АКАДЕМИЯТА ЗА МОДА СТИМУЛИРА МЛАДИТЕ ТВОРЦИ

АКАДЕМИЯТА ЗА МОДА СТИМУЛИРА МЛАДИТЕ ТВОРЦИ

* Студенти по моден дизайн от НХА получиха своите награди и стипендии „Златна игла“
* * Проф. Любомир Стойков: „Расте нова и талантлива генерация дизайнери, която сме длъжни да подкрепяме!“

Радинела Гелева

Вече са известни новите стипендианти на Академията за мода и нейната корпоративно-социална мисия „Златна игла 2021“. С наградата са отличени двама от най-добрите студенти по специалността „Моден дизайн“, бакалавърска програма, в Националната художествена академия. Това са Иванина Иванова от ІV курс и Рая Виктор от ІІІ курс.

Те получиха съответните финансови средства за своето обучение. Тъй като на Иванина Иванова тази година й предстои защита, Академията за мода пое разходите за изготвянето на нейната дипломна колекция на тема „Chocolate Diamond”. Със своята стипендия Рая Виктор се снабди и вече работи с така ценната шивашка машина оверлог, а през есента ще бъде гост на „Mad Mood Fashion week” в Милано.

Академията за мода отново подава ръка на студентите

Благотворителната инициатива е съвместно дело на Академията за мода, фотографа Костадин Кръстев – Коко, трикратен носител на „Златна игла“, и топмодела Вероника Стефанова – Мис България Свят 2017 и лице на „Златна игла 2021“. Председателят на Академията за мода проф. д.н. Любомир Стойков заяви: „В България расте и се развива нова и талантлива генерация дизайнери, която сме длъжни да подкрепяме. Академията за мода неотклонно изпълнява своята обществена ангажираност – чрез активно приобщаване на студентите по мода и младите творци към нейните културни инициативи и събития, подпомага ги с материални и духовни стимули, организира безплатни обучения и квалификации. Така е било, така е и така ще бъде и занапред!“.

Академията за мода отново подава ръка на студентите

По този повод Иванина Иванова, студентка по „Моден дизайн“ в НХА – ІV курс, бакалавърска програма, сподели: „За мен е огромна чест и привилегия да получа тази награда. Тя е отговорност, но и признание за работата ми дотук, за идеите, творчеството, труда и постоянството, които полагам във всеки един момент, както в моята работна среда, така и в живота. Благодаря искрено на Академията за мода и на нейния председател професор Любомир Стойков! Благодаря за доверието, благодаря за наградата…Няма да ви разочаровам и ще оправдая очакванията ви, както в близкото, така и в далечното бъдеще. Благодаря и на семейството си за безпрекословната подкрепа, която винаги ми дава, за насърчаването и за това, че винаги са до мен и с мен във всяко едно отношение!“.

Академията за мода отново подава ръка на студентите

Другата носителка на наградата Рая Виктор, студентка по „Моден дизайн“ в НХА – ІІІ курс, бакалавърска програма, пък изтъкна: „Изключително съм благодарна на Академията за мода, че ме удостоява с тази награда. За мен тя означава няколко неща: отговорност, доверие и знак, че вървя в правилната посока. Това отличие е силна подкрепа по пътя ми напред като дизайнер!“.

Академията за мода отново подава ръка на студентите

Снимки:

  1. Иванина Иванова и Рая Виктор на Годишните награди на Академията за мода „Златна игла 2021“.
  2. Иванина Иванова заедно с проф. Любомир Стойков на Годишните награди на Академията за мода „Златна игла 2021“.
  3. Рая Виктор заедно с проф. Любомир Стойков на Годишните награди на Академията за мода „Златна игла 2021“.
  4. Рая Виктор – щастлива притежателка на чисто нов оверлог – дарение от Академията за мода.

Фото: Академия за мода / Антон Марков / Личен архив
Прочетено: 2033 пъти                                             © Fashion Lifestyle Magazine, брой 117, Март 2022

 ОЩЕ ПУБЛИКАЦИИ:
   БРОЙ 116: МОДНИЯТ ЕТИКЕТ “FASHIONXNBU“
   БРОЙ 115: “DHL” И “MYKKE HOFMANN” ПОДКРЕПЯТ МЛАДИТЕ ДИЗАЙНЕРИ
   БРОЙ 113: АКАДЕМИЯТА ЗА МОДА ПРЕДСТАВИ ТАЛАНТЛИВИ МЛАДИ ДИЗАЙНЕРИ
   БРОЙ 113: НОСИТЕЛНАТА НА ЗЛАТНА ИГЛА ЗА НАЙ-ДОБЪР МЛАД ДИЗАЙНЕР ПРЕДСТАВИ КОЛЕКЦИЯ IMPRESSIONS
   БРОЙ 111: ЛЯТНА ПРОГРАМА НА “ИЗКУСТВАТА НА МОДАТА”

Дрехи с отстъпка
Завивки с пух
Рокля с рисунка
 Българският портал за мода Личен сайт на Любомир Стойков Luxury Life
Другото Кино - сайтът за независимо кино сребърни бижута Capino

Мода - Рецепти - Домашни любимци - Свободно време - Лунна диета - Бални рокли - Дамски рокли - Nixita - Print on demand clothing