НОВИЯТ ЦВЯТ НА 2023 НА „ПАНТОН“

НОВИЯТ ЦВЯТ НА 2023 НА „ПАНТОН“

 

„Пантон“, световният авторитет в областта на цветовете, представи цвета на 2023 г., който ще се нарича “Viva Magenta 18-1750”. Нюансът представлява ново анимирано червено, което се наслаждава на чистата радост, насърчавайки експериментирането и себеизразяването, нюанс, който се проявява като хъс за живот и бунтарски дух.

Като нюансиран пурпурен червен тон, който представя баланс между топло и хладно, “Viva Magenta 18-1750” е хибриден цвят, който разпръсква физическото и виртуалното в нашия многоизмерен свят. То е настоятелно, но не и агресивно, карминово червено, което не доминира смело, а вместо това възприема подхода на „юмрук в кадифена ръкавица“. Излъчващ динамика, “Viva Magenta 18-1750” е трансформиращ червен тон, способен да стимулира дизайна да създаде по-позитивно бъдеще.

Значението зад Viva Magenta - цвят на 2023 г.
Докато балансираме нашия дигитален и физически живот, ние продължаваме да растем в нашата преценка за естествения свят. Цветът на годината 2023 признава гравитационното ни влечение към естествените цветове, докато движенията нарастват около изменението на климата, устойчивостта и опазването на земята.

В тазгодишния процес на избор на цвят на годината, „Пантон“ наблюдава повишено оценяване и осъзнаване на природата, представена от безброй тенденции в начина на живот. Ние включваме повече живи същества в нашите домове, като растения, цветя, живи стени и възстановяващи външни пространства. Откриваме новооткрито удоволствие в пътуванията, спорта и отдиха на открито, след като поставихме на пауза тези дейности по време на пандемията. Ние сме по-внимателни, за да защитим телата си в резултат на кризите в общественото здраве - гледаме да прилагаме и поглъщаме надеждни, животворни съставки. Всички тези тенденции в начина на живот говорят за сърдечността на природните сили.

Органичният произход на “Viva Magenta” произлиза от бръмбара кошенила. Това насекомо произвежда карминова боя, една от най-ценните, най-силните и най-ярките от семейството на естествените багрила. Червеният тон на “Viva Magenta” ни свързва с оригиналната материя, давайки ни първичен сигнал за сила.

Цветът на годината 2023 обединява богатството, топлината и силата на естествените материи с богатите, отворени хоризонти на дигиталния свят. Резултатът е нюанс на червено, който разширява нашите хоризонти на автентичност. Метавселената създава нови възможности за нас да изразим себе си, а суровата сила на духа на “Viva Magenta” ни вдъхновява да го правим с увереност и смелост.

Снимки: © Pantone
Прочетено: 297 пъти                                             © Fashion Lifestyle Magazine, брой 122, Януари 2023

 ОЩЕ ПУБЛИКАЦИИ:
   БРОЙ 121: БУКЕТ ОТ СВЕЖИ ИДЕИ НА РЕВЮ-СПЕКТАКЪЛА „ЗЛАТНА ИГЛА 2022“
   БРОЙ 120: Как да се обличаме в бизнес стил с ограничен бюджет
   БРОЙ 120: ТЕНДЕНЦИИ В ОБЗАВЕЖДАНЕТО НА ДЕТСКА СТАЯ
   БРОЙ 119: АРТИСТИЧНИ ПРЕДЛОЖЕНИЯ ПО ВРЕМЕ НА „ВЕЧЕР НА СТИЛА: НЕКА ДА Е БЯЛО!”
   БРОЙ 119: ОСНОВНИ ТЕНДЕНЦИИ В МАНИКЮРА ПРЕЗ ТАЗИ ГОДИНА

Дрехи с отстъпка
Завивки с пух
Рокля с рисунка
 Българският портал за мода Личен сайт на Любомир Стойков Luxury Life
Другото Кино - сайтът за независимо кино сребърни бижута Capino

Модерните сайтове:   Мода - Рецепти - Домашни любимци - Свободно време - Лунна диета - Бални рокли - Дамски манта - Дамски рокли