НЕУСПЕШНА ЛАЗЕРНА ЕПИЛАЦИЯ ПОРАДИ ГРЕШКА НА КЛИЕНТА

НЕУСПЕШНА ЛАЗЕРНА ЕПИЛАЦИЯ ПОРАДИ ГРЕШКА НА КЛИЕНТА

При предприемането на стъпката лазерно обезкосмяване  отговорността за успеха на терапията се поема от лазерния център и терапевта, на които клиентът избира да се довери. Това важи за всички решения, относно използването на възможностите на апаратурата, на преценката на фототипа кожа, според който се определя как ще протичат процедурите, на индивидуалните особености на клиента, които налагат по-нестандартен подход в терапията.

Тяло

Макар отговорностите на клиента за успеха на терапията да са несравнимо по-малки от тези на специалиста, все пак съществуват грешки, допускани от клиентите, които се оказват пречка пред успеха на сеансите. Запознаването с тях ще премахне вероятността да се получи нежелан резултат по вина на клиента. Вижте едни от най-честите грешки, за които ни споделиха специалистите от студио за лазерна епилация СофияSatori Laser

Грешно третирани косми между отделните процедури
За да бъде работата на лазерния апарат ефективна, зоните трябва да бъдат подготвени по определен начин предварително. Косъмът трябва да е на нивото на кожата. Това се постига чрез бръснене. Методите, които отскубват косъма с корена му пречат, защото лазерният лъч трябва да стигне до корена, за да унищожи фоликула.
При традиционно премахване на косъма с епилатор, кола маска и други подобни методи трябва да се даде толеранс на космите да израстат отново с корен, за да има ефект от лазерния сеанс. Необходимото време варира от 3 до 6 седмици, в зависимост от зоната, която ще се обработва.
Изкушението на някои клиенти да отскубват космите, които се появяват между отделните сеанси води до незадоволителни резултати.
Спазването на изискването космите да се бръснат има като свой плюс освобождаването от обърнати косми по време на третирането на зоната, а кожата става гладка и изглежда подмладена.

Грешно третирана кожа между отделните процедури
Грижите за кожата преди процедурите са важни. Те подпомагат или пречат на ефекта от терапията.

  • Преди сеанса 1 или 2 седмици кожата трябва да се пази от интензивната слънчева светлина. Плажът, солариумът и автобронзантите са грешка, която има своето изражение в резултата от процедурата.
  • В деня, когато ще се проведе поредния сеанс не трябва да се използват козметични продукти. Най-добра за работа е чистата, измита кожа.
  • Поне 10 дни преди сеанса не бива да се използват ексфолианти в третираните зони. Тази грешка води до реакция на кожата на енергията на апарата.
  • Грешка на клиента е да не използва продукти с висок клас на защита от слънчева светлина след процедурите.  Резултатът е кожни раздразнения, които трябва да се лекуват.

Тяло

Грешно подадена информация към терапевта
Не винаги клиентите си дават сметка, че с терапевта създават екип и взаимната работа, доверие и споделяне гарантират успеха.
Нужно е да се даде изчерпателна и точна информация за начините, по които е третирана кожата до момента. Това може да има сериозни последици като поява на пигментации и дори изгаряния, ако е спестена истината за скорошен плаж, солариум или други развлечения, имащи отношение към провежданата процедура.       

Фото: https://satorilaser.bg/
Прочетено: 525 пъти                                             © Fashion Lifestyle Magazine, брой 110, Февруари 2021

Съвети за упражнения за отслабване, с които лесно да се извае мечтана фигура

Неправилното хранене, приемът на вредни храни и напитки, емоционалният стрес, заседяването в контекста на професионалния живот зад бюро в комбинация със социалните ограничения през последните месеци – всичко това води до увеличаване на мазнините и теглото.  

упражнения за отслабване

Никога не тренирайте без загрявка

Идеални за практика в домашни условия са йога и почти всички видове източни бойни изкуства, например тай чи. Те са перфектни за умерено раздвижване и разгрявка след дълги дни на заседяване пред монитора. Ако искате да се занимавате с по-тежки упражнения с цел отслабване и натрупване на мускулна маса, задължително използвайте индийски, китайски или други азиатски практики за активиране на тялото преди натоварване и разтягане и отпускане след тренировка.

Упражнения за всеки ден

Много хора правят грешката да мислят, че имат нужда от цяла фитнес зала и сложно оборудване, за да изваят тялото си. За щастие, това изобщо не е така. Можем да постигнем завидни резултати дори и без помощта на гирички. Вземете си една обикновена постелка за йога или използвайте одеяло върху мокета, ако искате.

