ЛОКОМАТ ПРО Е ВЕЧЕ В БЪЛГАРИЯ

ЛОКОМАТ ПРО Е ВЕЧЕ В БЪЛГАРИЯ

Ивана Стоянова

*Болница „Сердика“ отваря детско отделение

Най-голямата болница за рехабилитация в България отваря врати на детско отделение в сградата си в столичния квартал Овча Купел, след като през изминалата година „Сердика” концентрира сили в развиването на роботизираната рехабилитация в България.

Досега деца болни от детска церебрална парализа и множествена склероза провеждаха леченията си в Турция и Израел, като най-близки дестинации, в които разполагат с Локомат - изключително прецизен уред, раздвижващ долните крайници и борещ спастичността им чрез движение.

локомат про

От болница „Сердика“ споделят, че ключовият елемент е перфектно обучените медицински специалисти, които работят сертифицирано не само с Локомат Про, който е творение на Hocoma, а и с уредите на Tyromotion - австрийски гигант в производството на техника за възстановяване.

„Ние се стремим да сме в крак със световните новости в лечението на специфични нужди и инвестираме усилия и средства в името на здравето на българите. Вярвам, че с Локомат Про и с новото ни детско отделение ще сме полезни на много хора, които до сега по принуда са отивали в чужбина за това лечение”, споделя изпълнителният директор на болницата д.м.н. Емил Янков. „За нас достъпността е приоритет, а здравето на пациентите цел номер едно!”

Процедурите стартират през май и юни 2020 г., като от тях могат да се възползват не само деца, а и възрастни. Болницата приема записвания както за приходящи пациенти, така и за хоспитализация.

Снимка:
1. Локомат про
Фото: Болница Сердика


Коментари (0)Прочетено: 70 пъти                                             © Fashion Lifestyle Magazine, брой 107, Юни 2020

 ОЩЕ ПУБЛИКАЦИИ:
   БРОЙ 104: ГЕРИ ДОНЧЕВА С НОВА ДЕТСКА КНИГА
   БРОЙ 104: ПОСЛЕДНАТА АКЦИЯ НА "КАПАЧКИ ЗА БЪДЕЩЕ" СЪБРА НАД 100 ТОНА ПЛАСТМАСА В ЦЯЛАТА СТРАНА
   БРОЙ 103: КАК ДА СЕ ОБЛИЧАТ ДАМИТЕ НАД 40-ГОДИШНА ВЪЗРАСТ
   БРОЙ 102: ПОЛОВИТЕ ХОРМОНИ И ПРОБЛЕМИТЕ С ТЕГЛОТО
   БРОЙ 99: НАЙ-ГОЛЯМОТО СВАТБЕНО ИЗЛОЖЕНИЕ В БЪЛГАРИЯ ЗАПОЧВА СЛЕД БРОЕНИ ДНИ В СОФИЯ Българският портал за мода Личен сайт на Любомир Стойков Luxury Life
Другото Кино - сайтът за независимо кино

Модерните сайтове:   Мода - Рецепти - Домашни любимци - Свободно време - Лунна диета - Бални рокли - Дамски манта - Рокли