СЪСТАВЕТЕ ПОСЛЕДОВАТЕЛЕН ПЛАН ЗА ДЕЙСТВИЕ ЗА СВОЯ БИЗНЕС

СЪСТАВЕТЕ ПОСЛЕДОВАТЕЛЕН ПЛАН ЗА ДЕЙСТВИЕ ЗА СВОЯ БИЗНЕС

Съставянето на последователен план за действие не означава съставяне на бизнес план, а изготвяне на последователен план на вашите действия. Тоест, вие подробно и задълбочено описвате всичко, което трябва да направите, за да започнете своя бизнес.

Бизнес

Това включва също изготвяне на бизнес план и регистрация на фирма, обмисляне на реклама, организация на бизнеса и др. Напишете всичко подробно на лист хартия или в компютъра си. Това ще ви помогне много да направите всичко правилно, без да пропускате или забравяте нищо. Ще знаете какво, кога и как да го направите. Важно е не просто да напишете план за действие, още по-важно е да успеете да се придържате стриктно към него, като го коригирате, ако е необходимо.

Бизнес

Съставяне на бизнес план
Без добре разработен бизнес план е по-добре да не започвате бизнес. Именно бизнес планът ще ви покаже дали това начинание си струва или пък не. Пред какви разходи сте изправени. Каква ще бъде печалбата и кога ще се изплати вашият бизнес. И дали изобщо ще се изплати. А именно от бизнес плана ще видите бизнеса си отвътре. Ще го разберете по-добре. Ще можете да оптимизирате разходите си и да намерите начин да увеличите печалбите си. И най-важното - вече ще знаете колко пари ще ви трябват за стартиране на бизнес.

Ако бизнес планът не е съставен за да бъде одобрен от инвеститори, тогава е по-добре да го напишете във формата, в която ще ви бъде по-удобно да работите с него. Най-добре не търсете готови бизнес планове, защото те може да се окажат твърде различни от реалността.

Бизнес

Намиране на средства за стартиране на бизнес
Така стигаме до основния проблем при започване на бизнес. Разбира се, можете да опитате да отворите бизнес без инвестиции, което на практика обаче е почти невъзможно да се направи. Защото ще трябва да поемете поне организационните разходи. Например, разходите по  регистрация на фирма, закупуване на материали, стоки и т.н.

Фото: http://registracia-na-firmi.com/

Фото: https://vsichko-za-firmata.com/


Прочетено: 492 пъти                                             © Fashion Lifestyle Magazine, брой 110, Февруари 2021

Българска Модна Асоциация участва в Европейския проект FASCINATE

FASCINATEПрез септември 2020 стартира Европейският проект FASCINATE. Спонсорите на проекта са пет европейски клъстера: испанският клъстер Modacc, Lifestyle & Design Cluster Дания, Българска Модна Асоциация, Португалският Текстилен клъстер и Cluster Digital de Catalunya, които в продължение на 18 месеца ще работят за създаването на обща стратегия за достъп до нови международни пазари, използвайки нови технологии. Финансиран от европейската програма COSME, този проект ще бъде от полза за 650 европейски МСП, сред които и фирми от България, членове на Българска Модна Асоциация.

За първи път текстилната и модната индустрия и индустрията на цифровите технологии започнаха да работят рамо до рамо, за да определят как могат да използват дигиталната сфера, за да отговорят на нуждите на модните компании,  които искат да продават своята стока по света.

Може ли технология като блокчейн да улесни проследяването на продуктите? Може ли изкуственият интелект да помогне за оптимизиране на запасите? Кои инструменти помагат да се предвиди какво иска потребителят? И кои помагат за намаляване на въздействието на индустрията върху околната среда? Тези и други въпроси са в основата на европейския проект Fascinate (Устойчив моден алианс за международни пазари), който ще предложи съвместна стратегия за интернационализация между индустрията на модата, обувната индустрия и цифровите технологии за достъп до международните пазари, фокусирайки се върху устойчивостта и кръговата мода.

FASCINATE

Общо 650 компании, повечето от които европейски МСП в модната и обувната промишленост, ще се възползват от този проект, който ще им позволи да получат достъп до нови пазари чрез цифрови инструменти, които никога преди не са се използвали в модната индустрия, като блокчейн или изкуствен интелект, от съществено значение за проследяването на продуктите, като по този начин се създават нови вериги за създаване на стойност, базирани на кръгова мода и устойчивост.

Проектът има за цел да създаде средносрочен и дългосрочен бизнес модел, което означава, че сътрудничеството между различните институции, съставляващи проекта Fascinate, ще продължи с течение на времето и свършената работа ще се надгражда. Резултатът от експертния опит на компаниите в модната индустрия и технологии и взаимодействието между текстилния и дигиталния свят трябва да доведе до появата на поредица от усилия, при които дигиталната среда помага на текстилната индустрия да отговори на своите проблеми и нужди, като например оптимизация на разходите, намаляване на оперативните разходи и устойчивост. Първите съвместни работни сесии бяха фокусирани върху идентифицирането на тези нужди, като се види какво технологията може да предостави и как.

