АВА КЛАРК – МОДЕЛЪТ АЛБИНОС

АВА КЛАРК – МОДЕЛЪТ АЛБИНОС

Виктория Велизарова

Ава Кларк е афроамериканка албинос, родена през 2008 година в САЩ. Красотата на синьо-зелените ѝ очи, русата коса, розовите устни и бледата кожа предизвикват огромен интерес в модната индустрия по целия свят.

Уникалният ѝ външен вид е резултат от албинизъм, генетично заболяване, белязано от липсата на пигмент в кожата, очите и косата. Той може да засегне човек от всяка раса. Шансът тя да ослепее и да не живее пълноценно бил огромен. Счита се, че средната честотата на родени с албинизъм е 1:17 000 души. Някои от тях имат сериозни проблеми с очите и кожата. Благодарение на старанието на родителите ѝ и занятията по балет, днес Ава е съвсем нормално дете, което ходи на училище и живее пълноценен живот.
Едва на 3-годишна възраст, Кларк се е снимала в първата си фотосесия. Професионалният фотограф Уил Стърлинг, убеждава родителите ѝ в продължение на повече от година да снима Ава и остава очарован, не само от неповторимата красота на момичето, но и от поведението ѝ зад камера. Стърлинг споделя, че цялата стая е била хипнотизирана от силната енергия, която излъчвало малкото детенце. Когато той качва снимка от фотосесията в социалните мрежи, привлича голямо внимание и заедно с харесванията и споделянията идват предложения за работа с малкото момиче.

Ава Кларк

Модният фотограф Ланс Грос, най-известен с ролята си в ситкома на Тайлър Пери „Къщата на Пейн“, ѝ става ментор. Когато Ава и семейството ѝ пристигат в Лос Анджелис за снимки с Грос, са изненадани от срещата с любимия си модел, Диандра Форест, която също има албинизъм. За майката на Кларк моментът бил сюрреалистичен, защото след като научава, че дъщеря ѝ има генетично заболяване, тя прекарва часове в онлайн  изследвания. Едно от първите изображения, които е видяла в Гугъл, когато е търсила „албинизъм“, е било на Форест.

Кларк успява да привлече вниманието на Бионсе и заедно биват снимани във филм, който разказва за прошката и изцелението в отношенията. Нейните сцени включват ходене през атриума на имение, тичане по стълбите и докосване на косата на Бионсе, текстурирана подобно на нейната.

Ава Кларк

Все пак животът не е очарователен за всички с албинизъм. Често биват подигравани, заради необичайния си външен вид – особено техните „червени очи“ – мит, който произтича от факта, че светкавиците на фотоапарата понякога карат светлосините, зелените или сивите им ириси да изглеждат червени на снимките. Да бъдеш толкова млад, красив отвътре и отвън като Ава, да преодолееш негативната прогноза и дългогодишната социална стигма е нещо, което е достойно за възхищение.

Ава Кларк

Снимки:

  1. Моделът албинос – Ава Кларк.
  2. Ава Кларк с Диандра Форест.
  3. Ава Кларк с Бионсе.

Фото: www.instagram.com

Източници:
https://wikifamouspeople.com/ava-clarke-wiki-biography-net-worth-age-family-facts-and-more/
https://eu.clarionledger.com/story/magnolia/2016/07/21/mississippi-model-captures-attention-beyonc-vogue/87241514/
https://www.yahoo.com/lifestyle/meet-ava-clarke-a-gorgeous-black-girl-with-albinism-191501762.html
Прочетено: 2062 пъти                                             © Fashion Lifestyle Magazine, брой 116, Януари 2022

 ОЩЕ ПУБЛИКАЦИИ:
   БРОЙ 115: МАДЕЛИН СТЮАРТ - ПЪРВИЯТ ПРОФЕСИОНАЛЕН МОДЕЛ СЪС СИНДРОМ НА ДАУН
   БРОЙ 114: КАРА ДЕЛЕВИН – ВЪЗХОД И ПАДЕНИЕ
   БРОЙ 113: КАКВО ТРЯБВА ДА ЗНАЕМ ЗА СУПЕРМОДЕЛА КЕНДЪЛ ДЖЕНЪР?
   БРОЙ 109: ШОН О'ПРАЙ – МЪЖКИЯТ СУПЕРМОДЕЛ С НАЙ-ВИСОК ХОНОРАР
   БРОЙ 109: IN MEMORIAM: ПЪРВИЯТ БЪЛГАРСКИ МАНЕКЕН СЕ ПРЕСЕЛИ В НЕБИТИЕТО

Дрехи с отстъпка
Завивки с пух
Рокля с рисунка
 Българският портал за мода Личен сайт на Любомир Стойков Luxury Life
Другото Кино - сайтът за независимо кино сребърни бижута Capino

Мода - Рецепти - Домашни любимци - Свободно време - Лунна диета - Бални рокли - Дамски рокли - Nixita - Print on demand clothing