цветни очи и изкусителни устни

цветни очи и изкусителни устни

 

Пролетно-летният сезон обикновено се свързва с лек грим, но тази година козметичните тенденции изненадват с наситеност и смели предложения. Силният подчертаващ грим определено се връща на мода през сезон пролет/лято 2009. Според Пат Макграт, творчески директор на отдел "Козметика" в "Max Factor", през този сезон ще бъдат актуални пет ключови тенденции в грима: "Изваяно лице", "Розов блясък", "Силни очи", "Искрящи цветове" и "Контрастиращи устни".

По световните модни подиуми се забелязват препратки към две от ключовите модни тенденции за 2009 - "Бездна", с морски и земни тонове като източник на вдъхновение, и "DeLush", за която са характерни женствени и бляскави топли цветове. Блясъкът по телата завършва искрящия външен вид, като така допълва любовната афера на модата с бляскавите, отразяващи се като от водна повърхност материи и нюанси.

Стилът "Изваяно лице" е основен в нанасянето на грим за сезон пролет/лято 2009, който възхвалява силата и чувствеността на женствената красота, но добавя и деликатен мъжествен елемент. На кожата се придава равен блясък с помощта на светли фон дьо тен и пудра, а след това се подчертава допълнително (обикновено скулите) с розови или кафяви отблясъци. Цялостният външен вид излъчва блясък и чувственост. Блестящи отразяващи акценти в розово, цвят златно шампанско и перлено бяло се използват за бузите, челото, носа и устните.

При "Баленсиага", "Прада", "Долче и Габана", "Келвин Клайн", "Стела Макартни" и "Ботега Венета" ясно се виждат гладка, ярка основа, при която се комбинират кремообразен фон дьо тен, пудра със земни цветове и течен брокат, за да изваят и да подчертаят лицето за един зашеметяващ ефект.

Цветни очи и изкусителни устни Цветни очи и изкусителни устни

Тенденцията "Розов блясък" създава естествена, свежа красота с румен здрав цвят. Блясъкът и свежестта се постигат чрез руж за подчертаване на скулите и сиво-кафяви и металическо-кафяви тонове за деликатно очертаване на очите. Понякога се нанася бляскава основа с четка по бузите и слепоочията; друг път се използва руж - в коралови, розови, перлено-розови оттенъци.

Както се вижда при "Анна Суи", "Прада", "Ланвин", "Миу Миу", "Оскар де ла Рента", "Версаче" и "Долче и Габана", тенденцията "Розов блясък" създава свеж, пролетен ефект, който допълва модната еко тенденция.

Цветни очи и изкусителни устни Цветни очи и изкусителни устни

Силно подчертани и драматични очи, в металическо кафяво или опушено черно са характерни за стила "Силни очи". Забелязва се отстъпление от по-светлия грим за очи, който традиционно се наблюдава по дефилетата всеки пролетно-летен сезон. Без значение дали очният грим е металически кафяв, както при "Исса", "Кристиан Диор", "Версаче", "Оскар де ла Рента", "Валентино", оформящ, както при "Миу Миу" или опушено черен, както при "Луи Вюитон" и "Роберто Кавали", очите са явно очертани, изключително силни и открито секси.

За да се изведат на преден план очите, се използва комбинация от молив и сенки за очи. Тъмнокафявото (използвано както за очите, така и за веждите) е популярен цвят за създаване на популярното излъчване "Glamazon". Луксозните металически тонове също са ключови за постигането на това излъчване. В медно, златно или бронзово, очите са подчертани и подсилени по всяко време. Когато са най-секси, очите са гримирани смело в черно и са изключително изразителни, като "незавършена" висша мода, за да създадат силно драматичен вид. Когато очите са силно изразени, устните са естествени или силно подчертани (ярко червено, шоколадово), за да балансират общото излъчване.

Цветни очи и изкусителни устни Цветни очи и изкусителни устни Цветни очи и изкусителни устни

Стилът "Искрящи цветове" включва смели, ярки цветове върху лицето - по-специално тюркоазено, виолетово, тъмночервено, светлосиньо и кобалтът. Тези доминиращи тонове подчертават водното влияние, което се забелязва в много от ефирните, бляскави платове от модните колекции. Лилавите и розовите пудри придават красив вид както на очите, така и на бузите, а устните са бунт от цветове, изразен чрез богатите и прекрасни тонове - тъмно червено, червено и секси розово. Многоцветни, наситени пигменти, живи искри и цветни детайли се забелязват при "Гучи", "Хюсеин Чалаян" и "Джон Галиано". Палитрата е жизнена и вълнуваща, и включва всички цветове на дъгата.

Цветни очи и изкусителни устни Цветни очи и изкусителни устни

За сезон пролет/лято 2009 има две основни схващания. Устните са или изключително дръзки или просто естествени. Тенденцията "Контрастиращи устни" отразява парадокса, който се забелязва в цялостните силуети, предпочетени от дизайнерите - течността срещу твърдата конструкция и простотата срещу сложните текстури. Дръзките устни могат да бъдат видени при "Нина Ричи", "Миу Миу", "Хюсеин Чалаян" и "Кристиан Диор", докато естествените устни се забелязват при "Валентино", "Долче и Габана", "Баленсиага", Келвин Клайн" и "Оскар де ла Рента". Когато са дръзки, устните са или ярки (червено, тъмно червено, коралово червено) или тъмни (кафяво, винено) с матови или бляскави гланцове; когато са "голи", те са естествени и върху тях е нанесен само балсам за устни или коректор за минимален ефект.

Цветни очи и изкусителни устни Цветни очи и изкусителни устни Цветни очи и изкусителни устни


Фото: P&G Beauty
Прочетено: 14337 пъти                                             © Fashion Lifestyle Magazine, брой 20, Март 2009

 ОЩЕ ПУБЛИКАЦИИ:
   БРОЙ 19: КОЗМЕТИЧНА ГРИЖА ЗА ДУШЕВЕН КОМФОРТ
   БРОЙ 18: НОВА КЛАСИКА И ТАЙНСТВЕНА СТРАСТ В АРОМАТИТЕ
   БРОЙ 17: ПРАЗНИЧНИЯT ГРИМ – БЪДИ ЗВЕЗДАТА НА ВЕЧЕРТА
   БРОЙ 15: ЧЕРВИЛОТО: НАЧИН НА УПОТРЕБА
   БРОЙ 14: МАГИЧЕСКО ПРЕОБРАЗЯВАНЕ В ЧЕРНО

Дрехи с отстъпка
Завивки с пух
Рокля с рисунка
 Българският портал за мода Личен сайт на Любомир Стойков Luxury Life
Другото Кино - сайтът за независимо кино сребърни бижута Capino

Мода - Рецепти - Домашни любимци - Свободно време - Лунна диета - Бални рокли - Дамски рокли - Nixita - Print on demand clothing