ПОЛЗАТА ОТ КОНСУМИРАНЕ НА БИОПРОДУКТИ

ПОЛЗАТА ОТ КОНСУМИРАНЕ НА БИОПРОДУКТИ

 

Биопродуктите са „на мода” през последните години. Те все по-често участват в съставянето на здравословни хранителни режими, на които разчитаме, за да сме здрави, винаги в добра кондиция и добро разположение на духа. Преди обаче да се втурнем да поръчваме от някой онлайн магазин, е добре да знаем какво точно означава понятието “bio” и какво отличава органичните продукти от останалите. Тази информация би ви помогнала да направите информиран избор и да откриете правилното за вас изделие, разказват от Bio Market. 

Какво представляват биопродуктите
Характерен за тях е специфичният начин на производство, за който се използват изцяло органични суровини. Тук на преден план излиза биологичното земеделие, което следва строги правила и принципи при продукцията на различни по вид култури. По време на тяхното отглеждане не се използват ГМО, антибиотици, пестициди и синтетични торове, които „замърсяват” продукта и го правят дори вреден за човешкия организъм. 

Ако сте решили да заложите предимно на биохрани, е добре да знаете, че може да ги откриете в почти всеки един по-голям хранителен магазин, където има специални щандове за биологично чисти изделия. Те притежават всички нужни сертификати и разрешителни да се продават в търговската мрежа, като освен за възрастни, са много подходящи и за деца.

Защо да ги консумираме
Доказаните здравни ползи са основната причина да заложим на биопродуктите. Те помагат за отслабване, прочистване, за набавянето на ценни вещества като Омега-3 и антиоксиданти. Най-благоприятен ефект имат за стомашно-чревния тракт. Ако трябва да обобщим всички техни преимущества, те биха изглеждали ето по този начин: 
- Биохраните имат пълноценен състав, което ги прави подходящи за постоянна употреба. Макар цената им да е малко по-висока, препоръчително е да се стараем да ги консумираме възможно най-често;
- Предлагат се в голямо разнообразие, което ни дава възможност да съставим едно добре балансирано меню. Съществуват много марки и производители, които гарантират отлично качество;
- Имат благоприятен ефект не само върху нашето здраве, но и върху външния ни вид – когато се чувстваме добре отвътре, това ще проличи и отвън. Именно здравословното хранене е начинът да постигнем всичко това;
- Не замърсяват околната среда – любителите на екорешенията ще оценят високо приноса на биохраните към опазването на природата.

Все повече от нас избират да се хранят с натурални храни, вместо да продължават да консумират евтини и вредни за здравето продукти. И запомнете – здравето не е даденост, трябва да се грижим за него всекидневно!

Източник: Fashion.bg
Прочетено: 1445 пъти                                             © Fashion Lifestyle Magazine, брой 116, Януари 2022

 ОЩЕ ПУБЛИКАЦИИ:
   БРОЙ 115: КАК ДА ПРЕДПАЗИМ КОЖАТА СИ ОТ ДРАЗНЕНЕТО НА МАСКИТЕ?
   БРОЙ 113: СОЛТА – „БЯЛА СМЪРТ“ ИЛИ КЛЮЧОВ ФАКТОР ЗА ДОБРО ЗДРАВЕ?
   БРОЙ 110: ПОЛЕЗНИ И ЗДРАВОСЛОВНИ ХРАНИ ЗА ЖЕНИТЕ
   БРОЙ 110: КАК ДА НАМАЛИМ РИСКА ОТ ИНСУЛТ
   БРОЙ 110: ВЪЗСТАНОВЯВАНЕ НА БЕЛИТЕ ДРОБОВЕ СЛЕД ПРЕКАРАН COVID-19

Дрехи с отстъпка
Завивки с пух
Рокля с рисунка
 Българският портал за мода Личен сайт на Любомир Стойков Luxury Life
Другото Кино - сайтът за независимо кино сребърни бижута Capino

Мода - Рецепти - Домашни любимци - Свободно време - Лунна диета - Бални рокли - Дамски рокли - Nixita - Print on demand clothing