НОВАТА КОЛЕКЦИЯ НА „ЖЕНИ СТИЛ” Е ДОСТЪПНА ОНЛАЙН

НОВАТА КОЛЕКЦИЯ НА „ЖЕНИ СТИЛ” Е ДОСТЪПНА ОНЛАЙН

Силвия Тодорова

Във връзка с въведеното извънредно полoжение бутик  „Жени Стил" ще остане затворен за неопределено време. Въпреки това екипът на бутика остава на разположение и приема поръчки онлайн  на  сайта: www.jenistyle.com. Там може да бъде разгледана и новата пролетно-лятна колекция на модна къща „Жени Стил” с 30%  намаление. Поръчки могат да се правят и на следните телефони: 0888 555 155 и 0889 606 099. Доставките  ще бъдат безплатни, като плащането на облеклата може да бъде извършено чрез наложен платеж или по банков път.

Жени стил

Жени стил

Жени стил

Жени стил

Жени стил

Жени стил

Снимки:

1. – 6. Предложения на модна къща „Жени Стил”

Фото: © Дилян Марков
Прочетено: 987 пъти                                             © Fashion Lifestyle Magazine, брой 106, Април 2020

ИНА АССА СТАНА ДИЗАЙНЕР НА ГОДИНАТА

Силвия Тодорова

* Йоанна Драгнева закри ревюто на „Credo” по време на „Златна игла 2020”

Ина Асса получи най-престижното отличие за мода в България – „Златна игла 2020” в категория „Дизайнер на годината”. В церемонията по нейното награждаване участваха проф. Любомир Стойков – председател на Академията за мода и Светослав Колчагов –дизайнер на годината за 2016-та, който връчи на Ина Асса статуетката „Златна игла”. При получаването на наградата дизайнерката сподели:

Ина Асса

Ина Асса

Ина Асса

Ина Асса

Ина Асса

„Бих искала да благодаря на Академията за мода и на проф. Стойков за високото признание! За мен е наистина огромна чест да съм тук тази вечер. Още повече, че аз наистина избрах да се върна в България и не съжалявам нито за момент. Не мога да пропусна и семейство Ковачеви, които ми дадоха огромния шанс да покажа на какво съм способна, като правя всеки Божи ден колекцията на модна къща „Credo”. За мен е удоволствие и още веднъж ви благодаря! А тази награда я посвещавам на моя новороден син Алекс.”

Ина Асса

Ина Асса

Ина Асса

Ина Асса

Ина Асса

Витаеща в облаците, летяща на балон, невъобразимо рошава, изтънчено нисичка, несравнима ентусиастка, неописуема пътешественичка – това са само малка част от нещата, с които може да се опише Ина Асса. Тя е възпитаничка на най-известното и старо училище за мода „Есмод Париж” (“Esmod Paris”). Трупа опит и вдъхновение като част от екипите на известни имена в модата като Пако Рабан, Живанши, Ели Сааб и Сидони Ларизи. Ина Асса е главен дизайнер на Българска национална телевизия и също така създава голяма част от колекциите бизнес облекло на модна къща „Credo” Тя е дизайнер и на собствена линия дамски дрехи „Мадмоазел Кредо бай Ина Асса” (Mademoiselle Credo by Ina Assa).  Облеклата в тази линия са в романтично делови стил, ярки цветове, ефирни естествени материи и мирис на френски шик. Муза на дизайнерката за нейната линия облекла е поппевицата и актриса Йоанна Драгнева, която беше специален гост и на дефилето на „Credo” по време на „Златна игла 2020”.

Ина Асса

Ина Асса

Ина Асса

Специално за ревю-спектакъла на Академията за мода Ина Асса представи линия класически модели в черно и бяло. Отправни точки в нейните креативни търсения са максимата на Ив Сен Лоран: „Няма друго черно освен ЧЕРНОТО“, неговият смокинг, Катрин Деньов в „Дневна красавица“, изтънченият стил на Жаклин Кенеди и 60-те години, както и напластяванията с черна боя на френския художник Пиер Сулаж. Дизайнерката залага винаги на естествени материи и минималистичен стил в комбинация с малко френски шик.
Освен дизайнер на облекло, Ина Асса е автор и на аксесоари. Пример за емблематично бижу в колекциите й е брошката. Нейна брошка, представляваща стилизирана шевица, бе подарена от българската президентска двойка на британската кралица Елизабет II.

