АРТИСТ-КОАФЬОРЪТ МАРИЯ КАРАГАНОВА ЗА АКТУАЛНИТЕ ТЕНДЕЦИИ ТОЗИ СЕЗОН

АРТИСТ-КОАФЬОРЪТ МАРИЯ КАРАГАНОВА ЗА АКТУАЛНИТЕ ТЕНДЕЦИИ ТОЗИ СЕЗОН

Хелена Тодорова

Актуалните тенденции в косите и прическите този сезон са изцяло в духа на френската мода и са заредени с посланието „ла френч“, което идва от Париж и означава френски шик. Характерни са прически тип „боб“ (каре) – масивни във всякаква дължина. Най-актуална е средната дължина, а в късия вариант предната част е малко по-прибрана. От гледна точка на оформянето се залага на свободни вълни, а не на сковани прически. При цветовете се завръща омбрето, но от друг вид – преливащо от русо към по-светло русо. Актуални са също светлосенките и много тонове, но пак плавно преливащи. Голямо разнообразие за прически има и при мъжете този сезон – дълги равни коси, тип „каре“, свободни и падащи, както и оцветени в модната тенденция.

АРТИСТ-КОАФЬОРЪТ МАРИЯ КАРАГАНОВА ЗА АКТУАЛНИТЕ ТЕНДЕЦИИ ТОЗИ СЕЗОН

Съветът на Мария Караганова е да полагаме грижи за косата и през зимата, като следваме задължителните 3 стъпки – шампоан, подходящ за скалпа и косата, балсам или маска и продукт за хидратация. Ако косъмът търпи промяна от студа и влагата, е препоръчително периодично да се прилага терапия.

За визията през празниците коафьорката отново съветва да се заложи на по-свободна, а не много подредена прическа. Например свободно падащи вълни или отпуснат елегантен кок, като са подходящи и комбинациите с масивни бижута. За младите дами най-актуални са опашките, в които могат да се вплетат конци в различни цветове.

АРТИСТ-КОАФЬОРЪТ МАРИЯ КАРАГАНОВА ЗА АКТУАЛНИТЕ ТЕНДЕЦИИ ТОЗИ СЕЗОН

АРТИСТ-КОАФЬОРЪТ МАРИЯ КАРАГАНОВА ЗА АКТУАЛНИТЕ ТЕНДЕЦИИ ТОЗИ СЕЗОН

АРТИСТ-КОАФЬОРЪТ МАРИЯ КАРАГАНОВА ЗА АКТУАЛНИТЕ ТЕНДЕЦИИ ТОЗИ СЕЗОН

Мария Караганова е потомствен артист-коафьор, член на Haute Coiffure Française Bulgaria – част от организацията за висша мода във фризьорството Haute Coiffure Francaise. Тя завършва образованието си във Фризьорския техникум в София, след което започва професионалната си реализация.

Дълго време Мария Караганова работи в салона на Венета Игнатова – настоящ президент на Haute Coiffure Française Bulgaria, където се изгражда като творец. През 2012 г. създава и собствено фризьорско студио – „ЕМ“, в което работи като коафьор и в момента.

Мария Караганова е преминала успешно много курсове в Академия „Л'Ореал“ и е салон експерт за 2018-та и 2019-та година. Редовно участва в коафьорски спектакли, печелила е редица състезания и има множество професионални сертификати – „Ключ към цвета“, „3D визажизъм“, обучение в “Alexandre de Paris Academie”, “Advanced cut and color” на Saks Academies, “Artistic workshop cut and chignon” с Летисия Генау, ниво „Мастър“ в Академия „Л'Ореал“ и много други.

За нея председателят на Академията за мода проф. Любомир Стойков казва: „Стилът на Мария Караганова е успешна комбинация от традиция, експеримент, импровизаторски способности и тънък усет за адекватната форма на прическата. Тя работи като истински артист във фризьорското изкуство, безкомпромисна е към качеството на продуктите и материалите, и влага много въображение и страст в своята дейност, посветена на красотата.“

АРТИСТ-КОАФЬОРЪТ МАРИЯ КАРАГАНОВА ЗА АКТУАЛНИТЕ ТЕНДЕЦИИ ТОЗИ СЕЗОН

Снимки:
1. Мария Караганова и Никол Предьова.
2. – 4. Предложения на Мария Караганова за визия през празниците.
5. Артист-коафьорът Мария Караганова.
Фото: Дилян Марков
Прочетено: 2043 пъти                                             © Fashion Lifestyle Magazine, брой 104, Декември 2019

 ОЩЕ ПУБЛИКАЦИИ:
   БРОЙ 103: МАРИЯ КАРАГАНОВА ЗА СРЕЩАТА СИ С КОАФЬОРА НА ЗВЕЗДИТЕ – АДАМ РИЙД
   БРОЙ 103: РЕВОЛЮЦИОННАТА СИЛА НА СЕРУМА ЗА КОСА
   БРОЙ 102: МАРИЯ КАРАГАНОВА: "ПРОСТОТАТА НА ЕДНА ПРИЧЕСКА Я ПРАВИ МОДЕРНА!"
   БРОЙ 98: 4 ПОЛЗИ ОТ ЕКСТЕНШЪНИТЕ – ЕТО КАК ЩЕ ПОСТИГНЕТЕ СЪВЪРШЕНА ВИЗИЯ
   БРОЙ 94: ЯРКИ ЦВЕТОВЕ И АТРАКТИВНИ ФОРМИ В ПРИЧЕСКИТЕ

Дрехи с отстъпка
Завивки с пух
Рокля с рисунка
 Българският портал за мода Личен сайт на Любомир Стойков Luxury Life
Другото Кино - сайтът за независимо кино

Модерните сайтове:   Мода - Рецепти - Домашни любимци - Свободно време - Лунна диета - Бални рокли - Дамски манта - Дамски рокли