БЛЯСКАВ СПЕКТАКЪЛ ПО ВРЕМЕ НА SOFIA OPEN DANCE FESTIVAL

БЛЯСКАВ СПЕКТАКЪЛ ПО ВРЕМЕ НА SOFIA OPEN DANCE FESTIVAL

*Тази година се състоя петото издание на грандиозното танцово събитие

Ивана Стоянова

Проведе се петото издание на Sofia Open Dance Festival 2019, който събра двойки по състезателни и бални танци от 14 държави. Грандиозният спектакъл се състоя в хотел „Маринела“ в края на месец октомври, благодарение на подкрепата на MARS ARMOR и семейство Пламен и Гергана Ташкови. Водещи на събитието бяха Иван Динев–Устата и чаровната Гери Дончева, облечена в рокля на модна къща „Блинк“ с дизайнер Радослава Лазарова.

Бляскав спектакъл по време на Sofia Open Dance Festival

Бляскав спектакъл по време на Sofia Open Dance Festival

Представители на Англия, Уелс, Италия, Австрия, Германия, Израел, Полша, Унгария, Казахстан, Украйна, Беларус, Гърция, Република Северна Македония и България се състезаваха за спечелването на шампионските звания в Латиноамериканските и Стандартните бални танци в Аматьорска лига на Световния танцов съвет. По време на фестивала участие взеха над 200 двойки, които в продължение на два дни радваха почитателите на танцовото изкуство със своите оригинални изпълнения.

Бляскав спектакъл по време на Sofia Open Dance Festival

Бляскав спектакъл по време на Sofia Open Dance Festival

Тази година Sofia Open Dance Festival отбеляза петата си годишнина с поредица от събития в рамките на неговата програма. За първи път в България шоу програмата на събитието бе поверена на световните супер звезди по Стандартни бални танци – Арунас Бижокас и Катюша Демидова (САЩ) – десетократни и непобедени световни шампиони за професионалисти. По време на гала вечерта двойката представи специално изпълнение в три части.

Бляскав спектакъл по време на Sofia Open Dance Festival

Бляскав спектакъл по време на Sofia Open Dance Festival

Резултатите от главните финали – по ЛАТ (Латиноамерикански танци) и СТТ (Стандартни танци) за аматьори, бяха определени от професионална съдийска комисия на Световния Танцов Съвет, оглавявана от Робърт Белинджер. Победителите в състезанието по Латиноамерикански танци (Аматьори) са: 1. Петър Даскалов – Зия Джеймс (Англия) 2. Никита Беспалов и Антонина Норватова (Украйна) 3. Анджело Серена и Наталия Норватова (Италия) 4. Матеус Сверчок и Магдалена Банделевич (Полша) 5. Александър Ходенко и Росица Атанасова (България) 6. Ищван Новак и Даниела Сабеси (Унгария). В категория „Стандартни Танци (Аматьори)“ се отличиха: 1. Дейвид Кокрам и Роси Уорд (Англия) 2. Никола Капорусо и Иванка Георгиева (Италия) 3. Оливър Куртинг и Аида Аголи(Австрия) 4. Иван Христов и Йовита Георгиева (България) 5. Флавио Сгарамела и Акри Ноеми (Италия) 6. Никола Ди Тачио и Мириам Калдероне (Италия).

Бляскав спектакъл по време на Sofia Open Dance Festival

Бляскав спектакъл по време на Sofia Open Dance Festival

Грандиозен успех за българските представители на фестивала е първото им класиране на финал и в двете категории. Танцовата двойка Александър Ходенко и Росица Атанасова (България) във финала на ЛАТ и Иван Христов и Йовита Георгиева, във финала на СТТ. На това издание имаше и рекорден брой български участници – над 80 танцови двойки от над 10 града: София, Пловдив, Варна, Бургас, Хасково, Стара Загора и др.

Фестивалната програма завърши с уъркшоп по ЛАТ и СТТ, на който лектори бяха: световните шампиони за професионалисти – Арунас Бижокас и Катюша Демидова, шампионът на Англия за професионалисти в балните танци Уорън Бойс, както и Маурицио Весково, Андрей Скуфка и Ягода Батагели – бивши световни и европейски шампиони по ЛАТ.