Проектът Fascinate е част от европейската програма COSME в рамките на програмата Clusters Go International, която има за цел да насърчи сътрудничеството и съвместната работа между клъстери от различни държави и сектори за определяне на стратегии за интернационализация за МСП в цяла Европа. Проектът има бюджет от 222 000 евро, почти 90% (над 190 000 евро), осигурени от Европейския съюз. Целта е тези 650 испански, португалски, датски и български компании да изградят мрежи за сътрудничество с други държави и да имат достъп до международните пазари.

Кръгова мода и устойчивост, най-големите предизвикателства
Текстилната и модната индустрия работят от известно време, така че процесът на интернационализация, който фирмите в бранша трябва да извършват, е придружен от диференциращи се аспекти като кръгова мода и устойчивост. Въз основа на тези елементи европейските компании искат да се идентифицират и позиционират на международните пазари.

FASCINATE

В този смисъл, съюзът с технологични клъстери ще им помогне да се приближат към Индустрия 4.0, далеч надхвърляйки внедряването на електронна търговия, тъй като те ще могат да включват елементи като проследяване или оптимизация на стоките в този международен процес на продажби чрез технологии като блокчейн или изкуствен интелект.

Проследяването е от съществено значение, за да се гарантира кръгова мода и устойчивост в процеса на производство, дистрибуция и продажби и по този начин да се създаде стойност по веригата на доставки.
Текстилната и модната индустрия и обувната промишленост търсят предимно инструменти, които ще им помогнат да намалят разходите и да бъдат по-печеливши, което означава предвиждане на това, което потребителят иска, по-ефективно управление на запасите, увеличаване на отзивчивостта, установяване на комуникация между всички елементи на стойностната на веригата, премахване бюрокрацията и на бариерите пред вноса и износа. Те също така искат да намалят вредното въздействие на индустрията върху околната среда и непрекъснато да се стремят към устойчивост.

Междувременно технологичните клъстери работят от дълго време, за да идентифицират бизнес възможностите във водещи индустрии като текстилната и модната индустрия и потенциално да увеличат търсенето на технологии. По този начин проектът Fascinate е стратегически за двата отрасъла.

Осемнадесет месеца интензивна работа
Въпреки че проектът Fascinate (Устойчив моден алианс за международни пазари) започна през септември, официалното му представяне, което трябваше да бъде отложено поради пандемията, скоро ще се проведе в България. Потвърждава се, че дузина модни компании ще участват в Берлинската седмица на модата през януари като част от проекта. През следващите месеци ще има семинар в Барселона и заключително събитие ще се проведе във все още неопределена държава след приключване на проекта. Тази първа фаза ще продължи 18 месеца.

Консорциум на проекта Fascinate
Modacc – Clúster Català de la Moda i el Textil: www.modacc.cat
Bulgarian Fashion Association: www.bgfa.eu
CITEVE – Centro Tecnológico Têxtil e Vestuário (Portugal): www.citeve.pt
Lifestyle & Design Cluster (Dinamarca): www.ldcluster.com
Associació Clúster Digital de Catalunya: www.clusterdigital.cat
Прочетено: 598 пъти                                             © Fashion Lifestyle Magazine, брой 110, Януари 2020

 ОЩЕ ПУБЛИКАЦИИ:
   БРОЙ 109: FASHION CONNECTORS е вече тук
   БРОЙ 107: Нимек внедри автоматизирана система по проект
   БРОЙ 107: СЪЗДАДОХА ДЪНКИ С ЦИФРОВА ИДЕНТИЧНОСТ
   БРОЙ 107: НАСТЪПИ ЕРАТА НА ДИГИТАЛНОТО МОДНО ШОУ
   БРОЙ 107: ДИЗАЙНЕРИ С ПЕТИЦИЯ ЗА ОБНОВЯВАНЕ НА МОДНИЯ КАЛЕНДАР
   БРОЙ 107: СВЕТЪТ НА МОДАТА БЪРЗО ОТКЛИКНА НА ПРИЗИВИТЕ ЗА ПРОИЗВОДСТВО НА ЛИЧНИ ПРЕДПАЗНИ СРЕДСТВА

Дрехи с отстъпка
Завивки с пух
Рокля с рисунка
 Българският портал за мода Личен сайт на Любомир Стойков Luxury Life
Другото Кино - сайтът за независимо кино

Модерните сайтове:   Мода - Рецепти - Домашни любимци - Свободно време - Лунна диета - Бални рокли - Дамски манта - Дамски рокли