Драматизъм и кукленско излъчване в летния грим

Драматизъм и кукленско излъчване в летния грим

Драматизъм и кукленско излъчване в летния гримКонтрастът, наблюдаван в модните тенденции при прическите, може да бъде открит също така и при грима: някои от визиите са изключително драматични, почти театрални, а други са по-близки до всекидневните.

Характерните за лято 2008 отличителни елементи се движат в широк диапазон: от подчертана артистична визия, подсилваща дълбочината на погледа, до грим, който напомня за момичето-кукла.
Fashion Lifestyle Magazine ви представя четирите основни тенденции в грима за лято 2008, подбрани и препоръчани от експертите на P&G Beauty.

Романтичен натюрел
Женствената визия на косата е допълнена от безупречен, перфектно матиран тен на лицето. Романтичният акцент е изразен с помощта на бял молив, използван върху вътрешната линия на долния клепач, поставен, за да пресъздаде романтично мечтателен поглед и усещане за по-големи очи като на кукла. Гримът е в земни тонове – бежово и светлокафяво, с ореол около окото за уголемяващ ефект. За да се подчертае по-силно стила на тази тенденция, се прибягва до по-студени тонове - сиви и тъмнокафяви.

Драматизъм и кукленско излъчване в летния гримИзползва се малко спирала върху горния клепач в ъгъла на окото. Веждите са добре оформени, боядисани в меки тонове. Добре е устните да бъдат в естествени, плодови нюанси, като очертаването на контура им е с бял перлен молив. За повече експресивност се добавя малко светъл гланц по средата на долната устна.
Тенденцията се среща в колекциите на Виктор и Ролф и Нина Ричи.

Перфектeн тен
Гримът е максимално опростен. Вариантите при очите са няколко: изцяло без грим, с дискретна линия върху вътрешната страна или пък с тъмен цвят в долната линия на клепача. Веждите са много добре сресани. Тенът на лицето е перфектен, много естествен, леко блестящ около скулите и челото. Може да се използва само малко гланц за устните. Дизайнери, които прибягват до тази тенденция са Долче и Габана, Келвин Клайн и Стела Маккартни.

Драматизъм и кукленско излъчване в летния гримИзразителeн поглед
Тенденцията включва изключително женствен грим с препратки към 70-те години. Непреувеличени, женствени линии, повдигнати навън, са добавени към окото. Драматичният поглед е подсилен чрез цветен акцент във вътрешния ъгъл на окото. Веждите са деликатно извити и върху тях е поставен блестящ гел, който придава усещането за съвършено завършен грим. Устните са покрити с естествени, светли червила. Центърът им е силно блестящ, като поръсен с пудра (което подсилва ретро-елемента на грима). Те са завършени с бял или бежов молив, което изтегля тяхната горна линия по-високо или точно над естествения им контур.

Тази тенденция в грима може да бъде видяна в колекциите на Прада, Диор и Джон Галиано.

Смели устни
Драматизъм и кукленско излъчване в летния гримТази тенденция представя завръщането на яркия цвят, който никога не е бил по-интензивен. Тя е декларация за елегантност и власт, знак за изтънченост на женската сила. Дамите трябва да знаят как да използват такъв грим, изпълнен върху перфектен тен на лицето. Очите, почти напълно лишени от грим, имат много добре сресани и оформени, извити вежди; очертани с молив в светли нюанси и със съвсем лек кафяв грим. Извивката на веждите е заоблена и придава топло и нежно изражение на лицето. Понякога, за да се внуши идеята за сила, може да се използват матови, класически и елегантни цветове – бяло или тъмносиньо – които да бъдат поставяни през деня. Тези сенки са нанесени върху горния клепач, чак до веждите. В този случай неутралните цветове се използват, за да изразят контура до веждите. Вътрешният ъгъл на окото може да бъде оцветен в светъл нюанс – бежово, бяло или златисто за повече яркост.

Контурът на устните трябва да бъде изпълнен в същите тонове като тези на червилото, следвайки естествените очертания. Формата е хармонична и също така обемна, но не преувеличена. За засилване на ефекта червилото се поставя като се използва четка, след което устните се пудрят и червилото се нанася още веднъж. Нюансите на червилото са: оранжево, червено, коралово червено, розово.
Тази тенденция в грима е използвана в колекциите на Луи Вюйтон, Долче и Габана, Миу Миу.

Снимки: United Partners
Прочетено: 6426 пъти                                             © Fashion Lifestyle Magazine, брой 12, Юли 2008

 ОЩЕ ПУБЛИКАЦИИ:
   БРОЙ 11: Изпепеляваща Съблазън
   БРОЙ 10: ГРИМЪТ ПРЕЗ ЛЯТОТО: FEMME FATALE
   БРОЙ 9: спиралата за очи – кралицата на декоративната козметика
   БРОЙ 8: Визията “Анжелик”: ангелски красива и неподправена
   БРОЙ 7: Грижа за кожата с...фон дьо тен

Дрехи с отстъпка
Завивки с пух
Рокля с рисунка
 Българският портал за мода Личен сайт на Любомир Стойков Luxury Life
Другото Кино - сайтът за независимо кино сребърни бижута Capino

Мода - Рецепти - Домашни любимци - Свободно време - Лунна диета - Бални рокли - Дамски рокли - Nixita - Print on demand clothing