Бляскав спектакъл по време на Sofia Open Dance Festival

Бляскав спектакъл по време на Sofia Open Dance Festival

Снимки:
1. Гергана Ташкова и водещата на събитието Гери Дончева.
2. Водещите на събитието – Иван Динев–Устата и Гери Дончева.
3. Момент от състезанието.
4. Световните супер звезди по Стандартни бални танци – Арунас Бижокас и Катюша Демидова.
5. – 6. Награждаване на Sofia Open Dance Festival 2019.
7. – 9. Световните супер звезди по Стандартни бални танци – Арунас Бижокас и Катюша Демидова. 10. Проф. Любомир Стойков заедно със световните суперзвезди в стандартни бални танци – Арунас Бижокас и Катюша Демидова (САЩ) и тазгодишните шампиони по стандратни танци Дейвид Кокрам и Роси Уард (Англия).
Фото: Хайлайф


Коментари (0)Прочетено: 108 пъти                                             © Fashion Lifestyle Magazine, брой 104, Ноември 2019

Световни звезди ще танцуват и преподават в България

Ивана Стоянова

* Арунас Бижокас и Катюша Демидова ще са специални гости на Sofia Open Dance Festival

На  петото поредно издание на  “SOFIA OPEN DANCE FESTIVAL – The Art of Ballroom “Dancing” за първи път пред българска публика ще се представят и световните суперзвезди в стандартните бални танци – Арунас Бижокас и Катюша Демидова (САЩ). Те са десеткратни и непобедими до момента световни шампиони за професионалисти в стандартните бални танци. Благодарение на БПТА (Българска Професионална Танцова Асоциация) и „МАРС АРМОР“ ООД, страстните любители на тяхното изкуство у нас ще имат уникалната възможност да се насладят на живо на танцовото им шоу по време на гала вечерта на фестивала, която ще се проведе на 26 октомври от 20.00 часа в зала ЕФЕ на хотел Маринела. Звездната двойка ще участват и като лектори в образователната програма на фестивала, включваща семинари по латино-американски  и стандартни танци, на 27 октомври от 14.30 часа. 

Sofia Open Dance Festival

Арунас и Катюша започват да танцуват заедно през октомври 2007 г. и само след един месец достигат до финала в шампионата на „Охайо Стар Бал“, а два месеца по-късно участват в Откритото първенство на Обединеното кралство, където се класират на второ място сред най-добрите танцьори в света. Този невероятен резултат е изненада за много хора, включително и за самите Арунас и Катюша, които работят усилено, но не очакват да получат толкова голямо признание. През 2008 г. те се утвърждават на върха на Професионалния бален танц, като се класират втори във всички мащабни състезания, но още по-големият успех за тях идва през следващата година. Арунас и Катюша печелят първата си титла на Световното първенство през септември 2009 г., въпреки че са танцували заедно по-малко от две години. Те са развълнувани да достигнат до този връх на състезателния танц, но в същото време чувстват, че все още имат какво да предложат и продължават да работят неуморно за усъвършенстване си.

Sofia Open Dance Festival

Sofia Open Dance Festival

През годините Арунас и Катюша печелят многократно и всички останали най-престижни първенства по бални таци в света.  През 2019 г. на Открития шампионат на Великобритания в град Блекпул, в който също са побеждавали не веднъж, Арунас и Катюша обявяват официално прекатяването на своята състезателна кариера.

Билетите за събитията от програмата на Фестивала може да закупите тук

Снимки:
1. – 3. Арунас Бижокас и Катюша Демидова.
Фото: Личен архив


Коментари (0)Прочетено: 157 пъти                                             © Fashion Lifestyle Magazine, брой 104, Октомври 2019

 ОЩЕ ПУБЛИКАЦИИ:
   БРОЙ 101: ЮЛИЯНА ДОНЧЕВА: ИЗЧИСТЕНА ЛИНИЯ И ФИН ЕКСПЕРИМЕНТ
   БРОЙ 100: ВРЪЧИХА ПРЕСТИЖНИТЕ НАГРАДИ ЗА МОДА ЗЛАТНА ИГЛА 2019
   БРОЙ 100: КАМИЛА, СЪПРУГАТА НА ПРИНЦ ЧАРЛЗ, ПОСЕТИ ЛОНДОНСКАТА СЕДМИЦА НА МОДАТА
   БРОЙ 99: ХРИСТО ЧУЧЕВ СПЕЧЕЛИ ТРИ НАГРАДИ ЗА МОДА
   БРОЙ 98: НИКИ КЪНЧЕВ ИЛИ ЖАРГОНЪТ В МОДАТА Българският портал за мода Личен сайт на Любомир Стойков Luxury Life
Другото Кино - сайтът за независимо киноМодерните сайтове:   Мода - Колекции - Готварски рецепти - Домашни любимци - Свободно време - Дамски обувки - Дрехи