙОРДАНИЯ

Йордания е посещавана главно в периода от октомври до март, когато все още не е настъпила голямата жега. Най-подходящото време за разглеждане на града е призори или по здрач, когато магията се носи сякаш във въздуха. Може да се каже, че екскурзията до Петра е задължителна за всички авантюристи и хора ценящи красотата на изкуството и природата.

РАЗХОДКА ИЗ МАГИЧНАТА ПЕТРА, ЙОРДАНИЯ

РАЗХОДКА ИЗ МАГИЧНАТА ПЕТРА, ЙОРДАНИЯ

РАЗХОДКА ИЗ МАГИЧНАТА ПЕТРА, ЙОРДАНИЯ

РАЗХОДКА ИЗ МАГИЧНАТА ПЕТРА, ЙОРДАНИЯ

Снимки:
1. Снимка пред съкровищницата в Петра.
Фото: https://www.instagram.com/p/Bwt7oDNgfFD/?utm_source=ig_share_sheet&igshid=ux4prj9ahqkj&fbclid=IwAR39-tvigwwRopPFpYh7J3dGxyVRnpBOZBr5I5SO2YruGVi6JRnfMM0-oIw
2. Нощна гледка от Петра.
Фото: https://www.instagram.com/hello_worldpics/p/BwogvzxFXwE/?utm_source=ig_share_sheet&igshid=1t5bxuqr8txmg&fbclid=IwAR2LsiTF6-EmNVT6fj0cdOfOsBXTWRsoUTxyZFkaDMRZ3HYqItirwPij63I
3. Снимка от тесния маршрут.
Фото: https://www.google.bg/search
4. Театърът в Петра.
Фото: https://www.instagram.com/p/Bwh9_rlnwRe/?utm_source=ig_share_sheet&igshid=1wy5a2hi9p1lm&fbclid=IwAR0jwaQ6Kcq4pxQrGmHouIzbnOUCQdoGWES9ygXs-YZD2slQ2ZRaXUe49T4
5. Част от гробниците в Петра.
Фото: https://www.instagram.com/p/BwYzZUHHSUa/?utm_source=ig_share_sheet&igshid=1pvn8n62hs1c9&fbclid=IwAR1zEDi3ixeA10c9WjAqDs0P9WW9_DmoTIoxuKjo3CSq77juOyVPvR-J5Ms
6. Залезът край Петра.
Фото: https://www.instagram.com/p/BwjfqdYHKVt/?utm_source=ig_share_sheet&igshid=k7pjk6pg5yf&fbclid=IwAR1Io8P00lr-RPC3qqkKS4nw5RuGy_TBqI37pl1G0mKnDFNAvB4R4hxtTfY
7. Снимка от високо край съкровищницата в Петра.
Фото: https://www.instagram.com/p/BweryASpldX/?utm_source=ig_share_sheet&igshid=jv5ymrzedjv3&fbclid=IwAR3Rcv8BNyYaXH00JK0X9EiNQb7D1681yiqpKoDDxs7i7_pko-A5R823DvU
8. Снимка от опасните мостове в Петра.
Фото: https://www.instagram.com/flavialatina.travels/p/BwY4S-UnEJD/?utm_source=ig_share_sheet&igshid=6e7mjxwdir0o&fbclid=IwAR1rt7PqQBGdVm-BWw88wVv3A3vVA0L4KZSaD7KnTaIjiH0wOwfEP94bAsI
9. Камили пред съкровищницата в Петра.
Фото: https://www.google.bg/search?img.h18AlpOHD

Източник:
https://www.instagram.com/explore/tags/petra/


Коментари (0)Прочетено: 810 пъти                                             © Fashion Lifestyle Magazine, брой 101, Май 2019

КАК ДА ОБЛЕЧЕМ БИЗНЕСА В УСПЕХ?

* Най-новите тенденции в работното облекло, униформите и личните предпазни средства

Ивана Стоянова

Една от най-иновативните и бързо развиващи се компании в сферата на производството и търговията с работни облекла и лични предпазни средства – Rabotno.bg, показа своята най-нова колекция пред партньори и представители на най-големите бизнеси в страната. Eксклузивното събитие под името „Облечете бизнеса в успех“, се проведе на 16 април в Българската търговско-промишлена палата. Представената колекция е изцяло съобразена с всекидневните потребности на клиентите на Rabotno.bg – водещи компании в хранително-вкусовата промишленост, производствения сектор, строителството, хотелиерството и ресторантьорството, медицината и фармацията, инженерните професии и лабораторната дейност, енергетиката, транспорта и логистиката, охранителна сфера и др.

Как да облечем бизнеса в успех?

През 2019 г. акцент за Rabotno.bg са технологичните иновации, повишаващи безопасността на облеклата, новите „дишащи“, но непромокаеми, материи за работа в различни условия, както и модерните кройки, които предлагат удобство и улесняват движенията. Компанията разширява продуктовия си асортимент, като допълва колекцията работни облекла и униформи с нова гама аксесоари за безопасен труд в ярки цветове и с допълнителна устойчивост при използване в различна среда на дейност.