Ина Асса

Ина Асса

Ина Асса

„Златна игла 2020“  се реализира с любезното съдействие на: „Лаваца“, „Банка ДСК“, A1, хотел „Рамада София”, „Ситроен“, „Агресия“, Selena ES, Balmain Hair Couture, Sagax, Vinopoly, MAC Cosmetics, Desizo Monni, „Неделя“, хотел „Самоков“ и „Жарден флорист“.

Снимки:

  1. Ина Асса – „Дизайнер на годината“ за 2020-та.
  2. Ина Асса и проф. Любомир Стойков.
  3. Светослав Колчагов, Ина Асса и проф. Любомир Стойков (от ляво надясно).
  4. – 13. Предложения на модна къща „Credo” с дизайнер Ина Асса, представени по време на ревю-спектакъла „Златна игла 2020”.

14. Йоанна Драгнева беше специален гост и на дефилето на „Credo” по време на „Златна игла 2020”.
15. Ина Асса, Йоанна Драгнева и моделите, които показаха предложенията на на модна къща „Credo”
16. Финал на ревюто на модна къща „Credo”

Фото: © Хайлайф / Академия за мода: от 6 до 10, 12, 16
Фото: © Антон Марков / Академия за мода: от 1 до 5, 11, от 13 о 15
Прочетено: 1005 пъти                                             © Fashion Lifestyle Magazine, брой 106, Април 2020

ГАЛЕНА, БОРЧЕ РИСТОВСКИ И ДОРБОМИР КИРЯКОВ ПОЛУЧИХА ПРЕСТИЖНАТА НАГРАДА „ЗЛАТНА ИГЛА”

Силвия Тодорова

* Beyond стана модна къща на годината за 2020-та

Създателите на Beyond – Борче Ристовски, Дорбомир Киряков и Галена получиха приза „Златна игла 2020” в категория „Модна къща на годината“. В церемонията по тяхното награждаване участваха проф. Любомир Стойков – председател на Академията за мода,  дизайнерката София Борисова – трикратен носител на приза „Златна игла” и Зорница Димитрова – оперативен директор на търговската марка „Десизо Мони” – модна къща на годината за 2019-та.

Beyond

Beyond

Beyond

Beyond

Beyond

При получаването на наградата Галена сподели:„Това ни е първата награда и аз се вълнувам. Така съм се вълнувала само, когато получавах моята първа награда за певица на годината. Като най-малко срамежлива в нашето трио искам да благодаря за това, че след толкова много години тази вечер правим дебют и в ръцете си държа наградата за модна къща на годината, благодарение на вас и на Академията за мода. Нека да ги аплодираме! Обичам такива събития. И на първо място искам да благодаря на моите приятели и партньори – Борче Ристовски и Добромир Киряков! Хубава вечер и бъдете здрави!”.

Beyond

Beyond

Beyond

Beyond

Beyond

Специално за ревю-спектакъла на Академията за мода създателите на Beyond представиха селектирана колекция на модната къща. Борче Ристовски, Добромир Киряков и Галена показаха официални рокли с бляскав и женствен стил в класически цветове и линии с ръчно изработени бродерии и детайли. Колекцията демонстрира контрастът между романтичното и драматичното, който е в ДНК-то на бранда.

Beyond

Beyond

Beyond

Beyond

Beyond

„Златна игла 2020“  се реализира с любезното съдействие на: „Лаваца“, „Банка ДСК“, A1, хотел „Рамада София”, „Ситроен“, „Агресия“, Selena ES, Balmain Hair Couture, Sagax, Vinopoly, MAC Cosmetics, Desizo Monni, „Неделя“, хотел „Самоков“ и „Жарден флорист“.

