Детските дрехи - лесен ли е избора?

Детските дрехи - лесен ли е избора?

Предлагането на детски дрехи онлайн и офлайн в днешно време е огромно и вместо да ни улесни в избора на най-доброто за нашите деца, често води до колебание какво да купим на детето. Необходимо ли е да отделяме повече средства или да купим нещо евтино, защото така или иначе ще умалее след много кратко време. Отговорът е многозначен, но въпреки това, ще се опитаме да Ви дадем някои насоки, да ви препоръчаме качествени и достъпни марки, както и трикове, които ще ви спестят пари и време.

Детски дрехи

Да започнем от марката и съответно бюджета. Трябва ли да залагаме на маркови дрехи? Нашият съвет е да заложите на познати качествени марки детски дрехи - Mayoral, Guess Kids,Jamiks или Abel&Lula и да не прибягвате до най-бюджетните, които в някои случаи дори нямат марки и се продават в малки магазинчета. Предимствата да изберете тези марки са:
- голям асортимент с нови колекции за всеки сезон - пролет/лято и есен/зима
- качествени материи - когато марката работи за името си не може да си позволи да използва нискокачествени материи
- добри идеи за комбинация на различни дрехи - дрехите се моделират от професионални дизайнери и следват тенденциите.
- разпознаваемост на марката - много хора ще оценят това, че държите на качеството и знаете какво да купите за детето.

Как да изберем детски дрехи без да отделяме много време?
Не е нужно да споменаваме, че разглеждането и покупката на детските дрехи онлайн ще ви спести време. Поръчайте повече от необходимото количество и след това на спокойствие вкъщи премерете дрехите на детето и решете какво да запазите и какво да върнете. Така си спестявате време за обикаляне на магазините, особено ако детето в момента не е в настроение за шопинг.

Как да пазаруваме изгодно и как да сравняваме в морето от цени, промоционални кампании?
Разгледайте няколко магазина за детски дрехи онлайн и изберете няколко, които Ви вдъхват доверие. Почти няма магазин за детски дрехи, който да не предлага абонамент за новини и актуални оферти. Запишете се в newsletter-а на магазина и така ще получавате най-новите и изгодни предложения. Последвайте любимите си магазини в социалните мрежи и така също ще знаете кога има намаление или промо кампания. Добър съвет е и да пазарувате повече дрехи наведнъж - така ще спистите от цената на доставката, защото повечето магазини предлагат безплатна доставка над определена сума.

Кога да пазаруваме?
Когато е най-изгодно - извън сезона на дадената колекция. Така например дрехите на Майорал от миналогодишната лятна колекция е с до 50% по-ниска цена, а зимните дрехи са намалени в началото на годината или през пролетта. В момента в който излезе новата колекция - старата вече е намалена. Ако пазарувате извън сезона - предвиждайте, че детето може да е порастнало когато стане време за носене на дрехата и поръчвайте с поне 1 номер отгоре. Предвиждайте и почивните дни, ако ще купувате дрехи преди празниците.

Независимо дали ще спазите всичките ни съвети, знаем, че вие най-добре ще напазарувате онлайн детски дрехи за вашето дете, тъй като го познавате най-добре и знаете възможностите си. Дайте най-доброто за вашето дете, защото то го заслужава.
Прочетено: 1939 пъти                                             © Fashion Lifestyle Magazine, брой 116, Януари 2022

НАЙ-ЧЕСТО СРЕЩАНИ ГРЕШКИ ПРИ БУЛКИТЕ

 

Дизайнерката Радослава Лазарова на сватбения бранд „Блинк“ споделя грешките, които дамите допускат най-често при избора на перфектната булчинска рокля:

грешките, които дамите допускат най-често при избора на перфектната булчинска рокля

1. Когато изборът на тоалет не е съобразен с мястото на събитието. Например, обемната рокля с катедрален шлейф и богата дантелена, ювелирна украса не са подходящи за тържество в „рустик“, „готик“, „бохо“ стил или сватба тип „градинско парти“.

2. Една от основните цели на дизайнера е да прикрие недостатъците и да подчертае красивите, отличителни черти на дамата. Когато не се вслушват в съветите на стилистите, може да се стигне до получаването на гротескни визии, като недобре оразмерени тоалети, неподходящи съчетания на цветове, аксесоари, обеми и силуети, както и прекалено тесни или широки рокли.

