БЪЛГАРСКА МОДА НА ОСКАРИТЕ

БЪЛГАРСКА МОДА НА ОСКАРИТЕ

Любомир Стойков
проф. д.н. Любомир Стойков
– Главен редактор на
“Fashion Lifestyle Magazine”

Светослав Колчагов е един от първите, а най-вероятно и първият български дизайнер, който облича жена, номинирана за филмовите награди Оскар. Преди него други родни модни творци са обличали за червения килим гости на бляскавата церемония и съпътстващите партита, но никой български дизайнер не беше правил това за номинирана личност за голямата награда.

Лесли Патерсън потърси услугите на Светослав Колчагов (от бранда „Колчагов Барба”) и той направи тоалет, който – по неговите думи е „семпъл и проектиран с мисълта за Лесли и нейния силен характер“, излизащ извън рамките на класическото официално облекло в досегашния стил на модната къща. Лесли Патерсън е филмов продуцент, сценарист  и неколкократен световен шампион по триатлон. Тя е основен член на екипа на нашумелия филм „На западния фронт нищо ново“ (режисьор Едвард Бергер), който получи 9 номинации за „Оскар“, една от които - за най-добър адаптиран сценарий на Лесли Патерсън. По време на награждаването в Долби Тиътър филмът взе 7 приза, в т.ч. за най-добър филм, най-добра режисура и др.  

Роклята, с която Патерсън се появи на официалната церемония за връчването на Оскарите бе изработена от копринен дюпон и представляваше комбинация между женственост, романтичност и официалност. Цветът бе микс от горчица, розово и червено. Тоалетът впечатляващо хармонираше на душевността на Лесли Патерсън, както и на перфектните ѝ форми и „невероятно тяло“.

Допълненията към роклята – обувки на Kat Maconie, чанта на Aspinal of London и диаманти от Smiling rocks. В личния си профил в Инстаграм щастливата Лесли Патерсън публикува своя снимка от вечерта на Оскарите, благодари сърдечно на Светослав Колчагов и Емилио Барба за „невероятния аутфит“, окачестви двамата партньори като нейния „дрийм тийм“ и написа, че ги обича.

Уместно е да припомним, че дългогодишният асистент дизайнер на Вивиън Уестууд и носител на „Златна игла“ на Академията за мода Светослав Колчагов облече Лесли Патерсън по-рано тази година и за наградите БАФТА 2023 в оригинален тоалет, включващ  корсетна горна част с пола в А силует. Полата бе изработена от кадифе и пайети, които са изцяло ръчно рисувани, а веревната кройка придаваше по-голяма динамика и грацилност на г-жа Патерсън.
Прочетено: 801 пъти                                             © Fashion Lifestyle Magazine, брой 123, Април 2023

 ОЩЕ ПУБЛИКАЦИИ:
   БРОЙ 122: РАДОСТНОТО ОБЛЕКЛО
   БРОЙ 121: УНИКАЛНАТА МОДА
   БРОЙ 120: ФУТУРИСТИЧНИЯТ ШИК В МОДАТА
   БРОЙ 119: БЯЛОТО Е КРАСИВО
   БРОЙ 118: МИНИ ИЛИ МАКСИ – В ТОВА Е ВЪПРОСЪТ?

Дрехи с отстъпка
Завивки с пух
Рокля с рисунка
 Българският портал за мода Личен сайт на Любомир Стойков Luxury Life
Другото Кино - сайтът за независимо кино сребърни бижута Capino

Мода - Рецепти - Домашни любимци - Свободно време - Лунна диета - Бални рокли - Дамски рокли - Nixita - Print on demand clothing