ТОПМОДЕЛЪТ МИЛА ХРИСТОВА НА КОРИЦАТА НА VOGUE

ТОПМОДЕЛЪТ МИЛА ХРИСТОВА НА КОРИЦАТА НА VOGUE

* Проф. Любомир Стойков: "Тя е образована, одухотворена и със специфична харизма"

Радинела Гелева

Топмоделът Мила Христова блесна на корица на португалското списание „Vogue“, което е в топ 10 в световната класация на изданията и е най-креативното, заради нестандартните си корици. Мила е първата българка на корицата на най-влиятелния лайфстайл журнал в света. За нея проф. д.н. Любомир Стойков – председател на Академията за мода, изтъква: „Мила Христова принадлежи към онази категория български топмодели, които освен, че са носители на оригинална и специфична харизма, са високоинтелигентни, образовани и одухотворени. Нейният професионализъм и завидно международно признание наистина са респектиращи. Не случайно тя е била лице и на най-престижното състезание в българския моден дизайн „Златна игла“ на Академията за мода!“.

Мила Христова

Въпреки красивата си визия, българката започва кариерата си на модел сравнително късно, тъй като преди това е наблягала на своето образование. През годините е изучавала драма, театър и знае безупречно както английски, така  и испански език. Завършва частното училище „Lancing College“, което е в топ 15 на най-добрите в Англия. След това записва „Медия, пиар и културология“ в London University of the Arts, а по-късно се дипломира като магистър по „Стратегически маркетинг“ в London school of business and finance. Мила Христовa е член на един от най-престижните клубове в света – Loulou’s и Arts в Лондон.

Мила Христова

„Чувствам се удовлетворена, че оправдах доверието на модната библия „Vogue“ и успях да бъда на основната му корица. Когато видях броя на летището в Лисабон до всички други издания на списанието, усещането беше фантастично. Разбрах, че толкова години труд в тази тежка индустрия, каквато е модната, не са били напразни“, споделя Мила Христова пред Fashion Lifestyle Magazine.

Мила Христова

„След този моден успех, интересът от професионалистите в бранша към мен нарасна. Тези дни подписах договори с още две престижни модни агенции в Европа. Отскоро имам профил в популярната платформа models.com, където се публикува работата на най-добрите модели, дизайнери и агенции“, добавя българският топмодел.

Мила Христова

Мила Христова

Мила Христова

Мила Христова има договори с модни агенции в Европа и във Великобритания, Дубай, Канада и Южна Африка.

Снимки:

1. Топмоделът Мила Христова.
2. – 6. Българката на корици на различни модни списания.

Фото: www.instagram.com
Прочетено: 1473 пъти                                             © Fashion Lifestyle Magazine, брой 116, Февруари 2022

„ЗЛАТЕН ГЛОБУС 2022“: ЦЕРЕМОНИЯ БЕЗ ЧЕРВЕН КИЛИМ

В продължение на години церемонията по връчването на наградите „Златен глобус“ бе с ослепителен червен килим и голямо присъствие на знаменитости. Но тази година, поради критики, отправени срещу Асоциацията на чуждестранната преса в Холивуд (малката група международни журналисти, които гласуват за наградите), наградите за 2022 г. не се излъчиха, а се превърнаха в частно събитие. На награждаването не присъстваха номинирани и публика.

Актьори и режисьори игнорираха наградите тази година, а телевизия Ен Би Си отказа да излъчи събитието. Бойкотът е последица от години на оспорвани практики на организацията, обвинявана в холивудските кръгове в редица недостатъци, вариращи от корупция до расизъм и липсата на чернокожи членове в редиците й.

Бляскавата церемония се състоя на 9 януари 2022 година в хотел „Бевърли Хилтън“, Лос Анджелис, Калифорния и по традиция обяви победителите в отделните категории. Част от носителите на наградата „Златен глобус 2022“ са: „Силата на кучето“, който спечели в категория „Най-добър филм – драма“, а режисьорът му Джейми Кемпиън взе приза в неговата област. „Най-добрият комедиен филм“ стана „Уестсайдска история“, като актрисата Рейчъл Зиглър взе наградата за „Най-добра актриса в телевизионна комедия или мюзикъл“. „Най-добрият актьор“ в същата категория за тази година е Андрю Гарфийлд с участието си в „Тик, так...Бум!“. Призът за „Най-добра анимация“ е даден на „Енканто“, а наградата за „Най-добър сценарий“ отиде при Кенет Брана за филма „Белфаст“.

В телевизионните категория „Най-добра телевизионна драма“ спечели „Наследници“, а „Най-добра телевизионна комедия“ стана „Хитрини“. За „Най-добрия лимитиран сериал, антология или телевизионен филм“ обявиха „Подземната железница“. Пълния списък може да откриете на официалния сайт на наградите „Златен глобус“. https://www.goldenglobes.com/winners-nominees

Снимки

1. Призът „Златен глобус“.

Фото: Michael Bluckner

Източници:
https://www.vogue.co.uk/arts-and-lifestyle/article/golden-globes
https://www.goldenglobes.com/winners-nominees
Прочетено: 1549 пъти                                             © Fashion Lifestyle Magazine, брой 116, Януари 2022

 ОЩЕ ПУБЛИКАЦИИ:
   БРОЙ 115: Българска модна асоциация част от нов клъстерен алианс
   БРОЙ 114: ЦЕРЕМОНИЯТА „ЗЛАТНА ИГЛА 2021“ ПРЕДИЗВИКА ИЗКЛЮЧИТЕЛЕН ИНТЕРЕС
   БРОЙ 113: НОСИТЕЛИТЕ НА ПРИЗА „БГ МОДНА ИКОНА 2021“ СА ЯРКИ ПРЕДСТАВИТЕЛИ НА ТЕАТЪРА, КИНОТО, МЕДИИТЕ, ИЗКУСТВОТО И БИЗНЕСА
   БРОЙ 113: ЕВА ГРИЙН: ФРЕНСКИЯТ ШИК В ХОЛИВУД С ГОТИЧЕСКА НОТКА
   БРОЙ 112: КОИ СА НОСИТЕЛИТЕ НА НАГРАДИТЕ „ОСКАР“ 2021?

Дрехи с отстъпка
Завивки с пух
Рокля с рисунка
 Българският портал за мода Личен сайт на Любомир Стойков Luxury Life
Другото Кино - сайтът за независимо кино сребърни бижута Capino

Модерните сайтове:   Мода - Рецепти - Домашни любимци - Свободно време - Лунна диета - Бални рокли - Дамски манта - Дамски рокли