АЛЕКСАНДЪР ИВАНЧЕВ ЗА СБЪДВАНЕТО НА МЕЧТИТЕ

АЛЕКСАНДЪР ИВАНЧЕВ ЗА СБЪДВАНЕТО НА МЕЧТИТЕ

* Вероника Стефанова: „Александър е изключителен професионалист“

Много малко хора са запознати с нелеката история на Александър Иванчев – фризьор във V&A Glamour Beauty Salon. Той започва като чирак по салоните, за да отглежда своите братя и сестри. Животът му е въртележка, изпълнена със смях и сълзи. През 2001 г. излиза филм за живота на майстор-фризьора „Животът е прекрасен, нали?“, който печели награда за най-добър източноевропейски филм, Док Лайпциг 2001. През 2014 г. на екран се появява продължението „Живот почти прекрасен“, който отново успява да трогне хиляди българи. Въпреки всички трудности, с които се сблъсква в живота, Александър успява да се пребори и да докаже на всички, че фризьорството е неговото призвание. Обучаван е от едни от най-големите имена в историята на българското коафьорство като Тодор Тошев, стилист Капанов, Мария Вълева и др. Той е канен на редица събития и конкурси както в България, така и в чужбина. Успява да спечели множество награди и дипломи. Неговите възможности са оценени по време на Седмицата на модата в Дубай през месец септември миналата година и получава специална покана за предстоящото му участие. Александър Иванчев не спира да покорява нови върхове и продължава развитието си, като неспирно посещава най-добрите обучения, за да бъде в крак с най-новите модни тенденции и да ги предлага на всеки един, който желае да се докосне до неговото творчество. Вероника Стефанова – Мис България Свят 2017, лице на „Златна игла 2021“ и собственик на салон за красота V&A Glamour, споделя следното за фризьора и неговото творчество: „Александър е изключителен професионалист - старателен, амбициозен, с голямо сърце и добра душа. Работата с него е удоволствие. Благодарна съм му за това, че се е посветил на кариерата си и работи съвестно и дисциплинирано. Като професионалист има свой елегантен, нежен и красив почерк. Умее да превръща всяка дама в истинска принцеса.“.

фризьорство

1. Как и защо избрахте да се занимавате с фризьорство?
- Занимавам се с фризьорство от дете. Израснал съм в многодетно и много бедно семейство. На 7-годишна възраст трябваше да започна да работя, за да изхранвам своите братя и сестри, затова започнах да търся работа в салоните за красота. В началото бях хигиенист, с времето забелязаха потенциала в мен, както и силното ми желание да се развивам в сферата. Станах помощник фризьор и с много постоянство и труд, мога гордо да кажа, че вече съм главен фризьор. Това, което усещах е, че исках да бъда полезен на хората - да подчертая техните чар и красота, и да им давам съвети, а те щяха бързо да разберат, че заедно можем да постигнем добри резултати във визията им. Усещах, че фризьорството е моето призвание.

фризьорство

2. Как бихте описали своя стил на работа?
- Винаги различен и индивидуален.

3. Като дете какъв искахте да станете?
- Детската ми мечта винаги е била да стана фризьор – и ето, че се сбъдна.

фризьорство

4. Кой е най-големият Ви успех в живота?
- Най-големият ми успех в живота е това, че успях да помогна в отглеждането на своите братя и сестри, да ги науча да ценят малките неща и да останем сплотени и задружни, въпреки трудностите и лишенията, които животът ни предоставяше всекидневно. Научихме се да бъдем силни, въпреки всичко и всички. В професионален план най-големите ми успехи се осъществиха, откакто работя в салона за красота V&A Glamour. Благодарение на Вероника Стефанова имах възможността да представя таланта си на най-големите световни подиуми. Това беше голямо предизвикателство за мен, защото работех рамо до рамо с едни от най-популярните коафьори в Милано и Дубай. Спечелил съм много награди и в конкурсите на Intercoiffure в категориите „Булчинска мода“ и „Всекидневни дамски и мъжки прически“.

