ОСНОВНИ АКЦЕНТИ В ГРИМА ПРЕЗ 2021 Г.

ОСНОВНИ АКЦЕНТИ В ГРИМА ПРЕЗ 2021 Г.

Даяна Балчева

Гримът е един от най-добрите приятели на всяка дама. Помага за подчертаване на естествената  красота, действа добре на самочувствието и създава усещане за самоувереност.

Грим

Предвид ситуацията около  Covid-19 и въведените противоепидемични мерки, начинът на живот на всички нас се промени, станахме по-малко комуникативни, отделяме повече от времето си пред компютрите и телефоните си, стоим по-често вкъщи, избягваме големите компании и някак си станахме по-прозрачни пред самите себе си. Все по-рядко изпитваме нужда от показност и одобрение от околните.
Промениха се и навиците в полагането на грижи за външния вид, ако допреди пандемията вълнението беше за това какъв фон дьо тен ще си купя, то определено през 2020 г. се научихме да използваме серуми, кремове и като цяло полагането на ежедневна грижа за кожата стана по-честа практика, отколкото гримирането.

Грим

Макар и носенето на маска да стана част от всекидневието ни, не е задължително дамите да спрат да се глезят, творейки върху лицата си. Предвид това, че по-голямата част от времето си прекарваме вкъщи, води до усещане за еднообразие, именно, за да разчупят сивата действителност, бюти гурутата препоръчват да се експериментира с грима. Според експертите сега е моментът за научаване на нови техники и трикове чрез разчупване на стереотипите.

Ето и къде се поставят акцентите в грима, когато става въпрос за всекидневен грим, които ще са характерни през 2021 година:

Нежно подчертана, натурално изглеждаща кожа
Ако през 2020 г. рядко сте слагали грим и кожата ви си е починала, то сега е моментът да развихрите твореца в себе си. През 2021 г. не се залага на фон дьо тени с високо покритие, нито на силно контуриране и прекалено бляскав хайлайт. Предвид честото покриване на лицето със защитна маска, което до някаква степен влияе зле на кожата – по-често се забелязват запушени пори, поява на пъпки и др., се препоръчва използването на фон дьо тени с умерено до ниско покритие, залага се на натурално изглеждаща кожа с използване на минимум продукт.
Забелязва се тенденция веждите да са добре оформени и плътно запълнени. За предпочитане са естествените визии, но и небрежното им подчертаване и попълване с молив не е грешка.

Грим

Очна линия, опушен грим с пастелни цветове и прави линии върху очите
Очите винаги са били и остават, онова което ти говори, когато погледнеш някого. Именно заради това през тази година се акцентира върху тях. Красивата, наситено черна очна линия остава класика, а за предпочитане е формата й да е на класическата очна линия от 90-те години.  Ако през 2019 г. се наблягаше на сенки с ярки, неонови цветове, сега те са в пастелената гама, а гримът с тях е опушен. Няма да сбъркате, ако заложите на бебешко синьо или маслено зелено. Можете спокойно да играете с цветовете, целта е окото да изпъкне, използвайте всички подходящи цветове за подчертаване на вашите очи.

Грим

По-смелите и креативни дами могат да опитат пресъздаването на  грим с графики и прави линии върху очите си. Този тренд стана популярен в Instagram сред млади момичета, които в знак на протест, че прикриват с маски лицата си, започнаха да рисуват фигури върху единствената част от лицето видима за околните, когато носим маска, а именно очите. За предпочитане е, ако се правят прави линии, напомнящи на геометрични фигури, те да бъдат изработени с бяла очна линия или цветна – например синя или лилава. Този тип грим е сложен за изработка, но със сигурност носейки го ще се чувствате забелязана.

Грим

Обемни и извити мигли – котешко око
Дългите, извити черни мигли правят всеки грим напълно завършен. През 2021 г. се залага на обема. За предпочитане е наситена черна спирала или носене на изкуствени мигли. Все по-често се забелязва, носенето на цветни спирали от страна на дамите, като тя се използва за още по-силен акцент върху очите.

Грим

Матови дълготрайни червила за устните
Сочните и големи устни, които са толкова желани предимно сред младите дами, остават в историята, не е нужно да използваме молив за очертание и глос, тъй като най-вероятно те ще останат по-дълго върху маската ви, отколкото върху устните, където по принцип трябва да стоят. За устните се залага основно на лекото подчертаване, без излизане от контура им. За предпочитане е използването на  матови дълготрайни червила, за да е сигурно, че продуктът  ще се задържи, дори и след като поставите предпазна маска върху лицето си.

Снимки:
1. Грим с акцент в очите с аксесоар маска.
Фото: https://www.pinterest.com/pin/84724036729350822/
2. Естествена натурална кожа.
Фото: https://www.instagram.com/p/B8rqRKOocFm/
3. Лек опушен грим с акцент обемни мигли.
Фото: https://www.instagram.com/p/CLkMzhiBSdB/
4. Очна линия с акцент цветни сенки.
Фото: https://www.pinterest.com/pin/541980136413988223/
5. Цветна очна линия с акцент цветна спирала.
Фото: https://www.instagram.com/p/CKuPcQ7nvlq/
6. Устни с матово червило.
Фото: https://www.instagram.com/p/CLl1gf0geC9/ 
Прочетено: 667 пъти                                             © Fashion Lifestyle Magazine, брой 111, Март 2021

 ОЩЕ ПУБЛИКАЦИИ:
   БРОЙ 110: НЕУСПЕШНА ЛАЗЕРНА ЕПИЛАЦИЯ ПОРАДИ ГРЕШКА НА КЛИЕНТА
   БРОЙ 110: Съвети за упражнения за отслабване, с които лесно да се извае мечтана фигура
   БРОЙ 109: Подарете си приказна почивка в спа хотел в планината
   БРОЙ 108: ДЕСИ БАНОВА-ПЛЕВНЕЛИЕВА E ТАЗГОДИШНOТО ЛИЦЕ НА КАМПАНИЯТА ЗА ПРОФИЛАКТИКА НА ДЕТСКОТО ЗРЕНИЕ НА KWIAT
   БРОЙ 107: ЛЯТНА МАГИЯ ОТ ЦВЕТОВЕ ПРИ НОКТИТЕ

Дрехи с отстъпка
Завивки с пух
Рокля с рисунка
 Българският портал за мода Личен сайт на Любомир Стойков Luxury Life
Другото Кино - сайтът за независимо кино

Модерните сайтове:   Мода - Рецепти - Домашни любимци - Свободно време - Лунна диета - Бални рокли - Дамски манта - Дамски рокли