КАК ДА ВПЕЧАТЛИТЕ СЪС СТИЛЕН ПРАЗНИЧЕН ГРИМ

КАК ДА ВПЕЧАТЛИТЕ СЪС СТИЛЕН ПРАЗНИЧЕН ГРИМ

Елеонова Дъбова

В съзнанието ви се въртят какви ли не мисли – свършихме ли всичката работа, купихме ли подаръци за близките си, решихме ли каква ще е празничната вечеря и разбира се – какво ще облечем? Готови сте да посрещнете коледните празници, но все още се колебаете на какъв грим да заложите? През декември навсякъде е пълно с блестяща Коледна украса, лампички и светлини, затова е хубаво да присъства бляскав акцент и във вашия грим. Вижте няколко актуални предложения, които подбрахме специално за вас.

Златна магия

Златистият грим не е претенциозен и стои добре на всеки тип тен. Той ще добави нужната доза празничен блясък за парти визията ви. Бъдете изтънчени, ярки и ослепителни със златен и неустоим поглед на Коледа или Нова година. За да са в хармония със златистото, е добре устните да са в интензивен матов цвят. Завършек на визията може да бъде поглед с ефект котешко око, постигнат с очна линия.

КАК ДА ВПЕЧАТЛИТЕ СЪС СТИЛЕН ПРАЗНИЧЕН ГРИМ

Снежни сенки

Есента беше сезона на котешкото око, но сега е време за нещо по-празнично и свежо – блестящи сенки в светли цветове. Ако изберете светлосиньо, бяло, светлосиво ще сте в тон със снежната зима. А и тези нюанси правят очите да изглеждат по-големи.

КАК ДА ВПЕЧАТЛИТЕ СЪС СТИЛЕН ПРАЗНИЧЕН ГРИМ

КАК ДА ВПЕЧАТЛИТЕ СЪС СТИЛЕН ПРАЗНИЧЕН ГРИМ

Бляскави частици за клепачите и миглите

Празничният грим може да бъде по-смел, затова ви предлагаме да освежите визията си с бляскави частици или камъчета на клепачите или миглите си. Те имат изтънчен вид и в същото време създават настроение. Изберете цветове, които подхождат най-добре на грима ви и подсилете с пречупващи светлината камъчета. Малко повече блясък никога не е излишен!

КАК ДА ВПЕЧАТЛИТЕ СЪС СТИЛЕН ПРАЗНИЧЕН ГРИМ

Опушен грим в червено

Напоследък забелязваме тази тенденция и сме буквално вклюбени в нея. Използва се само един цвят от червената палитра, който се разнася по клепача, до или малко над сгъвката на окото. Тази визия е сред топтенденциите от модните подиуми в Милано, Лондон, Ню Йорк и Париж, а грим експертите я определят като хита на сезона. Още се твърди, че това е визия, която може да намери своето перфектно приложение за всеки повод и момент. Червеният опушен грим съставен само от един цвят е акцента, който засилва индивидуалността на цялостното ви излъчване. Насладете му се!

КАК ДА ВПЕЧАТЛИТЕ СЪС СТИЛЕН ПРАЗНИЧЕН ГРИМ

Снимки:
1. Визия със златен грим.
Фото: Instagram / jadethirlwall /
https://www.instagram.com/p/B58IC2nhU3f/?igshid=1epdjdoesc76w&fbclid=IwAR1P3kUSCvO7qZU8AkWooFeVv9ihVUvYSpXT9a2b7MKL9qDb9nElzXfoEs4
2. – 3. Визия със снежен грим.
Фото: Instagram / jadethirlwall /
https://www.instagram.com/p/B4VExHwBool/?igshid=uah5a74hk7qd&fbclid=IwAR2j3FLwCa0vwVlJZv5AU60Lgu4fwJ-Gvevfhudc9RZ8O9I26UPd5iI2l-8
Фото: Instagram / patrickta /
https://www.instagram.com/p/BxmGq6sjbmX/?fbclid=IwAR2Fd25_MHJ5ver9M8vwlj6O3DLyM6tV3w_cZTuV7jcm_OQmKMzkEHriVio
4. Грим с бляскави частици.
Фото: https://50fashionholic.com/2019/07/12/50-flawless-silver-eye-makeup-looks-you-need-to-try/
5. Опушен грим в червено.
Фото: Instagram / kyliecosmetics /
https://www.instagram.com/p/B47tVGAHfUh/?fbclid=IwAR3yzB3Lr7clWbMm-Q7SJeOvS8qjx91d4XjwJ8BIgfGUwC5Tp3uzYZBeyec
Прочетено: 1078 пъти                                             © Fashion Lifestyle Magazine, брой 104, Декември 2019

КАК ДА ИЗБЕРЕМ ПАРФЮМ?

Кирил Александров

10 000 миризми. Това е лимитът, който хората могат да различат със съдействието на 350 рецептора, разположени в носа. Но кой е най-подходящият аромат за точно определен човек? Каква е психологията на парфюмите, как те въздействат на хората и техните емоции?

Психологията на парфюмите е феномен, който е обект на изследване от много време. Според Пол Джелиник – специалист по психоаромати, съществуват няколко категории, които отговарят на различни личностни харатеристики. Той твърди, че всяка категория аромати влияе по различен начин на настроението и то може да се променя. Той използва античната философия на четирите природни елемента, които разработва в своите изследвания.

