Как да изберем сенки за очи

Как да изберем сенки за очи

Гримът прави лицето по-изразително и красиво, подчертава чертите и придава по-привлекателна и стилна външност, която често е предпочитана от жените при важните за тях поводи. Разнообразието от палитри на сенки за очи понякога затруднява повечето дами в избора на подходящите. По-долу ще видим как правилно се съчетават, според цвета на очите или косата и отделните видове.

Какви видове сенки за очи има

От 4sales твърдят, че според текстурата, професионалните сенки са в компактни опаковки, във вид на пудра и могат да са достъпни монотонни (едноцветни), двойни, с три или повече нюанса. Препоръчва се нанасянето им да става върху предварителна основа, което ще ги направи по-дълготрайни. 

Течните и полутечни гримове (кремави и гелови) във флакончета са изключително устойчиви, нанасят се плътно и равномерно. Отличават се със своята дълготрайност след нанасяне, но се натрупват в гънките на клепачите.

Прахообразни (пигментни за клепачите). Те съдържат блестящи частици. Този тип сенки за очи не са подходящи за ежедневна употреба, тъй като се ронят по време на нанасяне. Изискват повишена ловкост на ръката и качествена основа.

От гледна точка на цветовете, те се делят на студени и топли, а според постигания ефект, след нанасянето: матови, гланцови, сатенени, блестящи брокатени и т.н. В този случай, в онлайн магазините могат да се намерят общи големи комплекти на евтини цени, качествени сенки и подходящите инструменти за нанасянето им.

Какви да изберете спрямо цвета на очите

  • за сини очи – подходящи са бронзовите или лилави цветови отеннъци, изискващи подчертаване на контура с черен молив. При нужда от парти визия, добавете бледосиня или черна спирала;

  • за зелени – подходящите нюанси са бледорозовото, тъмнолилавото или комбинацията от двата цвята. При необходимост от по-голяма наситеност и екстравагантност, можете да добавите и очна линия със сливов нюанс;

  • за пъстри – неутралният бежов нюанс е отлично решение, подчертаващо естественото очно оцветяване. Прелестта им ще се подчертае при добавяне на зелен металик;

  • за светли и кафяви – тюркоазените тонове и кафявия молив са отличен избор и комбинация между двете.

Има ли значение цветът на косата

С оглед на по-горе описаните предложения за цветови комбинации, дамите с червена коса могат да добавят и тъмнозелени сенки. Тези с черни коси е препоръчително да се възползват от златистото или морското зелено, добавяйки към цветовите оттенъци на грима си. Русите дами могат да приложат розовото или лилавото, подбирайки тоновете спрямо наситеността на цветните нюанси на косата.
Прочетено: 1708 пъти                                             © Fashion Lifestyle Magazine, брой 116, Януари 2022

Наистина ли сутиените предотвратяват увисването на гърдите

Ако има поне едно общо нещо, което обединява всички представители на нежния пол, то е следното: гърдите ни в крайна сметка, рано или късно, започват да увисват. Това е част от живота - без значение колко малки или големи са те, без значение колко добри са гените ви или колко често тренирате гръдните си мускули, те неизбежно ще започнат да увисват, когато остареете. Така че, съвсем естествено е много от нас усилено да търсят начини да предотвратят този процес.

Едно общоприето вярване е, че носенето на сутиен може да помогне за предотвратяването на това увисване. Но дали наистина е вярно? И ако е така, кои видове сутиени са най-ефективни?

Честно казано, това е сложна тема, но сме готови да отговорим на всички горещи въпроси. Прочетете, за да научите как сутиените могат или не могат да играят роля в това да спрат гърдите ви да се движат на юг.

Наистина ли сутиените предотвратяват увисването на гърдите

Могат ли сутиените да спрат увисването?

Мразим да бъдем носители на лоши новини, но реалността е следната: Не, сутиенът не може напълно да предотврати увисването на гърдите ви. Но преди да се ядосвате, знайте следното - има какво да направите, за да забавите процеса.

Наистина, сутиенът временно ще успее да придържи гърдите ви на по-висока позиция. Ако те вече започнат да увисват, носенето на правилния сутиен с банели, независимо дали е сутиен с половин чашка или пристягащ тип, със сигурност може да ви осигури значително повдигане.

Това обаче в никакъв случай не означава, че носенето на тези сутиени ще ги спре от увисване. То е просто част от процеса на стареене. С напредването на възрастта, връзките които помагат да поддържаме гърдите си стегнати, започват да се разтягат. Междувременно, тъканта на гърдата постепенно се заменя с мазнини и разбира се, кожата ви губи част от своята еластичност. Сега добавете и фактора гравитация и ще ви бъде още по-лесно да разберете защо увисването е така неизбежно.