Как да облечем бизнеса в успех?

„Щастливи сме да представим новата си колекция униформи. Вярваме, че въвеждането на нови модели работни облекла ще помогне на служителите в различните компании не само да се чувстват защитени, но и още по-уверени и по-комфортно по време на всекидневните си работни задължения. Прилагайки персонален подход към всеки клиент и предлагайки най-високо качество на достъпни цени, ние показваме как всяка компания може да достигне устойчив растеж. Амбицията ни е Rabotno.bg да продължи да бъде сред водещите производители и търговци на работни облекла и лични предпазни средства у нас“, коментира Христо Павлов, основател на Астра Комерс и Rabotno.bg. Модератор на презентацията бе Максим Бехар, главен изпълнителен директор на M3 Communications Group, Inc. Сред присъстващите бяха Цветан Симеонов - председател на Българската търговско-промишлена палата и проф. Любомир Стойков – председател на Академията за мода.

Как да облечем бизнеса в успех?

През последните години компанията бележи впечатляващ растеж благодарение на десетки иновативни решения и нейният екип с дългогодишен опит в областта. Плановете на Rabotno.bg са да продължи разрастването на своето портфолио от продукти, с което да затвърди лидерските си позиции на българския и румънския пазар.

Как да облечем бизнеса в успех?

Как да облечем бизнеса в успех?

Как да облечем бизнеса в успех?

Снимки:
1. Проф. Любомир Стойков заедно с Максим Бехар, главен изпълнителен директор на M3 Communications Group, Inc. и Цветан Симеонов - председател на Българската търговско-промишлена палата.Официално представяне на най-новата колекция работно облекло, организирано от Rabotno.bg и M3 Communications Group. Българска търговско-промишлена палата, зала А /ул. „Искър“ 9, София 1000/.
2. Проф. Любомир Стойков демонстрира най-актуалния хит в работното облекло - парка с повишена видимост. Официално представяне на най-новата колекция работно облекло, организирано от Rabotno.bg и M3 Communications Group. Българска търговско-промишлена палата, зала А /ул. „Искър“ 9, София 1000/.
3. Проф. Любомир Стойков и Максим Бехар демонстрират най-актуалните хитове в работното облекло. Официално представяне на най-новата колекция работно облекло, организирано от Rabotno.bg и M3 Communications Group. Българска търговско-промишлена палата, зала А /ул. „Искър“ 9, София 1000/.
Фото: 1. – 3. Академия за мода
4. Цветан Симеонов, председател на Българска търговско-промишлена палата, Христо Павлов, основател на Rabotno.bg, Максим Бехар, изпълнителен директор на M3 Communications Group, Inc. (от ляво надясно).
5. Максим Бехар, изпълнителен директор на M3 Communications Group, Inc., Христо Павлов, основател на Rabotno.bg, Елина Христова, управляващ сътрудник в Rabotno.bg (от ляво надясно).
6. Елина Христова, управляващ сътрудник в Rabotno.bg, представя най-новата колекция работни облекла на компанията.
Фото: 4. – 6. M3 Communications Group, Inc.


Коментари (0)Прочетено: 827 пъти                                             © Fashion Lifestyle Magazine, брой 101, Април 2019

 ОЩЕ ПУБЛИКАЦИИ:
   БРОЙ 100: ВРЕМЕ ЗА APERITIVO!
   БРОЙ 100: КАК ТЕХНОЛОГИИТЕ ПРОМЕНЯТ БЪДЕЩЕТО НА МОДНАТА ИНДУСТРИЯ
   БРОЙ 99: UNO CAPSULE SYSTEM РАЗКРИВА НАСЛАДАТА ОТ КАФЕ KIMBO У ДОМА
   БРОЙ 99: РОКЛИ НА ХРИСТО ЧУЧЕВ ЗА 12 000 ЛЕВА ЩЕ БЪДАТ РАЗХОДЕНИ НА СВЕТОВЕН ПОДИУМ ОТ ЕЛЕОНОРА СТОЯНОВА И ГЕРИ ДОНЧЕВА
   БРОЙ 98: КАКВО СЕ СЛУЧИ ПО ВРЕМЕ НА МОДНАТА СЕДМИЦА В ЛОНДОН
   БРОЙ 98: ПАРАДОКСЪТ КАЙЛИ ДЖЕНЪР
   БРОЙ 98: ДОМАШЕН УЕЛНЕС – ЗАЩОТО ГО ЗАСЛУЖАВАТЕ! Българският портал за мода Личен сайт на Любомир Стойков Luxury Life
Другото Кино - сайтът за независимо кино

Модерните сайтове:   Мода - Рецепти - Домашни любимци - Свободно време - Лунна диета - Бални рокли - Дамски манта - Рокли