Интригуващи предложения от Reflet на ТексТейлър Експо 2023

Интригуващи предложения от Reflet на ТексТейлър Експо 2023

Модният бранд Reflet, с дизайнер Лиа Каменова, ще вземе участие в международното изложение за текстил и мода ТексТейлър Експо 2023, което е единственото на територията на България. Изложението се  утвърди като форум на балканската текстилна, кожарска и модна индустрия, което да ги представя в световен мащаб и да подпомага техния растеж и иновация. Лиа Каменова ще представи своите тоалети на 7 октомври (събота) от 16:00 ч.

Reflet с ексклузивно участие в ТексТейлър Експо 2023

Специалната пролетна колекция “Always in a good mood” за 2024, създадена от Reflet, се състои от 12 аутфита, които включват дамски, мъжки и унисекс визии. За създаването им са използвани рециклирани материи, стари платове, нови принт платове с дизайн от Reflet и остатъчни кожи. Вдъхновен от предизвикателствата на новото време, NEO-DADA и минимализъм, брандът иска да допринесе за доброто настроение в гардероба на всеки, който иска да носи от неговите творения.

Reflet с ексклузивно участие в ТексТейлър Експо 2023

Лиа Каменова е избрала специални акценти, които освен доброто настроение, носят и празнична нотка. Цветовете на тази колекция са експресивни и любими за модния бранд. Сребристият цвят, златистият и белият ще са част от вечерните и специални рокли, а цветовете като циклама, червено, черно, сиво ще може да видите и във всекидневните облекла за улична мода.
Дрехите на Reflet ще оживеят в настроението на червеният мак, копчето на модния бранд, рециклираната кожа и ще преминат от всекидневното облекло към стилната вечерна и празнична рокля. Акцент и нещо ново в тази колекция ще е бижуто и финалната дреха, а именно булчинска рокля. Ще се презентира и цветен аутфит, вдъхновен от детска рисунка. За първи път ще участват и техни нови аксесоари и бижута, които не са показвани досега.

Reflet с ексклузивно участие в ТексТейлър Експо 2023

„Идеята на тази колекция е да покажем, че за нас граници няма. Доброто настроение е част от нашия живот, без него не можем да се справим с предизвикателствата, които животът ни поднася. Поради тази причина, ние искаме да ви зареди с него чрез нашата специална колекция, а вие да вдъхновите другите около вас с визиите, които може да облечете от Reflet”, сподели дизайнерката Лиа Каменова по случай бъдещето си участието в ТексТейлър Експо 2023.

Reflet с ексклузивно участие в ТексТейлър Експо 2023

Снимки:

1. Дизайнерката на модния бранд Reflet – Лиа Каменова.

2. – 3. Проекти на Лиа Каменова.

4.Международно изложение за текстил и мода ТексТейлър Експо 2023.
Фото: © Личен архив на Лиа Каменова
Прочетено: 639 пъти                                             © Fashion Lifestyle Magazine, брой 124, Септември 2023

УСТОЙЧИВАТА МОДА – МЛАДИТЕ ДИЗАЙНЕРИ СА НЕЙНОТО БЪДЕЩЕ

Джонатан Андерсън, основател и творчески директор на притежаваната от LVMH луксозна марка JW Anderson, каза, че младите поколения налагат темпото, когато става въпрос за устойчивост в луксозната мода.

Младите дизайнери са двигател на устойчивата мода - казва Джонатан Андерсън

По време на Глобалната среща на върха за мода в Копенхаген, която се проведе от 27 до 28 юни, Андерсън заяви, че е „вълнуващо“ да работи с млади дизайнери, които отделят голямо внимание на устойчивостта в своите колекции.

Устойчивостта е заложена в процеса на създаване на бъдещото поколение модни таланти, а съзнателните производствени методи постоянно заемат централно място в престижния конкурс LVMH Prize.

Когато Андерсън се присъединява към LVMH като творчески директор на Loewe през 2013 г., темата за устойчивостта рядко е била обсъждана по време на интервютата с дизайнерите, казва той. „Сега на всеки дизайнер, който идва на интервю, се задават тези въпроси и мисля, че това показва огромен напредък“, споделя Джонатан.

Устойчивостта е свързана с отвореност към нови идеи. През 2019 г. Андерсън стартира колекцията Eye/Loewe/Nature. Описва я като „нещо като лаборатория", в която се експериментира с по-устойчиви процеси в дизайна и производството, като например рециклиране и повторно използване.

„Когато бях в университета, никога не ни учеха да мислим за устойчивостта по този начин. Невероятно е да мога да работя по такива проекти“, казва Андерсън и добавя, че за 10 години в Loewe е видял колко много неща са се променили и колко бързо става това.

В крайна сметка, според Андерсън, устойчивостта се състои в това да бъдем гъвкави и отворени за нови идеи. Това е „вълнуващ“ процес на „разглеждане на всички тези аспекти на творчеството и намиране на решения. И не всички решения ще бъдат перфектни, но поне задавате въпроси, които никога преди не са били задавани“.
Прочетено: 879 пъти                                             © Fashion Lifestyle Magazine, брой 124, Юли 2023

 ОЩЕ ПУБЛИКАЦИИ:
   БРОЙ 123: ТЕХНИЧЕСКИ ИНОВАЦИИ И ЕСТЕСТВЕНИ ВЛАКНА ЗА УСТОЙЧИВОСТ ЕСЕН/ЗИМА 2024/25
   БРОЙ 122: Спортни Облекла и Тенденции за 2023
   БРОЙ 122: Българска модна асоциация организира успешна търговска мисия в Милано
   БРОЙ 121: 8 български фирми ще участват в търговска мисия по проекта CLOTH в Милано
   БРОЙ 120: Международно изложение за текстил и мода ТексТейлърЕкспо 2022

Дрехи с отстъпка
Завивки с пух
Рокля с рисунка
 Българският портал за мода Личен сайт на Любомир Стойков Luxury Life
Другото Кино - сайтът за независимо кино сребърни бижута Capino

Мода - Рецепти - Домашни любимци - Свободно време - Лунна диета - Бални рокли - Дамски рокли - Nixita - Print on demand clothing