Направете си план за мечтаната фигура

упражнения за отслабване

Има много видове упражнения за отслабване , в които можем да използваме интензивно, фокусирано натоварване на определени мускулни групи и натоварване с помощта на собственото ни тегло. Работата е там, че има хора, които просто искат да отслабнат и правят хаотични тренировки, с които не се получава желаният силует. Не е зле да си разработим предварителна стратегия за това кои области на тялото искаме да променим.

Тайната на трайното отслабване е в постоянството

Когато решим да отслабнем и започнем да тренираме, някои хора се разочароват, ако в края на първата седмица още няма видими резултати. В никакъв случай не бива да се отчайвате! Няма смисъл, а и не бива да увеличавате прекалено интензивността на упражненията. Продължавайте да тренирате поне три пъти седмично и не губете надежда. А и за да задържите постигнатото, ще ви се наложи да продължите така и занапред, така че нямате закъде да бързате.

Балансирайте начина си на хранене

упражнения за отслабване

Правилото за постоянството се отнася и за хранителния режим. В съответствие с резултатите, които искаме да видим, е добре да изберем диета, която подхожда на интензивността на упражненията, които сме избрали. Ако правите по-интензивни тренировки, може да си навредите, ако ограничавате приема на полезните вещества, затова внимавайте. Най-добре е да се консултираме със специалист.

Мерки за безопасност

Най-важното, когато правим тренировки сами у дома, е да не се претоварваме и да внимаваме да не си довлечем някакви травми. Това важни особено ако сме новаци в това отношение и все още не сме натрупали необходимия опит. За да бъдете сигурни, че упражненията няма да ви нанесат непоправими щети, никога не се подценявайте и поне в началото правете по-кратки и по-леки серии, отколкото книгите и видео гурутата ви препоръчват. Поне веднъж-два пъти месечно трябва да тренирате и с професионален инструктор, за да може той или тя да контролира техниката, която използвате.

Модерните физкултурни програми за отслабване включват много йога асани, които не само раздвижват тялото и мускулите, но активират и обмяната на веществата. По този начин започваме да горим мазнини изключително бързо, като едновременно с това се освобождаваме от натрупванията на токсини.

упражнения за отслабване

В йога и китайския цигун са разработени цели дисциплини, свързани с упражнения за дишането. Те също играят важна роля за раздвижването, изчистването и отслабването на тялото.

Както вече казахме по-горе, стресът е фактор с голямо въздействие. Именно него трябва да елиминираме, ако сме решили да водим борба с наднорменото тегло. Можем да постигнем това с източни медитативни практики, спа процедури и масажи, както и други успокояващи дейности според нашите предпочитания.

Програмите на LuckyFit.bg са съобразени с индивидуалните нужди на всеки един клиент. Нашите ритрийти гарантират скоростни и трайни резултати, с които ще се гордеете.
Прочетено: 568 пъти                                             © Fashion Lifestyle Magazine, брой 110, Януари 2021

 ОЩЕ ПУБЛИКАЦИИ:
   БРОЙ 109: Подарете си приказна почивка в спа хотел в планината
   БРОЙ 108: ДЕСИ БАНОВА-ПЛЕВНЕЛИЕВА E ТАЗГОДИШНOТО ЛИЦЕ НА КАМПАНИЯТА ЗА ПРОФИЛАКТИКА НА ДЕТСКОТО ЗРЕНИЕ НА KWIAT
   БРОЙ 107: ЛЯТНА МАГИЯ ОТ ЦВЕТОВЕ ПРИ НОКТИТЕ
   БРОЙ 106: Пет тренда, които превърнаха официалните рокли в must-have за всяка жена
   БРОЙ 106: ОФТАЛМОЛОГЪТ ДОЦ. Д-Р АНДРЕЙ АНДРЕЕВ С ПОЛЕЗНИ СЪВЕТИ ЗА ОЧИТЕ КАТО ВХОД ЗА КОРОНАВИРУСА
   БРОЙ 106: ДИЗАЙНЕРКАТА РАДОСЛАВА ЛАЗАРОВА ИЗРАБОТИ ЗАЩИТНИ МАСКИ ЗА БОЛНИЦАТА В СМОЛЯН

Дрехи с отстъпка
Завивки с пух
Рокля с рисунка
 Българският портал за мода Личен сайт на Любомир Стойков Luxury Life
Другото Кино - сайтът за независимо кино

Модерните сайтове:   Мода - Рецепти - Домашни любимци - Свободно време - Лунна диета - Бални рокли - Дамски манта - Дамски рокли