„ПРАДА” ОТРИЧА ДА Е РАЗСЛЕДВАНА ОТ ДАНЪЧНИ

„ПРАДА” ОТРИЧА ДА Е РАЗСЛЕДВАНА ОТ ДАНЪЧНИ

Веселина Арангелова

„ПРАДА” ОТРИЧА ДА Е РАЗСЛЕДВАНА ОТ ДАНЪЧНИМиуча Прада отрече да е разследвана от данъчните власти на Италия. Дизайнерката и нейният съпруг, Патрицио Бертели, опровергаха твърденията, че двамата са били разпитвани по отношение на "деклариране на неверни доходи".

"В момента, доколкото ни е известно, никой не е в процес на разследване". Това поясниха официалните представители на „Прада” – Стефано Симонтачи и Гуидо Алева, които подтикват двойката доброволно да разкрие информация за доходите си през изминалата година пред италианската данъчна служба.

От „Прада” допълват "че процедурата за доброволно разкриване на информация, следва стратегическото решение на компанията Италия да е бизнес център на марката" като добави, че това е "програма за сътрудничество с италианските данъчни власти, която е започнала още през 2008 г.“.

Няколко други италиански компании, включително „Долче и Габана”, са били предмет на разследване в рамките на строгите данъчни закони на страната през последните години. Италианското правителство сега се надява да приеме закон за насърчаване на доброволни разкрития, свързани с каквито и да било разследвания. Така резултатът ще е глоба, а не наказателните последици, с които мнозина, включително Доменико Долче и Стефано Габана, са били заплашвани.

Снимка:
1. Миуча Прада
Фото: © Indigital
Източник: http://www.vogue.co.uk
Прочетено: 5089 пъти                                             © Fashion Lifestyle Magazine, брой 70, Февруари 2014

ПЛЕМЕННИЦАТА НА РАЛФ ЛОРЪН ОТИВА НА СЪД

Веселина Арангелова

ПЛЕМЕННИЦАТА НА РАЛФ ЛОРЪН ОТИВА НА СЪДДжени Лорън, племенница на Ралф Лорън, отива на съд. Дизайнерката на бижута е била в нетрезво състояние в полет от Барселона до Ню Йорк, като с поведението си оклонява самолета от маршрута му. Полетът каца извънредно в Шанън, Ирландия, където Лорън е била принудена да прекара нощта в килия в местната полиция.

Срещу Джени Лорън са повдигнати три обвинения във връзка с инцидента във въздуха, след като стюардите на самолета разбират, че тя може да застраши себе си, другите членове на екипажа или пътниците, летящи на борда. Поведението и се описва като "вероятно да предизвика тежко престъпление или раздразнение на всяко лице на борда на самолета”. Тя е обвинена и в нарушаване на мира чрез "участие в заплашително, оскърбително или обидно поведение". Ивет Уолш, полицай от Шанън, заяви пред съда, че при арестуването на Лорън, дизайнерката се е обърнала към нея с думите: "Може ли да говорите на английски, моля?".

На Лорън е отсъдена гаранция в размер на 2500 евро, но тя ще се върне в съда утре, когато ще има възможност да се изкаже по всички обвинения. Съдия Патрик Дъркан поясни, че ще помисли за размера на гаранцията, тъй като отклоняването на полета е причинило на авиокомпанията, на летището и пътниците огромно неудобство.

Снимка:
1. Джени Лорън – племенница на Ралф Лорън
Фото: © PA
Източник: http://www.vogue.co.uk
Прочетено: 5038 пъти                                             © Fashion Lifestyle Magazine, брой 70, Февруари 2014

 ОЩЕ ПУБЛИКАЦИИ:
   БРОЙ 69: Най-успешната крадла на чанти влиза в затвора
   БРОЙ 69: Карл Лагерфелд на съд заради острия си език
   БРОЙ 68: НАИМ КХАН В СЪДЕБЕН СПОР
   БРОЙ 68: „АЖАН ПРОВОКАТЮР” СЪДИ КИМБЪРЛИ ГАРНЪР
   БРОЙ 67: „БАЛЕНСИАГА” СЪДИ НИКОЛА ГЕСКИЕР

Дрехи с отстъпка
Завивки с пух
Рокля с рисунка
 Българският портал за мода Личен сайт на Любомир Стойков Luxury Life
Другото Кино - сайтът за независимо кино сребърни бижута Capino

Мода - Рецепти - Домашни любимци - Свободно време - Лунна диета - Бални рокли - Дамски рокли - Nixita - Print on demand clothing