6 неща, които да предвидите при покупката на куфар

6 неща, които да предвидите при покупката на куфар

Където и да отивате – на почивка, в командировка или на бизнес конференция, в основата на вашето пътуване е стабилният куфар. Той ще ви гарантира защита на вещите и удобство, особено ако ще използвате различни превозни средства, за да се придвижите.

куфари

За да ви служи куфарът повече от едни сезон, трябва да обърнете внимание на различни неща при закупуването му. Ето 6 от тях, които трябва да предвидите:

Размер

От вида на пътуването зависи и размерът на куфара. Ако ви предстои пътуване в чужбина за няколко дни, е добре да се спрете на практичен куфар. По-голяма част от превозвачите имат стандарт за размера на куфара в салона – обикновено 55х40х23 см.
По-голям куфар ще ви е нужен за двуседмична почивка - например с две или четири колелца, като може да изберете модел с разширение.

Материали на изработка

Изборът ви може да бъде мек куфар от висококачествен текстил или твърд от материал като ABS пластмаса, полипропилен или поликарбонат.
Всеки материал има своите предимства. Куфарът от плат поради еластичността си ще улесни опаковането на сувенирите, закупени по време на пътуването ви, а твърдият е водоустойчив и лесен за почистване.

Тегло

Като параметър теглото на куфара не е за подценяване. Ако куфарът ви тежи повече, ще можете да сложите в него по-малко неща. По-добре е разликата например от 1 кг да използвате, за да вземете допълнително любима своя вещ.
Невинаги теглото зависи от материала, а и от размерите, вида на колелцата, дръжката и др. По-лекият вариант ще ви позволи и по-лесно транспортиране.

Външни детайли

Качеството на детайли като колела, дръжка и закопчалки ще ви осигури нужния комфорт и сигурност при пътуване.
Добре е да изберете куфар с гумени колела, които се въртят на 360°. Те не са шумни като пластмасовите, по-лесно се управляват и ще се счупят по-трудно.
Обърнете внимание на здравината на дръжката и дали може да се извади лесно, а също и на дължината ѝ, за да ви удобна при ходене. Куфар със здрава и удобна дръжка винаги е предимство, особено ако той тежи повече.
Добрата закопчалка на куфара ще предпази вещите ви от изпадане, а ако искате да се застраховате срещу кражба, изберете такава с шифър.

Външен вид

Закупуването на куфар с оригинален външен вид не само ще подобри настроението ви, но и ще го откриете по-лесно на конвейера.
Ако пък е тъмен и едноцветен, предимството му ще бъде, че ще изглежда елегантно, а замърсяването му ще личи по-малко.

Вътрешност на куфара

Дори да изберете красив куфар, ако не ви създава удобство при опаковане, това е без значение. Изберете модел с еластичен колан, за да придържа вещите ви, и с наличие на най-малко един джоб с цип. Материалът, използван за облицовка на вътрешната част, също е от значение.
Тъй като куфарът не е едносезонна покупка, си струва да инвестирате повече в стилен и стабилен продукт. За да бъдете сигурни в качеството му, се доверете на надежден магазин, в който се предлагат маркови издръжливи куфари.
Прочетено: 907 пъти                                             © Fashion Lifestyle Magazine, брой 116, Октомври 2022

 ОЩЕ ПУБЛИКАЦИИ:
   БРОЙ 115: ИНА АССА: ИСКАМ БРАНДЪТ МИ ДА Е СВЪРЗАН С ИЗКУСТВОТО
   БРОЙ 114: НЯКОЛКО НАЧИНА ЗА НОСЕНЕ НА ШАЛ
   БРОЙ 114: Poland Shoes Expo кани за участие български производители на обувки
   БРОЙ 113: КАКВО ТРЯБВА ДА ЗНАЕМ ЗА СЛЪНЧЕВИТЕ ОЧИЛА ПРЕЗ ЛЯТО 2021?
   БРОЙ 111: ОСЕМ ЛОКАЦИИ ЗА БРОШКИ – ЗА СТИЛ И ИНДИВИДУАЛНОСТ НА ВИЗИЯТА
   БРОЙ 111: СМАРТ МАСКИТЕ ЗА ЛИЦЕ – НОВИЯТ АКСЕСОАР ПО ВРЕМЕ НА ПАНДЕМИЯ

Дрехи с отстъпка
Завивки с пух
Рокля с рисунка
 Българският портал за мода Личен сайт на Любомир Стойков Luxury Life
Другото Кино - сайтът за независимо кино сребърни бижута Capino

Модерните сайтове:   Мода - Рецепти - Домашни любимци - Свободно време - Лунна диета - Бални рокли - Дамски манта - Дамски рокли