МОДНИЯТ ЕТИКЕТ “FASHIONXNBU“

МОДНИЯТ ЕТИКЕТ “FASHIONXNBU“

 

Създаването на модния етикет “FASHIONXNBU” развива практическото обучение на студентите - дизайнерски и технически. Подпомага разбирането за модната индустрия и симулира процеса на работа в професионално дизайн студио, както и в дизайнерски отдел в модна компания. Първата модна колекция “Momentum pacis” поставя нарастващото желание към контакт с природата и естествеността за основен аспект на лятната мода. Тя е предназначена за сезон пролет / лято 2022 и е вдъхновена от картината „Жътва“ на Питър Брьогел, която представя интересна пресечна точка между пейзажа и всекидневието на хората.

FASHIONXNBU

С помощта на креативни техники и похвати за устойчив дизайн, при производство с нулев отпадък, е създадена колекцията “Momentum pacis” - от облекла и аксесоари, преплитаща множество съвременни визии и занаятчийски техники, носещи полъха на 70-те години на ХХ век. Тя създава усет за завръщане към изкуството чрез приглушената палитра от студени сини, зелени, сиви и кафяви нюанси върху основни компоненти в изграждането на силуетите в колекцията - памук, студена вълна и леко фризе. Щампи и принтове, отново вдъхновени от изкуството на Брьогел, са включени в иновативната колекция на талантливите творци от “FASHIONxNBU”.

FASHIONXNBU

Представянето на модния бранд и колекция “Momentum pacis” се състоя на 15 декември 2021 година в НБУ. В екипа на „FASHIONxNBU“ са включени: доц. д-р Кристина Савова в ролята си на креативен директор и главен дизайнер, ас. Кристина Колодеева, също в ролята на главен дизайнер и асистенти Биляна Михайлова, Павлина Павлова, студенти от 7-ми семестрър, БП „Мода“, специализация „Модна индустрия“.

FASHIONXNBU
Прочетено: 2075 пъти                                             © Fashion Lifestyle Magazine, брой 116, Януари 2022

 ОЩЕ ПУБЛИКАЦИИ:
   БРОЙ 115: “DHL” И “MYKKE HOFMANN” ПОДКРЕПЯТ МЛАДИТЕ ДИЗАЙНЕРИ
   БРОЙ 113: АКАДЕМИЯТА ЗА МОДА ПРЕДСТАВИ ТАЛАНТЛИВИ МЛАДИ ДИЗАЙНЕРИ
   БРОЙ 113: НОСИТЕЛНАТА НА ЗЛАТНА ИГЛА ЗА НАЙ-ДОБЪР МЛАД ДИЗАЙНЕР ПРЕДСТАВИ КОЛЕКЦИЯ IMPRESSIONS
   БРОЙ 111: ЛЯТНА ПРОГРАМА НА “ИЗКУСТВАТА НА МОДАТА”
   БРОЙ 106: ДИЛЯНА МАТЕЕВА С НОВА КОЛЕКЦИЯ – „ЧИСТОТАТА НА ДОБРОТАТА”, ВДЪХНОВЕНА ОТ МАЙКА ТЕРЕЗА

Дрехи с отстъпка
Завивки с пух
Рокля с рисунка
 Българският портал за мода Личен сайт на Любомир Стойков Luxury Life
Другото Кино - сайтът за независимо кино сребърни бижута Capino

Мода - Рецепти - Домашни любимци - Свободно време - Лунна диета - Бални рокли - Дамски рокли - Nixita - Print on demand clothing