ДА ПОГОВОРИМ ЗА ЛЕТНИТЕ ШАЛОВЕ

ДА ПОГОВОРИМ ЗА ЛЕТНИТЕ ШАЛОВЕ

Кирил Александров

За да избегнем употребата на хапчета против гърлобол обикновено през зимата използваме шалове. Те имат двойна функция – предпазват ни от простуда и служат като акцент за цялостната ни визия. С настъпването на горещините правилото далеч не се променя – отново търсим този аксесоар, този път обаче, само в ролята му на акцент. С Рая Андреева ви предлагаме няколко варианта на различни свежи и много цветни летни визии, постигнати единствено с помощта на шал и грим в подходящите нюанси.

Визия едно – неутрална
Преди да преминем през нашата шал-трансформация, нека представим една визия без наличието на аксесоара. Наблюдаваме грим в нежно прасковено, оранжево и щипка лилаво. Устните са неутрални в нежно розов цвят. Когато акцентираме върху очите не би следвало всеки елемент от нашата визия да е силно изразен, цветен и дефиниран. Златно правило според експертите е да има баланс между отделните елементи и цветовете.

Бонус съвет: ако обичате да носите бижута, то в никакъв случай не се лишавайте от тях. Съобразете ги спрямо отделните компоненти и цветове. Не съчетавайте например едри обици с пера в синята гама с огърлица от сребристи скъпоценни камъни. По-изчистената визия винаги дава сигурност.

ДА ПОГОВОРИМ ЗА ЛЕТНИТЕ ШАЛОВЕ

Визия две – иконична
Наблюдаваме вече наличния грим от предложение едно, съчетан с шал-забрадка. Това е иконична визия, олицетворяваща класа. Косата може да бъде вързана на кок, както и да е пусната, леко небрежна. Шалът, завързан по този начин под брадичката, образува нежна „рамка“ около лицето. Едни от най-популярните жени в исторически план са акцентирали на такава визия – Одри Хепбърн, Бриджит Бардо, Грейс Кели. Някои модни ескперти откриват предисторията на това съчетание в руските национални емблеми – матрьошките.

ДА ПОГОВОРИМ ЗА ЛЕТНИТЕ ШАЛОВЕ

Визия три – младежка
Какъв по-лесен начин да си придадем малко по-небрежна игрива визия, от това да вържем шала като диадема? Аксесоарът е подходящ за всякакви форми на косата – права, накъдрена (силно или не), на висок, нисък или небрежен кок – и с нито една от тях няма да останете незабелязана. Панделката не е задължителна, но може да бъде и точният завършек. Гримът не се променя.

ДА ПОГОВОРИМ ЗА ЛЕТНИТЕ ШАЛОВЕ

Шал-съчетанията не се изчерпват само с тези визии. Предлагаме ви следните бонус съвети:
1) Шалът може да се завърже за чантата. Отново е акцент, но тук важното е цветовете да кореспондират.
2) Шал-гривна: вместо златна, сребърна или каквато и да е друг вид гривна, използвайте шал. Получава се отново интересен, различен завършек. И най-важното – лятно и свежо е!
3) По предназначение: шал около врата. Може да е както с централна панделка, така и с позиционирана отляво или отдясно, отново въпрос на избор. Това съчетание е запазена марка на френските дами.

Каквото и да изберете, никога не забравяйте двете златни правила: 1) Носете това, което подхожда най-много на вашата личност и темперамент, в противен случай ще изглеждате странно, дори за близките си; 2) Съчетавайте разумно цветовете – не бива да правите комбинации от поначало цветово несъвместими компоненти.

Снимки:
1. – 3. Рая Андреева демонстрира различни визии с помощта на шал.
Фото: Кирил Александров
Грим: Кирил Александров
Прочетено: 2478 пъти                                             © Fashion Lifestyle Magazine, брой 102, Юли 2019

 ОЩЕ ПУБЛИКАЦИИ:
   БРОЙ 101: СЕВДАЛИНА ДЯКОВА ПРЕОТКРИВА ЕКЗОТИКАТА НА МОДЕРНИЯ ТЮРБАН
   БРОЙ 99: 5 ПРАВИЛА ЗА КАЧЕСТВЕНА ГРИЖА ЗА ДАМСКИТЕ ОБУВКИ
   БРОЙ 98: НАЙ-СЕКСИ ЧАНТАТА ОТ КРАЯ НА 90-ТЕ СЕ ЗАВРЪЩА
   БРОЙ 97: HOGL ВПЕЧАТЛЯВАТ С ИЗЧИСТЕН ДИЗАЙН И ВИСОКО КАЧЕСТВО
   БРОЙ 96: НЕЙНО ВЕЛИЧЕСТВО ШАПКАТА – КРАЛИЦА НА МОДНИЯ ГАРДЕРОБ

Дрехи с отстъпка
Завивки с пух
Рокля с рисунка
 Българският портал за мода Личен сайт на Любомир Стойков Luxury Life
Другото Кино - сайтът за независимо кино

Модерните сайтове:   Мода - Рецепти - Домашни любимци - Свободно време - Лунна диета - Бални рокли - Дамски манта - Дамски рокли