Билковите, цитрусовите, зелените и свежи съставки, които изграждат формулата на даден аромат, попадат в природния елемент въздух. Тези съставки подпомагат умствената дейност и стимулират творчески търсения.

Ароматите, които включват плодови и пикантни съставки представляват елемента огън. Предполага се, че тези парфюми повишават енергията и подсилват своите притежатели.

Флоралните, нежни, меки, цветни аромати представляват елемента вода. Джелиник смята, че тези парфюми намаляват тревожността и стреса и балансират емоционалността.

Карамелът, зелена трева, дървесни нотки, нотки на сладък вкус представят елемента земя. Тези аромати успокояват и подхранват притежателят им.

Всяка категория отговаря на различен универсум от качества и психологически асоциации. Дори ако стигнем още по-далеч, би могло да се породи казус относно даден компонент като какъв е определян от две различни личности. Царството на свободата е царството на субективността.

КАК ДА ИЗБЕРЕМ ПАРФЮМ?

Как да изберем подходящия аромат? Когато искаме да си купим парфюм, ние обикновено отиваме в някоя парфюмерия и започваме наслуки да „дегустираме“. Възможно е и вече да сме си харесали някакъв аромат. Твърде убедени, че е за нас просто го купуваме, но дали сме избрали най-подходящият? Сравнението между избиране на парфюм и дреха има много допирни точки. Ако си представим, че за да си ушием уникалната за нас риза, рокля или пола, отиваме при шивач на няколо проби, за да се постигне ефекта на пълното взаимодействие между тяло и дреха, то парфюмът изкисва същото внимание. Тази практика е била прилагана в миналото и за да бъде избран даден парфюм, хората са ходели на няколко проби. Парфюмът търпи постоянна метаморфоза и кулминационният му елемент достига едва след като престои върху кожата известно време. Затова е много вероятно даден аромат да бъде запленяващ в първите минути, а по-късно неговата формула да клони към нещо, което отчитаме като неприятно. Дори бихме могли да сравним процеса на избор на парфюм с опознаване на даден човек. В началото той е мил, добър, симпатичен и сме впечатлени, но след известен период виждаме истинската му същност, имаме окончателно становище, човекът допада ли ни или ни отблъсква. Затова е особено важно, преди да сме окончателно убедени, че сме намерили аромата за себе си, да го тестваме по три начина: най-напред чрез тестерска лентичка (блотер). Тази проба е безпристастна и напълно разгръща парфюма с целия вложен в него замисъл от твореца му. Ако вече сме сигурни, че сме проследили развитието на парфюма през целия му стадий, то е ред на втората проба – на китката. Благодарение на топлината на кожата, ароматът ще се разлее и ще добави към парфюма нещо строго индивидуално – част от нас самите. Така имаме две изходни точки за оценяването му – как влияе той на нас самите, колко често го усещаме по движенията ни, и как го усещат другите. И все пак, много по-важно е как ние го усещаме. Последната проба е най-интимната – зад ушите, деколтето. Ако цял ден усещаме аромата все толкова натрапчив, както в първата секунда на пръскането му, то е доста вероятно да сме се напръскали с някоя друга личност.

По-важното от това да сте открили най-добрият парфюм за вас е това, да не се пръскате с каквото има, просто защото трябва да сте с парфюм. Избирайте винаги с разум и се оставете вашата личност да преценява.

Източници:
АРОМАСТИЛНИЦА: http://aromastilnitsa.blogspot.com/p/blog-page_15.html
За човека : https://zachoveka.com/blog/blog/istoriq-na-parfumite
Психология на парфюмите: https://www.scentbird.com/blog/psychology-perfumes/
Книги: Гарелова. К – Парфюми в четири сезона, изд. Сиела, 2012

Снимка:
1. PERFUMERY & CO.
Фото: PERFUMERY & CO / http://trendingdubai.com/summer-fragrance-perfumery-co/
Прочетено: 1157 пъти                                             © Fashion Lifestyle Magazine, брой 104, Ноември 2019

 ОЩЕ ПУБЛИКАЦИИ:
   БРОЙ 103: ИЗЯЩЕСТВО И СТИЛ В НОВИТЕ ТВОРЕНИЯ НА РАДОСЛАВА ЛАЗАРОВА
   БРОЙ 103: ГЕЛ ИЛИ ОБИКНОВЕН ЛАК
   БРОЙ 102: ТЕНДЕНЦИИТЕ В ГРИМА ЗА ЛЯТО 2019
   БРОЙ 101: ДИАНА СТОЯНОВА: ГРИМЪТ Е КУЛТУРНО ПЪТЕШЕСТВИЕ И ПРИКЛЮЧЕНИЕ
   БРОЙ 100: ЕЛИЪТ РЕНЦ И ИЗКУСТВОТО ДА СЕ ПРЕВЪРНЕШ В КОГОТО ПОЖЕЛАЕШ

Дрехи с отстъпка
Завивки с пух
Рокля с рисунка
 Българският портал за мода Личен сайт на Любомир Стойков Luxury Life
Другото Кино - сайтът за независимо кино

Модерните сайтове:   Мода - Рецепти - Домашни любимци - Свободно време - Лунна диета - Бални рокли - Дамски манта - Дамски рокли