Въпреки това, има и други фактори в начина ви на живот, които са свързани с увисването и които наистина можете да контролирате. И само едно предупреждение, с което ще ви зарадваме: един от тях наистина е свързан с носенето на точния сутиен.

Да спрете ли с лошите навици, за да забавите отпускането?

Въпреки че може да не сте в състояние да го предотвратите напълно, ето няколко неща, които можете да направите, поне за да го забавите. 

Едно проучване от 2008 г., проведено в Медицинския колеж на Университета в Кентъки установява, че пушенето и наличието на висок индекс на телесна мазнина са предразполагащи фактори за увисването на гърдите. Според друго независимо проучване, публикувано в Aesthetic Surgery Journal, пушенето разгражда еластина в тялото. Той е вид протеин, който придава на кожата гъвкав, младежки вид. Също така си струва да се отбележи, че колебанията в теглото също могат да доведат до увисване, тъй като причиняват разтягане на кожата на гърдите, така че е най-добре да избягвате всяка йо-йо диета.

Въпреки че упражнения като лицеви опори, гръдна преса и вдигане на гирички може да не спрат увисването, тъй като не работят върху самата гръдна тъкан, те ще укрепят мускулите под гърдите ви, което може да ви помогне да постигнете един по-фин, повдигнат и красив вид.

Грижете се за кожата на цялото тяло

Да поразсъждаваме и над слънчевите бани - когато излагате тялото си на UV лъчи, би следвало да има отрицателен ефект върху кожата. Чували сте как, ако не поставяте слънцезащитен крем  върху лицето си, това може да ви причини бръчки, нали? Е, гърдите ви не са по-различни. UV радиацията разгражда колагена в кожата ви, което ускорява отпускането и образуването на бръчки.

Но без съмнение, едно от най-добрите неща, които можете да направите, за да предотвратите преждевременното увисване, е носенето на поддържащ спортен сутиен. Когато тренирате, особено спортове, свързани с танци, бягане и плиометрия, подлагате гърдите си на допълнително натоварване. С течение на времето това напрежение може да разтегне т. нар. връзки на Купър. Това са ленти от здрава, влакнеста, гъвкава съединителна тъкан, които оформят и поддържат гърдите ви, кръстени на Астли Купър, британския хирург, който ги описва през 1840 година.

Тренирайте задължително със спортно бельо

Правилният спортен сутиен може да сведе до минимум подскачането, като по този начин да ограничи напрежението и да предотврати появата на това преждевременно увисване. Потърсете спортни сутиени с регулируеми презрамки и ленти, които са направени с традиционни размери на чашките. Спортните сутиени съчетават технологията едновременно на капсулация и компресия - пристягат и придържат гърдата като едновременно обхващат всяка поотделно. Те са идеални, особено за интензивни тренировки. Потърсете такива спортни сутиени в бутиците за дамско бельо и се консултирайте. Това, че сутиенът е спортен, не означава, че не трябва да е точният размер.

Сутиените може да не са в състояние напълно да предотвратят увисването и това е факт. Добрата новина обаче е, че все още има много неща, които можете да направите, за да поддържате гърдите си така, че да изглеждат стегнати и жизнени възможно най-дълго, като например избягване на тютюнопушенето и излагането на слънце, поддържане на здравословно тегло и носене на леко пристягащ спортен сутиен по време на тренировки.
Прочетено: 1743 пъти                                             © Fashion Lifestyle Magazine, брой 116, Януари 2022

 ОЩЕ ПУБЛИКАЦИИ:
   БРОЙ 115: ЗАЩО ТРЯБВА ДА ИЗПОЛЗВАМЕ СЛЪНЦЕЗАЩИТЕН КРЕМ ЗА ЛИЦЕ ЧЕСТО?
   БРОЙ 115: Какво е дермокозметика и за какво се използва
   БРОЙ 114: Менопауза - ръководство за мъже
   БРОЙ 114: МАНИКЮРЪТ: ГОРЕЩИ ТЕНДЕНЦИИ 2021 / 2022
   БРОЙ 113: КОЯ Е ПОДХОДЯЩАТА ДАМСКА РОКЛЯ ЗА МЕН?
   БРОЙ 113: Какво води до ранна поява на бръчки
   БРОЙ 113: ИЗБЕЛВАНЕ НА ЗЪБИ У ДОМА - КАКВО ТРЯБВА ДА ЗНАЕМ?

Дрехи с отстъпка
Завивки с пух
Рокля с рисунка
 Българският портал за мода Личен сайт на Любомир Стойков Luxury Life
Другото Кино - сайтът за независимо кино сребърни бижута Capino

Мода - Рецепти - Домашни любимци - Свободно време - Лунна диета - Бални рокли - Дамски рокли - Nixita - V-TAC Русе