ЛИА КАМЕНОВА ПРЕДСТАВИ СВОЯТА ДЕБЮТНА КОЛЕКЦИЯ

ЛИА КАМЕНОВА ПРЕДСТАВИ СВОЯТА ДЕБЮТНА КОЛЕКЦИЯ

* Младата дизайнерка презентира  първи предложения пред гостите на наградите „БГ модна икона 2022“

„Талантливата Лиа Каменова е представител на онази част от най-младата генерация български дизайнери, която работи концептуално, прецизно, смело и търси, и успешно намира новите кодове на съвременната елегантност. Вярвам в нейния успех и ѝ желая вдъхновение!“ – категоричен е в преценката си за младата дизайнерка проф. Любомир Стойков, председател на Академията за мода.

Лиа Каменова

Лиа Каменова

Лиа Каменова

Лиа Каменова завършва специалност „Стайлинг и моден дизайн“ в университета “MJM Graphic Design” в Страсбург, Франция. Тя презентира своята дебютна колекция “Отражението на Мастаба” по време на ревю-спектакъла на Годишните награди за стил и успех „БГ модна икона 2022“.

Дизайнерката на модния бранд “Reflet” е почерпила вдъхновение от творбите на големите художници Кристо Явашев и Жан-Клод – „Лондонската Мастаба“, която е създадена с помощта на 7 506 барела, подредени хоризонтално върху плаваща платформа. Колекцията е инспирирана от пароксизма, деконструкцията и 60-те години. Използваните цветове са предимно червено, цикламено и тъмносиньо. За основа на тоалетите е използван сивият цвят. Материите, с които са изработени аутфитите са вискоза, оксфордски лен, тартан и глен. Детайлите, които акцентират са пайети, приличащи на смачкани барели, но в същото време придаващи блясък на женствения силует.

Лиа Каменова

Лиа Каменова

С тази колекция талантливата млада дизайнерка призовава да се преоткрият старите платове и да им се вдъхне нов живот. За създаването на тоалетите Лиа Каменова е използвала платове, донесени от баба ѝ през 60-те години от Либия. С това дизайнерката показва, че истински „отпадъци“ няма, тъй като всяко нещо може да бъде рециклирано и отново приложимо.

Отражението на следобедното слънце придава магически аспект на водата в езерото „Серпантин“, където плува „Лондонската Мастаба“. Основната цел на Лиа е да фокусира вниманието на аудиторията върху детайла, който е „водно“ прикрепен към дрехата.

Лиа Каменова

За участието си в „БГ модна икона 2022“, младият творец Лиа Каменова, споделя следното: „За мен участието в „Бг модна икона” беше емоция, която дълго чакаше моята колекция. След като я представихме на модно ревю в Страсбург, Франция и в самостоятелна изложба, имах желанието да я покажем и на българската публика. Преживяването ми донесе наслада, гордост и надежда. Ние имаме какво да покажем на света. За мен има смисъл и се радвам, че младите хора не се отказват да се доказват навън, но ние трябва да се връщаме, да споделяме уменията си и у нас. Да илюстрираме успехите си и наученото по пътя към модата. Заслужава си! Заслужава си да имаме интересна и иновативна мода, да имаме желанието да творим и да се развиваме тук, да измисляме и да не спираме да създаваме. Благодаря ви за това преживяване, за мен беше чест и удоволствие!“

Снимки:
1.-5. Ревю на модния бранд “Reflet” по време на „БГ модна икона 2022“.
6. Дизайнерката Лиа Каменова заедно с моделите, представили колекция „Отражението на Мастаба“.
Фото: © Академия за мода / Антон Марков: 4
Фото: © Академия за мода / Хайлайф: 1, 5
Фото: © Академия за мода / Кирил Александров: 2, 3, 6
Прочетено: 4585 пъти                                             © Fashion Lifestyle Magazine, брой 118, Май 2022

 ОЩЕ ПУБЛИКАЦИИ:
   БРОЙ 117: АКАДЕМИЯТА ЗА МОДА СТИМУЛИРА МЛАДИТЕ ТВОРЦИ
   БРОЙ 116: МОДНИЯТ ЕТИКЕТ “FASHIONXNBU“
   БРОЙ 115: “DHL” И “MYKKE HOFMANN” ПОДКРЕПЯТ МЛАДИТЕ ДИЗАЙНЕРИ
   БРОЙ 113: АКАДЕМИЯТА ЗА МОДА ПРЕДСТАВИ ТАЛАНТЛИВИ МЛАДИ ДИЗАЙНЕРИ
   БРОЙ 113: НОСИТЕЛНАТА НА ЗЛАТНА ИГЛА ЗА НАЙ-ДОБЪР МЛАД ДИЗАЙНЕР ПРЕДСТАВИ КОЛЕКЦИЯ IMPRESSIONS

Дрехи с отстъпка
Завивки с пух
Рокля с рисунка
 Българският портал за мода Личен сайт на Любомир Стойков Luxury Life
Другото Кино - сайтът за независимо кино сребърни бижута Capino

Мода - Рецепти - Домашни любимци - Свободно време - Лунна диета - Бални рокли - Дамски рокли - Nixita - Print on demand clothing