Beyond

Beyond

Beyond

Beyond

Beyond

Снимки:

  1. Създателите на модна къща Beyond – Дорбомир Киряков, Галена и Борче Ристовски (от ляво на дясно).
  2. Борче Ристовски, проф. Любомир Стойков, Галена и Дорбомир Киряков (от ляво на дясно).
  3. Дорбомир Киряков, Галена, Зорница Димитрова, Борче Ристовски, проф. Любомир Стойков и София Борисова (от ляво на дясно).
  4. – 15. Предложения на модна къща Beyond, представени по време на ревю-спектакъла „Златна игла 2020”.

16. Дорбомир Киряков, Галена и Борче Ристовски заедно с моделите, които представиха колекцията на Beyond по време на „Златна игла 2020”.
17. Галена по време на „Златна игла 2020”.
18. Моделите, които представиха колекцията на Beyond по време на „Златна игла 2020”.
19. Галена и проф. Любомир Стойков.
20. Проф. Любомир Стойков, Галена и Кирил Чалъков (от ляво на дясно).

Фото: © Виктория Сиракова: снимки от 1 до 6, 13, 14, 15, 17, 18 и 20
Фото: © Хайлайф / Академия за мода: снимки от 7 до 12 и 16
Фото: © Антон Марков / Академия за мода: снимка 19
Прочетено: 1005 пъти                                             © Fashion Lifestyle Magazine, брой 106, Април 2020

ПОКАЗАХА УНИКАЛНА МОДА НА РЕВЮ-СПЕКТАКЪЛА НА „ЗЛАТНА ИГЛА 2020“

Силвия Тодорова

* Дизайнери и модни къщи представиха впечатляващи колекции

Пищен ревю-спектакъл на Академията за мода показа актуални колекции, селектирани специално за официалното събитие по повод връчването на наградите „Златна игла 2020“.
Дефилетата откри трикратната носителка на „Златна игла“ на Академията за мода  София Борисова с избрани творения от най-новата си колекция „Пътуване във времето“ за модна къща Romantika Fashion. Колекцията носи духа на 19-ти век и е вдъхновена от приказния замък „Нойшванщайн“ в Бавария. Тоалетите са с модерен силует, изработени от прецизно подбрани естествени материи от шифон и жоржет, комбинирани с изключително скъпи дантели, обшити с камъни „Сваровски“, вълна с памук и жакард, втъкани с велвет и лимитирани аксесоари към тях в неоготически стил.

Златна игла

Златна игла

Златна игла

Златна игла

Аксел Харди – носител на „Златна игла 2019“ в категория „Модна иновация“, представи колекция „Екзотичен шик", с която затвърждава своята концепция за екологична, индивидуална, нестандартна и в същото време комфортна мода. Обединени са типичните за стила на Аксел Харди – авангардни ръчни плетива, брандиран златист жакард и пачуърк. Един от акцентите е поставен върху мултифункционални безшевните рокли. За първи път беше представена и новата линия аксесоари „Органик“.

Златна игла

Златна игла

Златна игла

Златна игла

Диляна Матеева, дизайнер на модния бранд Art.Look, представи колекция „Чистотата на добротата“, вдъхновена от милосърдието и делата на Майка Тереза. Препратка към добрата и състрадателна страна на човека са ръчно изрисуваните символи: ръце, даващи любов, бели птици, крила и пера. Силните цветове: синьо, цикламено, червено и бяло са съчетани с нежни материи – еко кожа, памук, коприна и кадифе. В колекцията присъстват разкроени и прави поли с класическа линия, вталени сака, панталони и гащеризони с прав и разкроен силует.

Златна игла

Златна игла

Златна игла

Златна игла

Ирена Велковска – дизайнер на модна къща Estrella Couture, представи избрани предложения от официална колекция “Royal Orchid“ и булчинска колекция “White Blossom“. Aвторскитe облекла са изработени от ексклузивни италиански и френски материи и аксесоари с елегантен, изчистен силует и комфортни кройки. Специален гост на дефилето на Estrella Couture за беше известната певица Кристина Димитрова.

Златна игла

Златна игла

Златна игла

Златна игла

Terry`s Fashion Style с дизайнер-художник Тери Караиванова показа избрани и най-нови предложения от колекция „Цветя и пеперуди" с официални и абитуриентски облекла. Тери Караиванова придава уникалност на идеите си с различни техники от декупажа и изобразителното изкуство. За нейния стил е характерно рисуването както на платове, така и върху вече готови дрехи. Роклята, с която започна дефилето на дизайнерката е представена на червения килим по време на Оскарите през 2018-та година от актрисата Мариета Мелроуз.