3. Големият антураж от хора, който съпровожда булката по време на избор на тоалет. Всяка от тези дами проектира своя собствен вкус и изразявайки, настоявайки и насочвайки булката към определен модел рокля, може да доведе единствено до объркване и забавяне в решението. Препоръчвам присъствието на нейната майка, както и на максимум една близка приятелка.

4. Прекаленото ранно пазаруване. Година преди събитието често се случва промяна в килограмите, а и в период на пандемия е много рисковано младоженците да направят дългосрочен план. Шест месеца преди сватбата е период, който е напълно достатъчен за избор на рокля и за нейното изработване.

5. Когато се прекали с пробването на много рокли, настъпва объркване, а пренасищането с детайли прави избора още по-труден. Винаги предлагам основни силуети, подходящи за съответната фигура, съобразени с темата и мястото на събитието, но не повече от пет броя.

6. Срещам се с булки, които искат да са с точно определен аутфит. Винаги държат на „роклята от снимката“, но тя задължително трябва  да се пробва, преди да пристъпим към поръчването й. Повечето снимки са прекалено обработени и тоалетите изглеждат по различен начин, спрямо реалността. Винаги е добре да съобразим с локацията, темата, стилистиката и индивидуалните ни особености, за да се избере подходящата рокля.

7.  Често срещано явление е стремежът към съвършена визия. Дамите изпадат в крайности и търсят несъвършенства в избраната рокля, дори и да не съществуват. Под влияние на стрес и повтарянето, че това е „моментът на живота им“, булките не могат да изпитат удоволствие от избора на тоалет, а изживяват притеснение относно финалния резултат и мнението на околните. Съветът ми е да се доверят на специалистите и да се фокусират към идеята на сватбата, а именно празникът на тяхната любов и създаването на ново семейство. По този начин дизайнерът ще има свободата да изработи съвършената рокля, защото постоянното намесване в работата му пречи за постигане на желаните резултати.

8. Не съм съвсем против онлайн поръчките, но без да пробвате роклята си при специалист, е рядкост поръчаното да не се нуждае от промяна. Имам практика да консултирам булки от разстояние, но задължително се разбираме за поне една проба, за да оразмеря коректно дрехата и да проверя детайлите и цветовете върху дамата на живо. В 90% от случаите тоалетите се нуждаят от корекция - било то скъсяване или минимално стесняване.

9. Облекло в пъти надвишаващо бюджета. Жените имаме склонност да се „влюбваме“ в дрехи и съответно да харчим неразумни средства, за да реализираме мечтите си. Преди да го направите, предлагам да помислите за посланието, което тази супер луксозна дреха носи към гостите ви. Ако младоженецът е със скромен класически костюм, ако събитието е на непретенциозно място, а стилистиката и атмосферата са в съвсем друга насока, това решение би било крайно неуместно.

10. Не организирайте посещението си в бутика на Вашия дизайнер през почивните дни. Тогава има голям поток от хора, които са тръгнали да пазаруват или да разгледат от любопитство. Изберете си индивидуален час в работен ден, за да получите изцяло вниманието на стилиста и да се насладите на пълноценната консултация.
Прочетено: 1962 пъти                                             © Fashion Lifestyle Magazine, брой 116, Януари 2022

 ОЩЕ ПУБЛИКАЦИИ:
   БРОЙ 115: Изложба на шалове беше открита в Институт за съвременно изкуство – София
   БРОЙ 114: Как момчето става мъж
   БРОЙ 113: РАДОСТИНА ИЛИЕВА РАЗКРИ ПРЕДВАРИТЕЛНАТА СИ СВАТБЕНА КОЛЕКЦИЯ ADORABLE WHITE 2022
   БРОЙ 111: ДОМАШНОТО НАСИЛИЕ – ВСЕ ПО-ЧЕСТО В СЪВРЕМЕННОТО ОБЩЕСТВО
   БРОЙ 110: ЕТО КАК БЪРЗО ДА ИЗПЛАЩАТЕ КРЕДИТИТЕ СИ
   БРОЙ 110: НАЙ-ДОБРИТЕ КОЛЕДНИ ПОДАРЪЦИ ЗА ЖЕНА
   БРОЙ 110: Съвети при избор на ъглов диван

Дрехи с отстъпка
Завивки с пух
Рокля с рисунка
 Българският портал за мода Личен сайт на Любомир Стойков Luxury Life
Другото Кино - сайтът за независимо кино сребърни бижута Capino

Мода - Рецепти - Домашни любимци - Свободно време - Лунна диета - Бални рокли - Дамски рокли - Nixita - Print on demand clothing