ГУМЕНИЯТ ТЕКСТИЛ – КРАЧКА НАПРЕД В СВЕТА НА МОДАТА

ГУМЕНИЯТ ТЕКСТИЛ – КРАЧКА НАПРЕД В СВЕТА НА МОДАТА

Силвия Георгиева

Иновативната материя, която дизайнерката Андреа Мандреску използва, е създадена с мисълта да се доближи максимално до усещането на естествената човешка плът. Нещо повече, Мандреску иска моделите й да създават усещането за сливане между плата и тялото. Това добавя изцяло ново измерение в разбирането за същността на платовете.

Блуза от коприна, кожа и прикрепени гумени фрагменти

Идеята в новата колекция на талантливата дизайнерка произлиза от търсенето на нашата „втора кожа“, която нежно да ни обгръща и да се слива с нас. С това излизаме от рамките на разбиранията за красота и стил на облеклото и се фокусираме над комфорта ни като организми, усещащи света именно с кожата си. Колекцията на Мандреску е озаглавена „Инкрустираща кожа“, защото по смисъла си е точно това. Вдъхновена от създаването на различни мозайки и апликации, тя създава съвършено нов плат с подобен на апликирането ефект.

Материалите, които се използват за изработката на уникалните модели, включват коприна и кожи, които придават невероятен лукс на колекцията, но в по-голямата си част конструирането на облеклото се извършва с каучук. Противно на очакванията, гумените модели на Мандреску не се отличават със  строгост и блясък. В тази колекция материалът се трансформира така, че всичко да нашепва „нежност“. Процесът на производство е изцяло съобразен с веществото на каучука, който изключително внимателно се прилага към повърхността на кожата. Фрагментите на всяка дреха видимо са подкрепени от коприна или дантела, но основната повърхност е кожа, защото се преследва ефекта на сливане с човешката плът. Същинска човешка кожа, това е и крайният резултат. Многопластова и с много измерения, това е една твърде красива декорирана плът, за да отместите поглед от нея.

Фрагмент от гумена блуза

Гъвкавият иновативен плат на Андреа Мандреску може да се носи по най-различни начини, защото е изграден от гума и не е необходимо да шиете. Парчетата плат са предимно драпирани или залепени за кожата, така че можете да прилагате различни цветове гумен фрагмент върху широка гама от базов плат. Тази формула прави тъканта изключително удобна за употреба в света на модата, аксесоарите и интериорния дизайн.

Модел с наметало от коприна и гума в бял цвят и модел с блуза от коприна с флорални гумени мотиви

Описвана като „дантелата на 21 век“ тя има изключителен футуристичен ефект, въпреки, че е вдъхновена от историческите  времена, когато човекът се е чувствал в хармония със света. „Футуристичната дантела“ на Мандреску очарователно имитира естествения човешки елемент и несъмнено придава оригиналност на визията.

Снимки:
1. Блуза от коприна, кожа и прикрепени гумени фрагменти
2. Фрагмент от гумена блуза
3. Модел с наметало от коприна и гума в бял цвят и модел с блуза от коприна с флорални гумени мотиви.
Фото: http://startupfashion.com


Коментари (0)Прочетено: 2574 пъти                                             © Fashion Lifestyle Magazine, брой 65, Април 2013

 ОЩЕ ПУБЛИКАЦИИ:
   БРОЙ 64: НОВА ТЕНДЕНЦИЯ – КОЖЕН МАНИКЮР
   БРОЙ 63: АНТИЦЕЛУЛИТНА МАТЕРИЯ СТОПЯВА МАЗНИНИТЕ
   БРОЙ 60: „ИВ СЕН ЛОРАН” ЛАНСИРА ЧАНТА С ОВЧА ВЪЛНА
   БРОЙ 59: ИГРА НА ТЕКСТИЛ В ИНТЕРИОРНИЯ ДИЗАЙН
   БРОЙ 58: Дантелата – хит сред материите за сезона

Дрехи с отстъпка
Завивки с пух
Рокля с рисунка
 Българският портал за мода Личен сайт на Любомир Стойков Luxury Life
Другото Кино - сайтът за независимо кино

Модерните сайтове:   Мода - Рецепти - Домашни любимци - Свободно време - Лунна диета - Бални рокли - Дамски манта - Рокли