Златна игла

Златна игла

Златна игла

Златна игла

Модна къща „Бандерол“ с дизайнери Десислава и Никола Карадамянови прикова вниманието с колекция “Moonlight“ 2020 с бутикови дамски рокли и мъжки костюми, вдъхновени от лунното сияние.За роклите с оригинален дизайн е използвана селекция от луксозни материи – американски и руски сатен и пищни дизайнерски дантели. Елегантните мъжките костюми са с подчертан „слим фит“ силует от естествени материи. Множество аксесоари допълват визиите с усещане за  лукс и комфорт.

Златна игла

Златна игла

Златна игла

Златна игла

Елена Златева – носител на приза „Златна игла 2018“ за „Най-добър млад дизайнер“, представи колекция “Over the Rainbow“, която е изцяло ръчно изработенa. Екстравагантните предложения са с кройки с изразени обеми и силуети на пеперуди и крила. Интерес заслужават асиметрично драпирани елементи. Погледът е привлечен от бродериите върху прозрачни материи, а фино инкрустирани пайети и мъниста се отразяват върху преливащи цветове.  

Златна игла

Златна игла

Златна игла

Златна игла

Специално за тазгодишното издание на наградите „Златна игла” словенският бижутериен бранд „Златарна Цèлье“ представи последната си фотосесия с Илияна Раева и най-новата си лимитирана колекция „Баланс“. Всяко бижу е ръчно изработено в 175 броя. Използвани са 14-каратово бяло и розово злато с диаманти. Уникалните дизайни са съвременната интерпретация на баланса между душа и тяло. Водещата на събитието Гери Дончева дефилира, за да представи бижутата от „Златарна Цèлье“, с които тя самата блестеше – уникално колие от колекция “Imperial“ в бяло злато с 45 диаманта, съчетано с накити от колекция “Iconic“, които допълваха визията й със стил и класа.

Златна игла

Златна игла

Златна игла

Златна игла

Ревю-спектакълът закри Радослава Лазарова – носител на „Златна игла 2019“ за „Най-добър млад дизайнер”. Тя представи за първи път рокли уникати от булчинска колекция “Impressions“ 2021 с емблематичните за модна къща „Блинк“ авторски дантели, създадени по нейн дизайн.

Подготовката на ревю-спектакъла по повод годишните награди на Академията за мода беше поверена на Боян Караиванов. За прическите на манекените и водещата се погрижи коафьорски екип на Selena ES, официален представител за България на Balmain Hair Couture. Професионалните гримьори от MAC Cosmetics отговаряха за грима. А на финала на събитието гостите се насладиха на изискан коктейл с напитки от фирма Sagax – вносител на премиум и висок клас вина, спиртни напитки и гурме продукти от цял свят, които могат да бъдат намерени в луксозната верига магазини Vinopoly в София и Варна. Вкусните изкушения на сладкарници „Неделя" елегантно допълниха коктейла за вечерта. 

Златна игла

Златна игла

Златна игла

Златна игла

Всички гости на събитието бяха символично „посрещнати“ и „изпратени“ на входа на хотел „Рамада София“ от високотехнологичния автомобил с изразителен и модерен дизайн – Ситроен C5 Aircross.  Водещата Гери Дончева блестеше на модния подиум с уникални рокли – дело на дизайнерката Радослава Лазарова.

„Златна игла 2020“  се реализира с любезното съдействие на: „Лаваца“, „Банка ДСК“, A1, хотел „Рамада София”, „Ситроен“, „Агресия“, Selena ES, Balmain Hair Couture, Sagax, Vinopoly, MAC Cosmetics, Desizo Monni, „Неделя“, хотел „Самоков“ и „Жарден флорист“.