фризьорство

5. Кой е бил най-трудният и неуспешен момент в професията Ви?
- Най-големи трудности изпитвах, когато започнах да се издигам в главен фризьор, тъй като колегите бяха недоверчиви към мен и не ме допускаха до клиентите. Тяхното недоверие доведе до много труден момент за мен, но това ме стимулира още повече и успях да докажа, че мога!

фризьорство

6. Имате ли своя философия за фризьорството?
- Най-добрите фризьори изпитват страст към професията, без която не биха издържали дълго.

фризьорство

7. Какво Ви вдъхновява във Вашето творчество?
- Вдъхновяват ме усмивките на хората, след като са ми се доверили и това, че продължават да го правят отново и да очакват от мен все повече и все по-нови, както и жаждата им за експерименти с моите знания и умения.

фризьорство

8. От кои специалисти във Вашата сфера черпите познания и опит?
- Черпя познания от фризьори като стилист Капанов, Галя Димитрова, Тодор Тошев, Мария Вълчева - те са моите основоположници, както и от колеги, които са световноизвестни имена в бранша.

9. Някога съжалявали ли сте, че сте поели по този път?
- Дори и за миг не съм съжалявал за пътя, по който съм поел.

фризьорство

10. Кои са най-големите предизвикателства, които Вашата работа Ви поднася?
- Хората желаят да са постоянно в крак с модните тенденции и искат непрестанна промяна във визията си и същевременно да запазят своята индивидуалност.

фризьорство

11. Как прекарвате свободното си време?
- Почивайки в търсене на нови идеи.

фризьорство

12. Каква е според Вас формулата на успеха в личен и професионален план?
- Смели мечти, постоянство, много труд и упоритост.

фризьорство

фризьорство

Интервюто взе Хелена Тодорова

Снимки:
1. Фризьорът Александър Иванчев по време на Седмицата на модата в Милано.
2. Александър Иванчев със сертификат от Седмицата на модата в Милано.
3. Александър Иванчев заедно с Вероника Стефанова – Мис България Свят 2017 по време на Седмицата на модата в Дубай.
Фото: © maira dragone
4. Александър Иванчев със сертификат от Balmain Paris Hair Couture след тяхно обучение.
5. Александър Иванчев със сертификати в няколко различни категории от XXV фестивал на прическата и красотата, организиран от стилист Капанов.
6. - 8. Александър Иванчев по време на XXV фестивал на прическата и красотата, организиран от стилист Капанов.
9. -12. Прически направени от Александър Иванчев.
Фото: © Личен архив на Вероника Стефанова
Прочетено: 1280 пъти                                             © Fashion Lifestyle Magazine, брой 123, Юни 2023

БАМБУКОВОТО РУСО – ХИТОВ ЦВЯТ ЗА КОСАТА

С настоящата статия продължаваме да ви запознаваме с модните тенденции за 2023 година, но този път темата е кои прически и цветове на косата ще са на мода през текущата година.

Брюнетка със златисти отблясъци - на това залага Сениз Алкан от Neville Hair and Beauty за L'Oréal Professionnel. С този златист цвят бяха забелязани Хейли Бийбър, Зендая и Кая Гербер. Той съчетава богати и топли тонове, допълва всички тонове на кожата и не изисква особена поддръжка.

12 модни тенденции при прическите за 2023

Сара Касиду, колорист в Hari's за L'Oréal Professionnel, препоръчва обратен балеаж (от русо към бронзово) за постигане на по-тъмни нюанси по дължината на косата. Според нея това е „голяма тенденция, която ще се запази“.

Робърт Итън, творчески директор на салони Russell Eaton и технически директор на Wella Professionals, прогнозира, че през 2023 г. смелите къси прически ще продължат да бъдат актуални. „Очаквайте широка гама, включваща къси прически, боб или просто прически, които работят с естествени къдрици и развитие“.
Доменико Казела от Neville Hair and Beauty за L'Oréal Professionnel е съгласен с тази промяна в прическите. „Биксито, което е смесица между боб и пикси прическа, също ще набере скорост сред най-смелите от нас“, казва той. Хибридната прическа ви позволява да експериментирате с по-къса дължина и може да израсне безпроблемно до боб.

