ЛЕТНИЯТ ШИК

ЛЕТНИЯТ ШИК

Любомир Стойков
проф. д.н. Любомир Стойков
– Главен редактор на
“Fashion Lifestyle Magazine”

Горещият сезон през 2023-а е зареден с предизвикателства и изкушения към стила. Световните модни брандове са щедри на предложения към дамския пол. „Диор“, „Шанел“ и „Армани“ залагат на корсетите, пищната женственост и женствената пищност, черната дантела и бродираните цветя, обемите и формите типични за 60-те години на миналия век, воднистозелените, лилавите, бледосините и златните тонове, както и на визията на един от водещите персонажи на италианската Комедия дел арте. Цветовете това лято са като цветовете на сладоледа, на морето, на пясъка, на лагуната, на небесната шир… Колористичният избор е улеснен от цветовата дъга и от разкошните багри на природата.

В летните послания за мъже доминират пастелните тонове, градинарските шапки, белите потници, комбинацията на смокинг и скъсани дънки, черните дантелени ризи и еластичните панталони. Според влиятелното мъжко списание GQ, на мода през горещите месеци са широките дънки, горнищата без ръкави, костюмите без ризи. И още нещо - никакви вратовръзки! На преден план излизат изрязаните топове, които само до преди няколко години бяха привилегия на Бритни Спиърс и Кристина Агилера, а сега вече са част от хитовете в лятната мода за мъже.   

Лятото е вълшебният сезон, в който човек се радва на свободното време, забавлява се и се зарежда физически и емоционално, енергийно и ментално. Това е сезон на любовта, сезон на страстта, сезон на ярките и красиви сбъдвания. Модният дизайн и въобще модата не само, че не са безразлични към летните предизвикателства, но са най-добрите визуални средства, чрез които можем да преживеем пълноценно тези прекрасни месеци.
Прочетено: 650 пъти                                             © Fashion Lifestyle Magazine, брой 124, Юли 2023

 ОЩЕ ПУБЛИКАЦИИ:
   БРОЙ 123: БЪЛГАРСКА МОДА НА ОСКАРИТЕ
   БРОЙ 122: РАДОСТНОТО ОБЛЕКЛО
   БРОЙ 121: УНИКАЛНАТА МОДА
   БРОЙ 120: ФУТУРИСТИЧНИЯТ ШИК В МОДАТА
   БРОЙ 119: БЯЛОТО Е КРАСИВО

Дрехи с отстъпка
Завивки с пух
Рокля с рисунка
 Българският портал за мода Личен сайт на Любомир Стойков Luxury Life
Другото Кино - сайтът за независимо кино сребърни бижута Capino

Мода - Рецепти - Домашни любимци - Свободно време - Лунна диета - Бални рокли - Дамски рокли - Nixita - Print on demand clothing