Златна игла

Златна игла

Снимки:
1 – 2. Предложения от колекция „Пътуване във времето“ на модна къща Romantika Fashion с дизайнер София Борисова.
3.  София Борисова заедно с моделите, които представиха нейната колекция.
4. – 6. Предложения от колекция „Екзотичен шик" с дизайнер Аксел Харди.
7. – 8. Предложения от колекция „Чистотата на добротата“ на модния бранд Art.Look с дизайнер Диляна Матеева. 
9. Диляна Матеева заедно с моделите, които представиха нейната колекция.
10. – 11. Предложения на модна къща Estrella Couture с дизайнер Ирена Велковска.
12. Ирена Велковска и певицата Кристина Димитрова – специален гост на дефилето на Estrella Couture.
13. – 14. Предложения от колекция „Цветя и пеперуди" на Terry`s Fashion Style с дизайнер-художник Тери Караиванова.
15. Тери Караиванова заедно с моделите, които представиха нейната колекция.
16. – 17. Предложения от колекция “Moonlight“ 2020 на модна къща „Бандерол“ с дизайнери Десислава и Никола Карадамянови.
18. Десислава и Никола Карадамянови заедно с моделите, които представиха колекцията на „Бандерол“.
19. – 20 Предложения от колекция “Over the Rainbow“ с дизайнер Елена Златева
21. Елена Златева заедно с моделите, които представиха нейната колекция.
22. – 23. Водещата Гери Дончева демонстрира бижута на „Златарна Цèлье“.
24. – 25. Предложения от колекция “Impressions“ 2021 модна къща „Блинк“ с дизайнер  Радослава Лазарова.
26.  Радослава Лазарова заедно с моделите, които представиха нейната колекция.
27. Светослав  Колчагов – дизайнер на годината за 2016-та и проф. Любомир Стойков.
28. Есил Дюран и проф. Любомир Стойков
29. Радослава Лазарова и Гери Дончева, облечена с рокля на модна къща „Блинк“.
30. Виолина Маринова и проф. Любомир Стойков.
31. София Борисова и дъщеря й Доротея Борисова.
32. Боряна Баташова беше сред гостите на събитието.
33. Максим Бехар и проф. Любомир Стойков.
34. Дизайнерите на модна къща „Бандерол“ – Десислава и Никола Карадамянови.
35. Марин Йотов, проф. Любомир Стойков и Кристияна Конярска (от ляво на дясно).
36. Цвети Радойчева и проф. Любомир Стойков.
37. Гери Дончева позира пред автомобила Ситроен C5 Aircross до входа на хотел „Рамада София“.
38. Проф. Любомир Стойков – председател на Академията за мода.

Фото: © Антон Марков / Академия за мода: от 1 до 27
Фото: © Хайлайф / Академия за мода: от 28 до 38
Прочетено: 1081 пъти                                             © Fashion Lifestyle Magazine, брой 106, Март 2020

 ОЩЕ ПУБЛИКАЦИИ:
   БРОЙ 105: АКСЕЛ ХАРДИ ИЗНЕНАДВА С МЪЖКА ЛИНИЯ ПЛЕТИВА
   БРОЙ 104: АКАДЕМИЯТА ЗА МОДА С БЛЯСКАВ РЕВЮ-СПЕКТАКЪЛ ПРЕДИ КОЛЕДА
   БРОЙ 104: ЕКСКЛУЗИВНО РЕВЮ В ЛУКСОЗНИЯ БУТИК НА DESIZO MONNI
   БРОЙ 104: АКСЕЛ ХАРДИ ПРЕДСТАВЯ ИЗЦЯЛО БЕЗШЕВНА КОЛЕКЦИЯ С 0 % ОТПАДЪК
   БРОЙ 104: АКАДЕМИЯТА ЗА МОДА ЩЕ ПРЕДСТАВИ УНИКАЛЕН РЕВЮ-СПЕКТАКЪЛ ЗА "БГ МОДНА ИКОНА 2019"
   БРОЙ 104: "БГ МОДНА ИКОНА 2019": НОМИНАЦИИ НА АКАДЕМИЯТА ЗА МОДА

Дрехи с отстъпка
Завивки с пух
Рокля с рисунка
 Българският портал за мода Личен сайт на Любомир Стойков Luxury Life
Другото Кино - сайтът за независимо кино

Модерните сайтове:   Мода - Рецепти - Домашни любимци - Свободно време - Лунна диета - Бални рокли - Дамски манта - Дамски рокли