НОВИ ДЕТСКИ СЛЪНЧЕВИ ОЧИЛА KWIAT

НОВИ ДЕТСКИ СЛЪНЧЕВИ ОЧИЛА KWIAT

*Модни тенденции в детските слънчеви очила

Първата дума, която трябва да ви идва на ум, когато чуете модни тенденции в детските слънчеви очила, е цвят. Сезон 2020-2021 не изневерява на себе си и тази година отново всички очила са много пъстри и разноцветни. Тъмно розова предна част с лилави дръжки или пък по-смели комбинации като червено с жълто. Децата обичат цветовете, затова винаги ги оставяйте сами да избират очилата си.

Kwiat

Три са основните форми, които са предпочитани това лято: кръгли, продълговати и мини “овърсайз”. Акцентите си остават непроменени и сега. Върху очилата можете да видите малки панди, цветчета, панделки и други забавни картинки, които допълват рамките.

Защо трябва децата да носят слънчеви очила

Децата обичат слънчевите очила и ги намират за суперски, но им се радват около 1 час и след това не искат да ги носят. Все повече родителите не обръщат особено внимание на това и ги оставят да си играят без тях. Но както всяко дете, изложено на слънце, трябва да бъде намазано, за да не изгори или да е с шапка, за да не слънчаса, то трябва задължително да бъде и със слънчеви очила, които предпазват очите му по няколко начина: слънчева ултравиолетова радиация (UVR), от прах, UV отраженията, напрежение в очите.

Kwiat

Ако детето ви не носи слънчеви очила на слънце, то може да започне да присвива очи в отговор на прекомерната ярка светлина. Това предизвиква напрежение в областта около очите и челото и води до напрежение и главоболие.

Новата колекция на KWIAT

Kwiat

Цветове, форми и разнообразие - определящите думи за новата детска колекция за слънчеви очила на KWIAT. Водени от това, че погледът на децата винаги се спира на по-ярките цветове, линията 2020-2021 съчетава няколко нюанса на розово, зелено и синьо, а червеното, оранжевото и банановото си пасват идеално с тях. Разбира се, черното също намира своето място в колекцията, но съчетано със зелени или червени дръжки. 

Дизайнът на слънчевите очила за деца (възрастовата група от 6 до 12 г.) е копие на дизайна при очилата за възрастни. При тях рядко се срещат цветни модели като при детските, но по отношение на формата производителите предпочитат да привличат детското внимание като копират с голяма точност модата при очилата за възрастните, тъй като малчуганите много обичат да подражават на „големите". Най-актуални за децата са пластмасовите рамки както и спортните модели. Важно е да знаете и това, че всички модели на KWIAT са с поляризация.

Kwiat

Изискванията към детските очила

Не трябва да забравяме, че слънчевите очила са бариера срещу мръсотия. Те могат да предпазят от алергични реакции, от повреда и изгаряне на очните тъкани. Обаче, за да се предотвратят придружаващите проблеми, следва да се спазват определени правила. Първо - материалът, от който са направени очилата, трябва да е хипоалергичен - това може да е качествена пластмаса или метални рамки без никел. Второ - стъклата трябва да имат 100% UV защита и категория 3 или 4, което отговаря на най-силното слънчево излъчване, например, на морски бряг или на планина. На трето място - за предотвратяване на травми, детските очила трябва да имат гъвкави дръжки и добре да се закрепват върху детската глава. На четвърто, но не и на последно място, светлинната пролука на очилата не трябва да е прекалено тясна: детето живее в света на възрастните и много по-често от тях гледа отдолу нагоре.

Kwiat

Kwiat

Снимки:
1.KWIAT KS 5008
2.KWIAT KS 5011 G KWIAT KS 5010 B
3.KWIAT KS 5015
4.KWIAT KS 5010
5.KWIAT KS 5016
6.KWIAT KS 5017
Фото: © KWIAT
Прочетено: 1024 пъти                                             © Fashion Lifestyle Magazine, брой 107, Август 2020

ЛОКОМАТ ПРО Е ВЕЧЕ В БЪЛГАРИЯ

Ивана Стоянова

*Болница „Сердика“ отваря детско отделение

Най-голямата болница за рехабилитация в България отваря врати на детско отделение в сградата си в столичния квартал Овча Купел, след като през изминалата година „Сердика” концентрира сили в развиването на роботизираната рехабилитация в България.

Досега деца болни от детска церебрална парализа и множествена склероза провеждаха леченията си в Турция и Израел, като най-близки дестинации, в които разполагат с Локомат - изключително прецизен уред, раздвижващ долните крайници и борещ спастичността им чрез движение.

локомат про

От болница „Сердика“ споделят, че ключовият елемент е перфектно обучените медицински специалисти, които работят сертифицирано не само с Локомат Про, който е творение на Hocoma, а и с уредите на Tyromotion - австрийски гигант в производството на техника за възстановяване.

„Ние се стремим да сме в крак със световните новости в лечението на специфични нужди и инвестираме усилия и средства в името на здравето на българите. Вярвам, че с Локомат Про и с новото ни детско отделение ще сме полезни на много хора, които до сега по принуда са отивали в чужбина за това лечение”, споделя изпълнителният директор на болницата д.м.н. Емил Янков. „За нас достъпността е приоритет, а здравето на пациентите цел номер едно!”

Процедурите стартират през май и юни 2020 г., като от тях могат да се възползват не само деца, а и възрастни. Болницата приема записвания както за приходящи пациенти, така и за хоспитализация.

Снимка:
1. Локомат про
Фото: Болница Сердика
Прочетено: 1177 пъти                                             © Fashion Lifestyle Magazine, брой 107, Юни 2020

 ОЩЕ ПУБЛИКАЦИИ:
   БРОЙ 104: ГЕРИ ДОНЧЕВА С НОВА ДЕТСКА КНИГА
   БРОЙ 104: ПОСЛЕДНАТА АКЦИЯ НА "КАПАЧКИ ЗА БЪДЕЩЕ" СЪБРА НАД 100 ТОНА ПЛАСТМАСА В ЦЯЛАТА СТРАНА
   БРОЙ 103: КАК ДА СЕ ОБЛИЧАТ ДАМИТЕ НАД 40-ГОДИШНА ВЪЗРАСТ
   БРОЙ 102: ПОЛОВИТЕ ХОРМОНИ И ПРОБЛЕМИТЕ С ТЕГЛОТО
   БРОЙ 99: НАЙ-ГОЛЯМОТО СВАТБЕНО ИЗЛОЖЕНИЕ В БЪЛГАРИЯ ЗАПОЧВА СЛЕД БРОЕНИ ДНИ В СОФИЯ

Дрехи с отстъпка
Завивки с пух
Рокля с рисунка
 Българският портал за мода Личен сайт на Любомир Стойков Luxury Life
Другото Кино - сайтът за независимо кино сребърни бижута Capino

Модерните сайтове:   Мода - Рецепти - Домашни любимци - Свободно време - Лунна диета - Бални рокли - Дамски манта - Дамски рокли