ВИСОКАТА КЛАСА НА СВАТБЕНАТА МОДА

ВИСОКАТА КЛАСА НА СВАТБЕНАТА МОДА

* Марин Йотов - синът на българския вицепрезидент, мина под венчило с очарователната Кристиана
** Булката смая всички със стил и изисканост

Своето заветно „Да“ си казаха Марин Йотов – синът на вицепрезидента на Република България, и харизматичната Кристиана. И двамата предпочетоха да заложат на българския моден дизайн.

Булката „дефилира“ в сватбения ден, облечена в три рокли, направени от двама от най-добрите български модни дизайнери. Първите две са дело на уникалната София Борисова – трикратна носителка на Златна игла на Академията за мода. Най-величествено стоеше първата, наистина много пищна рокля, която впечатляваше с комбинацията от преливащо нежен  цвят карамел и флорални екрю бродерии, обшити с множество  бляскави мини кристали.  Повече от три месеца са били необходими на София Борисова, наричана още „царицата на дантелата“, за да изработи приказния тоалет. За уникалната рокля и четириметровия  дълъг шлейф са изразходвани повече от 90 метра  фин  лек италиански тюл. Дългият дантелен  воал на Криси бе много ефектен, тъй като бе красиво продължение на булчинския шлейф.

Втората рокля бе направена отново от София Борисова – дизайнер на модна къща „Романтика фешън“. Тоалетът, прилепващ нежно и завладяващо по фигурата на Кристиана, бе ушит  от  лимитирана дантела, изработена в италианско ателие за висша мода. Колористичната характеристика на дантелата включва завладяващи нюанси на омбрето плюс сребристо пепеливите цветя, обсипани с кристали. 

Третата рокля на булката бе дело на талантливия млад дизайнер Борче Ристовски, който неотдавна заедно с останалите двама членове на бранда „Бейонд“ (Beyond) – Галена и Добромир Киряков, получи „Златна игла“ на Академията за мода в категорията „Модна къща на годината“. Неговият тоалет перфектно подчертаваше женствеността и грацията на младоженката по един раздвижен и интелигентно предизвикателен начин. Беглата характеристика на дизайнерското му произведение не трябва да пропуска обстоятелството, че силуетът на роклята красиво следва извивките на тялото. Логично погледът се привлича от асиметричното деколте и смелото разкрояване в долната част. Основата на роклята е направена от тюл с ръчна апликация от дантела. За да се подсили текстурата на деколтето, ръкава и торса, голяма роля играе допълнителната бродерия от кристали и дантела. Тя деликатно се слива с апликациите на основата на роклята в областа на ханша. Много ефектно и хармонично бродерията е продължена до долната разкроена част, която е силно подчертана с широк бордюр от дантела. Два месеца ръчен труд са били необходими за тази толкова оригинална изработка на роклята.

Много неща от външността на младоженката спираха дъха на гостите на това толкова изискано и специално събитие. Сред тях бе и точно намереният дизайн на прическата, заслуга за която имаше Милена Димитрова (Фифи) от студио „Фетиш“. За да се справи с голямото предизвикателство, тя е следвала своята професионална философия, според която прическите за булки постоянно се променят според сезона и за да се избере правилната фризура е препоръчително съобразяването с толкова важните фактори, каквите са формата на лицето, вида на булченския воал, както и особеностите на деколтето, аксесоарите и въобще с всеки детайл, дори и с най-малкия, като обеците, например. Коафьорката издаде част от професионалните си тайни, в т.ч. и това, че косата е била предварително подготвена в  актуалните цветове за сезона (различни нюанси на опушен карамел, преливащ в тъмен лешник). Целта бе постигната 100%, а именно – осигурени бяха максимална елегантност, романтика, красота и изисканост. Прекрасното излъчване на булката бе подсилено и от изящния нисък кок с вплетена в него мрежа от камъни и класически воал за гарантирането на естетическата компактност.

Голяма заблуда е, че жената с красиво лице няма кой знае колко работа с гримьора. Съвсем не е така. Неуместният макиаж е в състояние да омаловажи и редуцира и най-прекрасните черти, очи, нос, устни и т.н. В това отношение вкусът на младоженците също бе перфектен, тъй като изборът им се беше спрял на българския гуру на гримьорското изкуство Кирил Чалъков – три пъти носител на „Златна игла“ точно в категорията „моден грим“. Той майсторски гримира булката, комбинирайки изключително уместно пастелните с наситените кафяви тонове. С пълно основание Кирил Чалъков беше сложил ударението върху погледа, подчертавайки неговата чувственост с хармония от орехово кафяво и патладжан с  бежово и пепел от рози. Балансирано, но заедно с това – и категорично, той бе направил така, че устните да блестят с мек тон палисандър. За повече блясък уместно бе добавен и хайлайтър, допринасящ за финото сияние на кожата.

