КИМ КАРДАШИЯН ПОВРЕДИ ЕМБЛЕМАТИЧНАТА РОКЛЯ НА МЕРИЛИН МОНРО

КИМ КАРДАШИЯН ПОВРЕДИ ЕМБЛЕМАТИЧНАТА РОКЛЯ НА МЕРИЛИН МОНРО

По време на тазгодишната „Мет Гала“, Ким Кардашиян прикова погледите с емблематичната рокля на Мерилин Монро, с която е била облечена, когато е изпяла „Честит рожден ден, г-н президент“ на Дж. Ф. Кенеди.

Ким Кардашиян и компанията “Ripley” бяха обвинени в „непоправимо увреждане“ на емблематичната прозрачна рокля. Въпреки усилията, които твърдят, че са положили, за да запазят роклята, снимки показват, че по нея има значителни щети в задната част в сравнение със снимки, направени на търга през 2016 г. На снимките се вижда, че липсват няколко от ръчно зашитите кристали, както и разкъсване на фината коприна на роклята в областта на ханша. Скъсаните части са почти непоправими, тъй като са изработени от специална френска копринена тъкан, която не се произвежда и е забранена в САЩ поради факта, че е силно запалима.

„Наистина е разочароващо. Това е културна икона. Това е политическа икона. Това е холивудска икона. Това не е просто рокля, това е част от американската история... и никога няма да бъде същата. Наистина е разочароващо“, споделя историкът и колекционер на Мерилин Монро - Скот Фортнър.

Изящната рокля е един от най-известните тоалети в историята на поп културата. Дело е на Жан-Луис, който я е проектирал и на младия Боб Маки, който я е скицирал. Компанията “Ripley” закупува роклята на търг през 2016 година за 4,8 милиона долара, което я прави и най-скъпата рокля в света.

Ким Кардашиян се обърнала към “Ripley” с молба да облече роклята, за да отговаря на темата на „Мет Гала“ - „Америка: Антология на модата“. Тя е отслабнала със седем килограма, за да успее да облече тоалета без да го повреди. Вицепрезидентът на “Ripley” сподели, че Ким Кардашиян не е оставала насаме с роклята. За да сведе щетите до минимум, Кардашиян е носила роклята няколко минути, само докато мине през червения килим на светското събитие, след което е заменила оригиналната рокля с реплика.

Снимки:

1. Ким Кардашиян и Пит Дейвидсън на „Мет Гала 2022“.

Фото: © Kevin Mazur

2. Мерилин Монро изпълнява „Честит рожден ден, г-н президент“ през 1962 година с емблематичната рокля.

Фото: © SNAP STILLS/REX/SHUTTERSTOCK

3. Снимка на роклята на Мерилин Монро, публикувана от колекционера Скот Фортнър.

Фото: © Instagram / @dietprada

Източник: https://www.dailysabah.com/life/damage-done-marilyn-monroe-dress-torn-by-kim-kardashian/news
Прочетено: 2050 пъти                                             © Fashion Lifestyle Magazine, брой 119, Август 2022

 ОЩЕ ПУБЛИКАЦИИ:
   БРОЙ 118: СЪДЯТ PARAMOUNT PICTURES ЗА СЪЗДАВАНЕТО НА „ТОП ГЪН: МАВЕРИК“ БЕЗ ЛИЦЕНЗ ЗА АВТОРСКИ ПРАВА
   БРОЙ 116: СВАТБЕНИТЕ ОБУВКИ НА КАРИ БРАДШОУ ПРЕДИЗВИКАХА СКАНДАЛ
   БРОЙ 115: ДЖИДЖИ ХАДИД И ЗЕЙН МАЛИК СЕ РАЗДЕЛИХА
   БРОЙ 113: АЗИС: „ИЗГРАЖДАНЕТО НА МОЯ ОБРАЗ ОЩЕ НЕ Е ПРИКЛЮЧИЛО!“ *
   БРОЙ 111: ПРАДА ПРЕКРАТИ ДОГОВОРА СИ С АКТРИСАТА ЖЕНГ ШУАН

Дрехи с отстъпка
Завивки с пух
Рокля с рисунка
 Българският портал за мода Личен сайт на Любомир Стойков Luxury Life
Другото Кино - сайтът за независимо кино сребърни бижута Capino

Мода - Рецепти - Домашни любимци - Свободно време - Лунна диета - Бални рокли - Дамски рокли - Nixita - Print on demand clothing