НАИМ КХАН В СЪДЕБЕН СПОР

НАИМ КХАН В СЪДЕБЕН СПОР

Веселина Арангелова

Спор между дизайнера Наим Кхан и бивш творчески директор на модната къща беше отнесен в съда. Дизайнерът Лионел Генесте, който е работил за марка между 2003 г. и 2006 г., иска 200 000 долара плюс лихва в неплатени комисионни. Дизайнерът бил освободен през април 2006 г. поради "фалшива самоличност". Той е обвинен в злоупотреба с документи. Генесте е представил социално осигурителния номер на приятеля си, вместо своя собствен.

Адвокатът на Кхан, Едуард Хаиес твърди, че на Генесте е даден 18 месечен срок  да оправи проблема преди договорът му да бъде прекратен. Той добавя също, че спорът не е "въпрос на симпатия", а става дума за бизнес. Съдебният спор между дизайнерите придобива неочаквана развръзка с последвалите обвинения в употреба на наркотици и маниакално поведение, насочени към Кхан. Той определя думите на Генесте като "клевета". Делото се връща в Манхатън за разглеждане във Върховния съд.

Модели от колекция есен-зима 2013 на Наим Кхан

Снимка:

  1. Модели от колекция есен-зима 2013 на Наим Кхан.

Фото и източник: http://www.vogue.co.uk
Прочетено: 3622 пъти                                             © Fashion Lifestyle Magazine, брой 68, Септември 2013

„АЖАН ПРОВОКАТЮР” СЪДИ КИМБЪРЛИ ГАРНЪР

Веселина Арангелова

Звездата  Кимбърли Гарнър стигна  до съд по обвинение, че е копирала модел на марката „Ажан Провокатюр” (Agent Provocateur) в собствената си колекция бански костюми. Според модния гигант в колекцията на Гарнър, се продават бикини, които напълно копират един от най-продаваните им модели. Жалбата е подадена в патентното ведомство в Лондон.

„Ние инвестираме значителни суми в дизайна на продуктите ни, а „Маззи“ е нашият най-търсен бански. Трябва да защитим интелектуалната собственост на нашите дизайнери и нашия бизнес.” Това заяви Гари Хогарт, главен изпълнителен директор на „Ажан Провокатюр” (Agent Provocateur).

Двата модела – вляво на „Ажан Провокатюр” (Agent Provocateur) и вдясно на Кимбърли Гарнър

„Провокатюр Маззи” бикини се предлагат в разнообразие от цветове на цена от 110 лири за горнището и  85 лири за долната част. За разлика от тях предлаганият от Гарнър бански е достъпен само в черен цвят и се отличава със златен медальон. Цената му е 85 лири за целия комплект.

Снимка:

  1. Двата модела – вляво на „Ажан Провокатюр” (Agent Provocateur) и вдясно на Кимбърли Гарнър.
Фото и източник: http://www.vogue.co.uk


Прочетено: 3621 пъти                                             © Fashion Lifestyle Magazine, брой 68, Септември 2013

 ОЩЕ ПУБЛИКАЦИИ:
   БРОЙ 67: „БАЛЕНСИАГА” СЪДИ НИКОЛА ГЕСКИЕР
   БРОЙ 66: ЙОКО ОНО НА СЪД ЗА ПЛАГИАТСТВО
   БРОЙ 65: ДАВИД ЛАШАПЕЛ ОБВИНЕН В НАПАДЕНИЕ
   БРОЙ 64: ФАЛШИВИ ЧАНТИ “ЕРМЕС” ЗА 10 МИЛИОНА ПАУНДА
   БРОЙ 63: КОНСТАНС ЯБЛОНСКИ НА СЪД

Дрехи с отстъпка
Завивки с пух
Рокля с рисунка
 Българският портал за мода Личен сайт на Любомир Стойков Luxury Life
Другото Кино - сайтът за независимо кино сребърни бижута Capino

Мода - Рецепти - Домашни любимци - Свободно време - Лунна диета - Бални рокли - Дамски рокли - Nixita - Print on demand clothing