ДАНИЕЛ БЪРНСТЕЙН: ЗА ШЕСТ МЕСЕЦА ПРЕВЪРНАХ “WEWORERHAT” В МОЙ БИЗНЕС

ДАНИЕЛ БЪРНСТЕЙН: ЗА ШЕСТ МЕСЕЦА ПРЕВЪРНАХ “WEWORERHAT” В МОЙ БИЗНЕС

Елизабет Астарджиева

В последните години социалните мрежи създадоха една изцяло нова професия, която е свързана с влиянието на определени личности върху аудиторията им, а именно „инфлуенсър“. През 2011 г. момиче на име Даниел Бърнстейн създава модния блог “WeWoreWhat” с цел да диктува модата в обкръжението си, а години по-късно този безобиден проект се превръща в повече от успешен бизнес.

Даниел Бърнстейн

Модата присъства в голяма част от живота на Даниел, но в миналото не е подозирала, че това може да се превърне в кариера. Записва специалност „Търговия“ в Университета на Уисконсин, но по-късно се мести в Ню Йорк, където се посвещава на света на модата. С позволението на баща си стартира своя блог, който успява да се разрасне изключително бързо. Не след дълго сключва договор с “Next Model Management” и с още няколко модни марки.

Тя започва блога си, качвайки любителски фотографии, но бавно и сигурно го превръща в място за диктуване на модата. Към момента 2,8 млн. души следват Даниел в Instagram. Също така тя е и основател на “MOE Assist”, инструмент за управление на проекти, който помага на създателите да централизират и управляват проекти, партньорства, фактуриране и плащания.

Даниел Бърнстейн

Всички ние сме свикнали да виждаме облицовки в социалните мрежи. Повечето инфлуенсъри не допускат аудиторията прекалено близо до личния си живот, не говорят за миналото и притесненията си. Даниел Бърнстейн е пълно изключение на това. През 2020 г. тя решава да публикува книга с мемоари на име „This is Not a Fashion Story”, която се превръща в бестселър на New York Times. В нея се проследява целият ѝ живот отблизо – от мечтаещото за големия град момиче, до успешната бизнесдама. Читателите стават преки свидетели на истории за развода на родителите ѝ, дискриминацията, загубата на девствеността ѝ, различните любовни връзки и разочарования.

Като повечето знаменитости, Бърнстейн не може да се спаси от конфликтите в бизнес средите. Срещу нея биват отправени няколко обвинения, като най-сериозното е, че краде идеи от индийски бранд. През 2020 г. Даниел бива подложена на критики относно кражбата на дизайни на бельо, но тя определя обвиненията към нея като „фалшиви и неоправдани“. 

Снимки:

1. Инфлуенсърът Даниел Бърнстейн.

Фото: Courtesy of Intimissimi

 2. Даниел Бърнстейн с книгата си „This is Not a Fashion Story”.

Фото: Jeff Thibodeau

Източници:
https://www.stylesrant.com/inside-danielle-bernstein-life/
https://fashionista.com/2020/05/danielle-bernstein-this-is-not-a-fashion-story-review
https://gothammag.com/we-wore-what-founder-danielle-bernstein-on-building-a-fashion-empire
https://hollywoodmask.com/p/danielle-bernstein-boyfriend.html
https://starsoffline.com/danielle-bernstein-husband-parents-net-worth-height/
Прочетено: 2049 пъти                                             © Fashion Lifestyle Magazine, брой 116, Януари 2022

 ОЩЕ ПУБЛИКАЦИИ:
   БРОЙ 115: МАРИЯ И СТЕФАН ОТ "100% БУДНИ" ПЕЯТ УНИКАЛНА КОЛЕДНА ПЕСЕН
   БРОЙ 115: МЕТАВСЕЛЕНА ОТ МАРК ЗУКЪРБЪРГ
   БРОЙ 113: ВЛИЯНИЕТО НА ТЕХНОЛОГИИТЕ ВЪРХУ СОЦИАЛНИТЕ МРЕЖИ
   БРОЙ 112: ТЕНДЕНЦИИ ПРИ СОЦИАЛНИТЕ МРЕЖИ ПРЕЗ 2021 ГОДИНА
   БРОЙ 109: ПРОФЕСИОНАЛНИЯТ СТАЙЛИНГ В ТЕЛЕВИЗИОННАТА ЖУРНАЛИСТИКА

Дрехи с отстъпка
Завивки с пух
Рокля с рисунка
 Българският портал за мода Личен сайт на Любомир Стойков Luxury Life
Другото Кино - сайтът за независимо кино сребърни бижута Capino

Мода - Рецепти - Домашни любимци - Свободно време - Лунна диета - Бални рокли - Дамски рокли - Nixita - Print on demand clothing