Младоженецът Марин Йотов, подобно на булката, се бе спрял на български производител на висококачествени облекла. В отличен естетически и визуален синхрон със своята половинка, той бе суперелегантен в комбинацията от елек и стилно фишу, изработени от коприна. Ризата му бе ушита от фин памук (в модерния и същевременно класически син цвят), а костюмът бе в пълно съответствие с най-новите стилови акценти, като съчетаваше удобството на силуета и актуалността на кройката и десена.

Помолен да коментира стила на младоженците, проф. Любомир Стойков – председател на Академията за мода и гост на сватбената церемония, подчерта: „Отдавна не бях присъствал на сватба, в която с много стил, вкус и мяра всичко бе изпипано и огледано до най-малкия детайл. Булката Кристиана приковаваше погледите със своето забележително излъчване – смесица на щастие, радост, женственост, възбуда, красота и не на последно място – естественост. Външият й вид – тези три фантастични рокли, редом с прическата, грима и аксесоарите, бе демонстрация на културна и естетическа адекватност. Същото мога да кажа и за Марин Йотов. Особено ме радва фактът, че и двамата младоженци се бяха доверили на български модни къщи, на родни стилисти, като по този начин не само показаха родолюбие, но и ярко символизираха, и презентираха високото ниво на нашата модна индустрия, на българския моден дизайн. Желая им любов, много деца и неувяхващо щастие!“.

Снимки:

1. – 4. Булката е с тоалет на уникалната София Борисова, младоженецът също е заложил на български моден дизайн.

Фото: Влади Балевски
5. Дизайн на прическата - Милена Димитрова (Фифи) от студио „Фетиш“. Грим – Кирил Чалъков.
Фото: Влади Балевски
6. Младоженецът Марин Йотов.
Фото: Влади Балевски
7 – 11. Кристиана е с рокли на София Борисова – модна къща „Романтика фешън“.
Фото: Влади Балевски
12. – 15. Кристиана е с рокля на талантливия млад дизайнер Борче Ристовски – моден бранд „Бейонд“ (Beyond).
Фото: Влади Балевски
Прочетено: 1642 пъти                                             © Fashion Lifestyle Magazine, брой 108, Септември 2020

ЛЮБОВТА И ПАРИТЕ

Проф. Любомир Стойков

Възможна ли е любов без пари? Говори се, че когато парите не стигат, любовта излита през прозореца...Ако това е така, защо пък там, където има много пари, често няма никаква любов? Едно и също ли е да обичаш някого безусловно или пък да обичаш парите му, а покрай тях и „него”?

Тъй като много неща в нашия живот могат да бъдат фалшифицирани, обезценени или са просто илюзорни, смята се, че Голямата любов е най-оригиналната и чистата любов. Вярно е, че такава любов трудно може да се купи с пари,  но тя би била още по-голяма, ако благодарение на парите получи възможностите за тоталното преживяване на страстта – във времето и в пространството, като дух и като материя...

Мнозина са пасивни към търсенето на истинската любов и се заблуждават като мислят, че със сигурност рано или късно ще я срещнат. Но любовта между половете не е нещо изначално дадено и гарантирано...Същинското емоционално сливане неизбежно минава през усилието, през страданието, през последователността и търпението... Не искам да използвам познати клишета като „да се бориш за любовта си” или пък „да отвоюваш любовта си”, но така или иначе – любовта трябва да се заслужи.

... Парите, сексът, политиката са власт, която често служи за разменна монета. Ако продължим в този дух – любовта (стига да я има), е абсолютната власт, която обаче не може да се търгува, освен ако „не си продадеш душата на дявола”. Никой не би казал нещо лошо за любовта или пък за парите сами по себе си... Но смесването на тези неща не е безнаказано... Поставянето на любовта и парите в категорична зависимост едно от друго може да се окаже огромна грешка и продукт на прекалена меркантилност, комерсиалност и най-важното - бездуховност...
Прочетено: 1718 пъти                                             © Fashion Lifestyle Magazine, брой 108, Септември 2020

 ОЩЕ ПУБЛИКАЦИИ:
   БРОЙ 107: НОВИ ДЕТСКИ СЛЪНЧЕВИ ОЧИЛА KWIAT
   БРОЙ 107: ЛОКОМАТ ПРО Е ВЕЧЕ В БЪЛГАРИЯ
   БРОЙ 104: ГЕРИ ДОНЧЕВА С НОВА ДЕТСКА КНИГА
   БРОЙ 104: ПОСЛЕДНАТА АКЦИЯ НА "КАПАЧКИ ЗА БЪДЕЩЕ" СЪБРА НАД 100 ТОНА ПЛАСТМАСА В ЦЯЛАТА СТРАНА
   БРОЙ 103: КАК ДА СЕ ОБЛИЧАТ ДАМИТЕ НАД 40-ГОДИШНА ВЪЗРАСТ

Дрехи с отстъпка
Завивки с пух
Рокля с рисунка
 Българският портал за мода Личен сайт на Любомир Стойков Luxury Life
Другото Кино - сайтът за независимо кино сребърни бижута Capino

Модерните сайтове:   Мода - Рецепти - Домашни любимци - Свободно време - Лунна диета - Бални рокли - Дамски рокли - Nixita