12 модни тенденции при прическите за 2023

Блондинки, но в кремаво жълт оттенък.

12 модни тенденции при прическите за 2023

Боб – вечната прическа, която винаги ще бъде в крак с модата. Новото при нея за 2023, според Казела, ще е бретонът. „Всякакъв вид бретон е подходящ: бебешки, дълъг, разделен по средата... Бретонът е това, което ще направи боба да изглежда различен през следващата година“, прогнозира той.

12 модни тенденции при прическите за 2023

Итън смята, че „супер блестящата и лъскава коса ще бъде ключова визия за 2023“.

12 модни тенденции при прическите за 2023

Творческият директор на Hari, Крейг Тейлър, е на мнение, че през 2023 прическата шаг ще бъде популярна. Според него тя позволява „да се използва при повечето типове коса и форми на лицето“ и „не изисква особена поддръжка“.

12 модни тенденции при прическите за 2023

Червеният цвят на косата няма да изчезне никъде през 2023 г. Стелитано е на мнение, че кестенявите червени нюанси („от червено до медно“) са все по-търсени. И „Кендъл Дженър премина към меден цвят“, казва той.

12 модни тенденции при прическите за 2023

Прическа на къси и дълги слоеве – коса, която не се нуждае от поддръжка.

12 модни тенденции при прическите за 2023

Джордана Кобела, посланик на Wella и творчески директор на салон Cobella, посочва бамбуковото русо (светло златисто русо) като един от най-значимите цветове за косата през 2023 г.

12 модни тенденции при прическите за 2023

Какаовите нюанси също ще бъдат модерни. Смесицата от златисти и кремави тонове, контрастиращи с топъл шоколад е луксозна тенденция в косата за 2023 г. „За да изпъкнат чертите на лицето на моите клиенти, обичам да добавям по-светли тонове на коняк или карамел по периферията на лицето им, като привличам вниманието към цвета на очите, скулите и челюстта“, добавя Кобела.

12 модни тенденции при прическите за 2023

Пастелно розово за пролетта и лятото.

12 модни тенденции при прическите за 2023

Лунно русо.

12 модни тенденции при прическите за 2023

„Напомнящ лунна светлина, този кремообразен, чист рус тон не е толкова леден, колкото традиционното платинено русо, тъй като съдържа малко златисто, вплетено в косата", казва Кобела.

Източник: whowhatwear.co.uk
Прочетено: 1582 пъти                                             © Fashion Lifestyle Magazine, брой 123, Април 2023

 ОЩЕ ПУБЛИКАЦИИ:
   БРОЙ 122: МАРИЯ КАРАГАНОВА И АВАНГАРДНАТА Ѝ ПРИЧЕСКА ,,ЕСТЕТИЗИРАН НЕОПЪНК,,
   БРОЙ 119: ГРИЖАТА ЗА КОСАТА КАТО ТЕРАПИЯ ЗА ТЯЛОТО И ДУШАТА
   БРОЙ 118: НАЙ-АКТУАЛНИТЕ ТЕНДЕНЦИИ ПРИ ПРИЧЕСКИТЕ ЗА 2022
   БРОЙ 117: МАРИЯ КАРАГАНОВА: ФРИЗЬОРСКАТА ПРОФЕСИЯ СЕ НУЖДАЕ ОТ НОВ СТАНДАРТ
   БРОЙ 116: L'ORÉAL ПРЕДСТАВИ ДВА НОВИ ПРОДУКТА

Дрехи с отстъпка
Завивки с пух
Рокля с рисунка
 Българският портал за мода Личен сайт на Любомир Стойков Luxury Life
Другото Кино - сайтът за независимо кино сребърни бижута Capino

Мода - Рецепти - Домашни любимци - Свободно време - Лунна диета - Бални рокли - Дамски рокли - Nixita - Print on demand clothing