АЛБЕРТО ВЕДЕЛАГО ЗА АКСЕСОАРИТЕ В МЪЖКИЯ ГАРДЕРОБ

АЛБЕРТО ВЕДЕЛАГО ЗА АКСЕСОАРИТЕ В МЪЖКИЯ ГАРДЕРОБ

Италианският дизайнер и стилист създава мъжко облекло по мярка, съобразено с личността и дава персонални съвети за стил на мъже от различни точки по света. Какви са според Maestro di eleganza Алберто Веделаго тайните на елегантността, свързани с аксесоарите? Кой аксесоар има най-голямо значение за мъжката визия? Как се съчетават правилно обувки, колан, чорапи, часовник, очила – съветва Алберто Веделаго.

„Аксесоарите са кошмар за мъжете. Това е в резултат на мисълта, че смяната на един аксесоар може да промени цялостно стила и визията на костюма.“

Обувките

Обувките са много пренебрегвани от мъжете, а всъщност, те са от най-голямо значение за визия. Препоръчително е да бъдат ръчно изработени от телешка кожа и с подметка от естествен каучук – материали, които позволяват на крака да диша.

Черната обувка с връзки е консервативна и по-формална, докато кафявата, с или без връзки, е по-спортна и подходяща за всекидневни ситуации. Бежовото и синьото като цветове, както и велурът като материал са подходящи за топлите месеци.

КОЯ Е ДОНАТЕЛА ВЕРСАЧЕ?

Коланът

Добре е коланът и обувките да са изработени от един и същ материал. Например комбинацията от крокодилски колан и обувки „Кларкс“ не допринася много за стилна визия на притежателя си.

Ако обувките са цветни, тогава коланът не трябва да бъде в същият цвят. И обратното – ако изберете цветен колан, съчетайте го с черни обувки.

Вратовръзката

Обикновеният възел е най-добрият избор. Тъй като са много големи, възлите тип „Уиндзор“ вече не са на мода, освен ако не са използвани за много официален повод (нищо чудно, че носят името на английският херцог).

КОЯ Е ДОНАТЕЛА ВЕРСАЧЕ?

Кърпичката

Джобната кърпичка се съчетава добре с официален костюм. В този случай тя трябва да е изработена от по-твърда материя и е най-добре да бъде издърпана над джоба. Когато е съчетана със спортни сака, кърпичката трябва да бъде сгъната в формата на триъгълник.

КОЯ Е ДОНАТЕЛА ВЕРСАЧЕ?

Ръкавелите

Риза с копчета за ръкавели придава застаряващ вид на притежателя си. Ако ръкавелите се носят правилно, обаче, могат да придадат характер с доза „маниер“.

КОЯ Е ДОНАТЕЛА ВЕРСАЧЕ?

Часовникът

Моят съвет е да не носите прекалено изпъкващ часовник с елегантен костюм. Ако е винтидж, това би било много по-добър избор. А защо не и джобен часовник?

КОЯ Е ДОНАТЕЛА ВЕРСАЧЕ?

Очилата

Най-добре е очилата да си отиват с костюма. Например цветните рамки биха си отивали с оранжево сако.

КОЯ Е ДОНАТЕЛА ВЕРСАЧЕ?

Снимки:
1. Алберто Веделаго във Венеция.
Фото: © Архив на Алберто Веделаго/ © ACCADEMYA
2. Алберто Веделаго с обувки, създадени от „Академия“ (ACCADEMYA).
Фото: Личен архив на Маурицио Санджинето / „Академия“ (ACCADEMYA)
3. – 6. Избрани моменти от лекция на Алберто Веделаго.
Фото: In Life

Източник: Vedelago, Alberto. Return ticket to suit and tie. Italy, 2015.


Прочетено: 3129 пъти                                             © Fashion Lifestyle Magazine, брой 103, Октомври 2019

ИРИНА САРДАРЕВА С ПРЕСТИЖНА НАГРАДА В МЕЖДУНАРОДЕН КОНКУРС ЗА ДИЗАЙН НА ШАПКИ

Ивана Стоянова

Ирина Сардарева спечели втора награда в най-престижната категория на XXVI международен фестивал и съпровождащия го конкурс за дизайн на шапки за 2019-та в столицата на шапките във Франция – Косад. В него участваха над 50 известни дизайнера от целия свят с над 130 шапки. В основната и най-престижна категория представените шапки бяха над 80, а Ирина Сардарева спечели с модела “Royal Ascot“ –модерна версия на класическа дамска шапка за конни състезания с голяма периферия.

Това не е първият успех на именитата ни дизайнерка на световната сцена – преди две години тя спечели първа награда в раздел „Тенденции“ в XXIV-тото издание на същия конкурс.

ИРИНА САРДАРЕВА С ПРЕСТИЖНА НАГРАДА В МЕЖДУНАРОДЕН КОНКУРС ЗА ДИЗАЙН НА ШАПКИ

Международният фестивал в Косад се организира вече 26 години, а Ирина Сардарева е единственият български дизайнер на шапки, който представя страната ни от 2016 година насам. В журито на конкурса са били корифеи на шапкарското изкуство като Филип Трейси, Стивън Джоунс, Бруно Легерон и лица от модната индустрия като Юри Уатанабе.

Градчето Косад е известно като столицата на шапките, където в края на 18 век е започнало производството на известните сламени шапки Canotier или по-известни у нас като „гарсонетки“. Производството им достига до 11 милиона в началото на миналия век, когато регионът става лидер в Европа в производството на този аксесоар.

ИРИНА САРДАРЕВА С ПРЕСТИЖНА НАГРАДА В МЕЖДУНАРОДЕН КОНКУРС ЗА ДИЗАЙН НА ШАПКИ

Снимки:
1. Ирина Сардарева на финала на конкурса.
2. Модел с шапка на дизайнерката Ирина Сардарева.
Прочетено: 2339 пъти                                             © Fashion Lifestyle Magazine, брой 103, Октомври 2019

 ОЩЕ ПУБЛИКАЦИИ:
   БРОЙ 102: ДА ПОГОВОРИМ ЗА ЛЕТНИТЕ ШАЛОВЕ
   БРОЙ 101: СЕВДАЛИНА ДЯКОВА ПРЕОТКРИВА ЕКЗОТИКАТА НА МОДЕРНИЯ ТЮРБАН
   БРОЙ 99: 5 ПРАВИЛА ЗА КАЧЕСТВЕНА ГРИЖА ЗА ДАМСКИТЕ ОБУВКИ
   БРОЙ 98: НАЙ-СЕКСИ ЧАНТАТА ОТ КРАЯ НА 90-ТЕ СЕ ЗАВРЪЩА
   БРОЙ 97: HOGL ВПЕЧАТЛЯВАТ С ИЗЧИСТЕН ДИЗАЙН И ВИСОКО КАЧЕСТВО

Дрехи с отстъпка
Завивки с пух
Рокля с рисунка
 Българският портал за мода Личен сайт на Любомир Стойков Luxury Life
Другото Кино - сайтът за независимо кино сребърни бижута Capino

Модерните сайтове:   Мода - Рецепти - Домашни любимци - Свободно време - Лунна диета - Бални рокли - Дамски манта - Дамски рокли